Skip to content

Fraai nieuws uit Westbroek waar Avanti | Post Makelaardij de punten pakt tegen promovendus DOS. Na een 7-11 voorsprong bij de rust wisten de Pijnackernaren deze voorsprong vast te houden tot het eindsignaal. Zeer welkome punten en een geweldige prestatie van het eerste dat zonder Stefan Hogervorst, Tom Snaphaan en Jordi van Zuidam moest aantreden.

Met Ruben Louwerse en Nathan Tuinder in de basis kende Avanti | Post Makelaardij een geweldige start. Na tien minuten stond er een 0-5 voorsprong op het scorebord. Deze geweldige start heeft de Pijnackernaren de overwinning gebracht. De ploeg van Henk Jan Post en Mena Kuhuwaehl speelde enorm geduldig. DOS verdedigde achter op alle spelers en speelsters. Er werd geduldig gezocht naar de juiste kans en de snelle 0-5 voorsprong werkte in het voordeel van Avanti. Met een sterke Ruben Louwerse in de rebound kon Nathan Tuinder veelvuldig herhalen en met zeven doelpunten beloonde hij het reboundwerk van Ruben. Wanneer je dan als team in totaal 21 doelpunten maakt, heb je het heel goed gedaan. DOS ging pas tien minuten voor tijd voorverdedigen maar dat was te laat om de wedstrijd nog te laten kantelen. Avanti | Post Makelaardij heeft er hard voor gestreden en met een goede pot verdiend gewonnen. Eindstand 16-21.

Doelpunten: Nathan Tuinder (7), Vincent van Beek (5), Tim van Dorp (3), Judith Goedendorp (2), Ruben Louwerse (2), Floor Munnik en Nikki van Trigt

Statistieken:
Pogingen:  Avanti 103 (20%)  –  DOS 92 (17%).  Verder scoort Ruben een 100% , 2 pogingen en 2 scores. En Tim 50%, 3 op 6 !  Rendement Nathan : 7 voor – 1 tegen
Scores Seizoen:  Vincent van Beek 25, Nathan Tuinder 18, Tim van Dorp 15, Merel Knetemann 13,Judith Goedendorp 12

Met dank aan Edwin Kroeze voor de foto’s en de highlights.