skip to Main Content

Het was niet óf, maar vooral wannéér de E1 kampioen zou worden. Deze ploeg onder bezielende leiding van kampioenmaaksters Manon en Daniëlle hadden na een mooi zaalseizoen slechts 1 doelstelling: de dubbel tijdens het veldseizoen.

De eerste wedstrijd was nog een valse start, met een gelijkspel bij Fortuna. Tijdens die wedstrijd begonnen de coaches met de overgang naar de D-pupillen: dus geen lange ballen meer, maar opbouwen en ook eerst even goed ronddraaien. Het werd duidelijk dat dit spelletje ook positieve effecten had: de E1 won alle wedstrijden op het veld gemakkelijk, met mooie aanvallen.

En zo mocht zaterdag de kampioenswedstrijd gespeeld worden. En hoe! Tijdens hoge temperaturen bleef de E1 het aangeleerde spelletje spelen: rustig opbouwen, rodspelen en zo kwam de kracht van deze ploeg duidelijk naar voren. Doorlopen, uitwijkballen en flinke afstandschoten zorgden ervoor dat deze wedstrijd al heel snel in de knip zat: de talenten mochten zich voor de 2de keer aanmelden voor de kampioenenparade. Met rode koppies, glunderend van de taart genoten en meer dan terecht.

Lili – onze aanvalstijger – scoorde haar afstandschoten weer lekker! Julia was enorm scherp in haar afstandschoten, Daan was onwijs scherp en zorgde voor heel wat doelpunten, Joëlla was als vanouds een frustratie voor haar tegenstander die geen bal weg kon krijgen en stofzuiger Jesper wist door het hele veld de ballen te onderscheppen en op de juiste plek de bal te krijgen. Een mooie 23-12 was de einduitslag.

Dit team is dit jaar door Manon en Daniëlle flink ontwikkeld en klaar om de overstap te maken naar de D! Geen lange ballen meer, maar lekker rondspelen en vooral echt teamspel, waar iedereen tot scoren komt. Iets wat, vooral in de zaal, heel wat tegenstanders niet deden en afhankelijk waren van 1 of 2 spelers. Dit geeft vertrouwen voor volgend jaar. Maar nu eerst genieten van dit mooie seizoen en de laatste wedstrijd tegen Excelsior!

Back To Top