Skip to content

Als het water je zaterdag al niet uit de mond liep door de ongekende temperaturen of door Jaap en de Weekendmeiden, die ondanks de hitte niet bepaald de verkoeling opzochten in de keuken om weer een bijzonder smakelijke ‘Herrie” voor te schotelen, dan was het toch wel dankzij een nieuw Avanti-fenomeen: Heel-Avanti-Bakt.

Maar liefst tien meester bakkers of teams van meester bakkers in spé hadden erg hun best gedaan om de bezoekers van Avanti zaterdag te verrassen. De verschillende baksels, veelal geïnspireerd door Avanti en het jubileum, konden in de kantine worden geproefd en beoordeeld. Het leverde naast een mooi beeld ook vele smakelijke momenten op voor de fijnproevers. En, zoals in Heel-Holland-Bakt, ook een winnaar, of wel, Avanti Meester Bakker.

Eervolle vermelding

Voor we aftellen naar de nummer één, is er een eervolle vermelding voor de Regenboogtaart van Guusje en Anna. Die was zo lekker, dat niet veel mensen hem hebben gezien of, nog erger, geproefd. Hij was binnen de kortste keren tot de laatste kruimel opgesmikkeld. Zo snel dat de fotograaf nog niet eens had scherpgesteld. Maar Guusje en Anna hadden er dan ook wel zes uur baktijd in gestoken en een heleboel lange vingers. Om je (lange) vingers bij af te likken dus. 

Derde plaats

De derde plaats was voor de zeer goed gelukte Spookie cupcakes. Voor Avanti-sfeer kregen deze cakejes van alle proevers het maximum aantal punten. Mooi gemaakt en heel lekker door de appel-kaneel vulling.

Tweede plaats

De frisse mango-limoen-cocos taart van Morris viel op deze warme zaterdag bijzonder goed in de smaak. En dat zonder gluten, lactose en suiker. Zoals op televisie, ging het bij Morris nog bijna mis, omdat hij per ongeluk de dubbele hoeveelheid kokosmelk had gebruikt. Maar gelukkig wist Morris de schade te beperken. Het leverde hem een knappe tweede plaats op.

Eerste plaats

De winnaar van deze eerste editie van Heel-Avanti-Bakt en daarmee de eerste Avanti Meester Bakkers zijn Jamila, Charlotte en Sofie. Zij serveerden een Red Velvet Oreo taart, die bij de proevers bijzonder goed in de smaak viel. Reacties als: “Heel bijzondere combi” en “Dit lijkt wel een professionele taart” waren goed voor de eerste prijs en de titel voor Jamila, Charlotte en Sofie.

Om nog even na te genieten hier onder de overige deelnemers. Tijdens het feest werden de laatste kruimels opgesnoept. Wie het heeft gemist zal tot een volgende Heel-Avanti-Bakt moeten wachten. Maar dat hiermee een nieuwe traditie is geboren, lijkt wel zeker.

Alle bakkers bedankt voor het meedoen!

Back To Top