Skip to content

Het is Avanti | Post Makelaardij niet gelukt het DSC zo moeilijk te maken als in de thuiswedstrijd. Daar had Avanti zelfs kans op de overwinning en werd de wedstrijd pas in de slotfase weggegeven. Overigens was Tom er toen bij met 8 treffers en die wordt natuurlijk node gemist. Net zoals Jordi die er niet bij is. Nikki is er wel weer en begint op de bank.

Avanti begint nog wel aardig aan de wedstrijd en kan tot 5-3 nog enigszins aanklampen. Doelpunten van Nathan, Tim en Lars. Maar daarna is het uit met de pret. Aanvallend worden de ballen steeds vrij snel bij DSC ingeleverd, veelal zelfs zonder een enkele schotpoging. Dit door de enorme verdedigende druk van DSC. De passing is onzorgvuldig en het aanbieden van de heren kan ook een stuk beter. Verdedigend wil het ook niet erg lukken. Er wordt zwaar achterverdedigd en DSC straft dit behoorlijk af.  Rebounder Guido Brekelmans wordt bij de korf weggehouden, maar van de eerste 6 treffers van DSC schiet hij er 3 van afstand in.

Na een kwartiertje is de stand al 9-3 met slechts 23 schotpogingen (13%) voor Avanti en maar liefst 44 (20%) voor DSC. Met deze cijfers gaan Avanti niet ver komen. DSC stoomt door naar 13-5 bij rust. De 4e en 5e van Avanti zijn van Nathan en Vincent.  Avanti scoorde niet eerder deze competitie slechts 5 treffers in 1 helft.

Dan de tweede helft. Deze geeft toch een heel ander beeld. Het grote overwicht van DSC is verdwenen en de ploegen scoren gelijk op. En wanneer er in de slotfase flink gewisseld wordt, Nikki, Ruben, Amy , Amber en Pim komen nog in het veld, ontstaat er toch een andere dynamiek in het veld. Leuk om te zien.  Het is te laat om de spanning weer terug te krijgen in de wedstrijd, maar Avanti wint toch de tweede helft met 11-10. Mooi detail is dat Ruben de laatste drie treffers voor zijn rekening neem en met een 100% score van het veld gaat. Dit is toch wel uitzonderlijk. Eindstand 23-16.

Volgende week weer een thuiswedstrijd tegen Mid-Fryslan/Redurisk.

Doelpunten: Nathan Tuinder(5), Ruben Louwerse(3), Tim van Dorp(2), Vincent van Beek(2), Lars Molijn(2), Yona Peper(2)