skip to Main Content

Het is misschien wel goed om te zien dat mensen zich druk beginnen te maken over de sfeer op de tribune. Dit is misschien de enige manier om de boel weer op gang te krijgen. Want het stuk van ‘De Mijmeraar’ is helemaal waar. De vraag stellen of het BWD alleen bij succes aanwezig is viel bij ons iets minder lekker. Maar het zou kunnen dat de mijmeraar tijdens de Korfbal League (0 punten) niet op de tribune zat.

Andersom vragen wij ons af of deze noodkreet ook was gekomen als Avanti 1 fier bovenaan stond. Waren de spandoeken dan minder nodig en zat je dan misschien wel lekker rustig te kijken zonder dat geschreeuw van die schoffies in je nek?

Je kan je afvragen wat ‘Het BWD’ is. Als dit een overkoepelende naam is voor iedereen die sfeer kan brengen dan is het BWD er nog steeds. Want er zitten genoeg mensen op de tribune. De meeste mensen zullen het BWD zien als die 8 enthousiaste jongens met creatieve liedjes (binnen 5 min na het online komen van de Mijmeraar had hij al een liedje) en trommels, en die kids die er omheen komen staan en het geheel kracht bij zetten. De oplettende kijker heeft vorig seizoen al kunnen zien dat het letterlijk nog 4 man waren die hun energie staken in wat vocale sfeer. Met die wetenschap hoeft het dus geen verassing te zijn dat er nu niks meer is.

Je leven loopt soms anders, je steekt tijd in andere dingen. En dat laatste handje vol ziet nu ook de noodzaak niet meer om er te staan, aangezien de jeugdleden waar je het van verwacht niet aansluiten. Een deel van de jeugd wil er wel bij komen staan, klappen, lachen om de leuke liedjes en zo snel mogelijk naar beneden als er opgeruimd moet worden. De meesten hebben alleen geen zin om (zonder dat het aan ze gevraagd word) spandoeken op te hangen, trommels te tillen, toeter op te laden, confetti te betalen, liedjes te verzinnen, te schreeuwen op de tribune zodat iedereen naar je kijkt en een mening over je heeft..Dan gaan ze liever bovenaan de tribune met z’n 3tjes op 1 telefoon zitten kijken wat Enzo Knol vandaag weer uitgespookt heeft. Ook helemaal prima natuurlijk.

En de ouderen op de tribune of het bordes?Ik kan niet voor hun spreken, maar betrapte mezelf er op dat ik extra genoot van de terugkeer van Arie Vingerling, een Avantiaan die je zijn terugkeer zo gunt. Wellicht speelt het bij sommigen mee dat er weinig Avantianen in het veld staan die dit gevoel opwekken. Want als ‘onze’ Stefan al zijn energie in een actie perst en zijn vuist balt naar boven, dán hoor je de ouderen die er zijn wel mee juichen, affiniteit, met een mooi woord.

Het doet ons ook pijn om HKC supporters te zien staan in ONZE hal, het doet ons pijn om Avanti te zien ploeteren en niet te zien winnen, het doet ons pijn dat de spandoeken niet hangen, het doet ons pijn als Stefan en Jordi moeten vragen om support. Het doet ons pijn dat het stokje niet overgenomen word.

Daarom hebben wij besloten om aankomende zaterdag nog één keer alles te geven, met de spandoeken, de trommelaars en de scherpe teksten, de toeter, de confetti en de support die je zo mist. Niet voor de Mijmeraar, niet om een statement te maken, maar om het team vertrouwen te geven en te laten weten dat we achter ze staan, achter iedereen, en er zijn, ook als je ons niet hoort.

Als je er van geniet, kom er dan lekker bij staan of doe mee vanaf je stoel. Als je met ons te doen heb na dit zielige verhaal, help dan gezellig mee met opruimen, als het je allemaal koud laat, ook prima!

We laten nog één keer zien hoe het kan en laten het stokje bovenaan de tribune liggen voor diegene die enthousiast zijn geworden en de kar weer gaan trekken.

Het BWD.

Back To Top