skip to Main Content

Met een daverende 7-0 overwinning op Valto E5 zijn Destin, Floor, Juul, Marijn en Merel op zaterdag 13 oktober 2018 kampioen geworden! Jurgen en Lars laten zien een echt succestrainersduo te zijn.

Aanvankelijk even wennen

Aanvankelijk is het duidelijk even wennen: nieuwe teamgenoten en voor de eerstejaars E-spelers een hogere korf, niet meer verdedigd schieten en ook de superspeler uit de F’jes is verleden tijd. Maar met een doelpunt in de laatste minuut wordt de 1ste wedstrijd tegen ODO E5 met 3-2 gewonnen.

Toppers

In de volgende wedstrijden laat E6 zien dat het echte toppers zijn. De 2 trainingen per week werpen hun vruchten af. Het vertoonde spel is meer en meer een lust voor het oog. De verdediging staat steeds beter. De omschakeling tussen verdediging en aanval is vaak razendsnel. En in de aanval wisselen afstandsschoten, slimme scores en heuse doorloopjes elkaar af. Twee uitwedstrijden op rij – tegen Valto E5 (1-6) en ONDO E9 (1-3) – worden knap gewonnen. Alleen thuis tegen ONDO E9 verliest het team met 2-3. Laat dat nou de enige wedstrijd zijn dat mascotte Teddy er niet bij was. Met geconcentreerd spel winnen de kinderen de belangrijke uitwedstrijd tegen ODO E5 weer met 3-7.

AvantiTV

Dan de laatste thuiswedstrijd. Bij winst of gelijkspel is E6 alleen kampioen. Zelfs AvantiTV is erbij. Voor de wedstrijd gaan de toppers samen met de tegenstander uit De Lier en de scheidsrechter, die zowel van Valto als Avanti een presentje heeft gekregen, op de foto. Aangemoedigd door een trouwe schare supporters wordt het een echte kampioenswedstrijd waarin elk van de toppertjes de korf minstens één keer weet te vinden. Eindstand: 7-0.

Medailles, limonade en taart

Na de wedstrijd krijgt E6 de welverdiende medaille omgehangen. In de kantine wordt het feest voortgezet met limonade en taart. Dat laten de kersverse kampioenen zich goed smaken. En dan krijgen ze van Jurgen en Lars ook nog en koker met smarties mee naar huis.

Back To Top