skip to Main Content

Wat een heerlijke pot: meer kunnen wij er niet van zeggen. Dat zou het kortste verslag van dit seizoen kunnen zijn. Maar dat zou deze wedstrijd te kort doen.

De D1 sloot de voorbereiding op de zaalcompetitie gisteren af tegen Achilles. Waar verleden week werd gewonnen van Vitesse, waar op het veld nog kansloos van werd verloren, mocht de D1 vandaag nog oefenen tegen Achilles. Deze ploeg komen we ook in de zaal tegen.

Alwin en Wijnand had het team op scherp gezet. En dat werd meteen duidelijk. Binnen 10 seconden stond de 1-0 al op het bord en binnen 30 seconden de 2-0 (of kwam dat doordat het scorebord iets later was aangezet?). Maar wát een wedstrijd volgde. De ruststand kwam op 9-1 uit. De ene mooie aanval volgde op de andere. En lees maar eens de verslagen terug… Aan het begin van het seizoen werd er te weinig geschoten en dus ook gescoord en dat was vandaag dus zeker wel in orde. Eerlijk is eerlijk, Achilles kon niet echt druk zetten door het hoge tempo van Avanti. Aan de andere kan wist Avanti juist heel veel druk te zetten in de verdediging en wist Achilles soms de bal helemaal niet weg te krijgen.

Na de rust ging het tempo iets omlaag. Na een timeout stond alles weer op scherp en schoot de D1 door naar 19-3. Een stand die niet zou misstaan in een seniorenwedstrijd. De D1 laat een hele duidelijke groei zien, qua techniek en tactiek, maar zeer ook als team. En dan kun je mooie resultaten behalen.

Nog een week en dan start de zaalcompetitie. Eerste wedstrijd is om 13.45 uur tegen Refleks. Daar is 2 keer tegen geoefend en 2x  tegen verloren. Benieuwd hoe het volgende week gaat. In elk geval kunnen wij met vertrouwen de wedstrijd ingaan!

 

Back To Top