De jonge honden mochten vandaag eindelijk weer hun energie kwijt, na 2 weken vrij. Een lekker ploegje die samen naar de vrienden en vriendinnen van de E2 kwamen kijken. Waar vriend Sten al in het gips liep, ook een vervelende val van Aniek. Beterschap allebei.

Na invalbeurten in de E2 stond de ploeg op scherp. In de heenwedstrijd was het al heel spannend en verloren ze net aan, mede door een hele goede heer van Nieuwerkerk.

Dat deze groep flinke stappen maakt, werd vandaag al duidelijk. Want de eerste 10 minuten was heel mooi combinatie spel te zien en werd er veel al op een been geschoten. Dit brengt veel meer snelheid in de aanvallen, erg leuk om de zien. Twee ploegen waren aan elkaar gewaagd.

De tweede 10 minuten ging de goede heer eruit en werd duidelijk dat onze ploeg als collectief zeker de meerdere was. Al snel kwam de afstand op 8-1 (!!). Tegen Valto keken wij tegen een zelfde stand aan, alleen dan achter, dus wij waren gewaarschuwd!

En toch waren wij wat minder scherp in de derde 10 minuten en kwam Nieuwerkerk stap voor stap terug en stond het 9-8 met nog 10 minuten op de klok. Het was even schrikken toen Nieuwerkerk al snel 9-9 maakte. Het zou toch niet….. Maar nee, door strak verdedigen en mooie aanvallen werd een veilige voorsprong genomen van 2 punten. Nu was de felheid terug en werd er rustiger gespeeld. Dat Nieuwerkerk nog een doelpunt maakte, ach, dat mag de pret niet drukken. Ontlading op het veld en op de tribune.

Wat een spanning! Waar eerst steeds net werd verloren, viel het kwartje nu de goede kant op. Een terechte overwinning. Net als de D1 kan er nu echt omhoog gekeken worden, en dat is zeker knap van deze jonge ploeg in deze hoge klasse.