skip to Main Content

Wat als er net vijf minuten langer zo geconcentreerd verdedigd was? Wat als er net wat meer geschoten werd? Ach, we zullen het niet weten. Dat Avanti|Flexcom D1 aan het groeien is: dat was opnieuw duidelijk zaterdag.

De D1 mocht al vroeg aantreden tegen Albatros; thuis op het hoofdveld. Beide ploegen legden gewoon een mooie pot op de mat gelegd. Ze streden en scoorden lekker veel. Na een vroege 2-0 achterstand bleef het tot 7-7 gelijk. Waar Albatros wat feller verdedigde, waren wij aanvallend zeker niet minder.

Het korfballen in de D-hoofdklasse vraagt om wat meer durf, nét dat stapje extra lopen en nét wat fysieker zijn. Na de 7-7 was de concentratie even weg en liep Albatros uit naar 7-10. De koppies gingen niet hangen. De 8-10 kwam op het scoreborden in de laatste seconde ook nog de 9-10. Helaas niet geteld door de goed fluitende scheidsrechter.

Genoegen dingen die nog aan te pakken zijn. Maar blijft staan dat deze ploeg snel leert en vooral ook een mooi collectief is. De komende weken weer lekker aan de slag met de trainingen. Koppies omhoog: dan komen de punten vanzelf!

 

Back To Top