skip to Main Content

Enno Verhoef (54) maakt komend seizoen als trainer/coach van Avanti|Flexcom 2 de technische staf compleet. De ervaren oefenmeester uit Zwijndrecht, die de afgelopen twee jaar actief was bij Twist in Vlaardingen, verzorgde dinsdag 14 augustus zijn eerste training in Pijnacker.

De samenwerking, die de technische commissie en Enno vooralsnog voor een jaar zijn aangegaan, met een intentie voor een langere periode, kwam op de drempel van de vakantie tot stand. Nadat gesprekken bij DeetosSnel op niets waren uitgelopen, lag een korfballoos seizoen in het verschiet. Zijn assistent bij Twist, Benno Snaphaan, attendeerde Enno op de hoofdklasser uit Pijnacker. Via de oom van de nieuwe selectiespeler Tom, mag Enno als nog aan de slag en vulde Avanti de open vacature na het stoppen van Christie en Mena.

Enno begon pas op zijn 13e met korfballen nadat hij eerst voetbal, hockey en judo had geprobeerd. Bij Merwede in Sliedrecht behaalde hij al na vier jaar, op zijn 17e, het eerste dat toen uit kwam in de derde klasse. Toen hij op zaterdag ging werken, volgde een transfer naar kv Zwijndrecht, later gefuseerd tot Conventus.

“Ik ben al vroeg begonnen met het trainen van ploegen”, beschrijft Enno de start van zijn loopbaan als oefenmeester. “Eerst jeugdploegen bij Merwede en Zwijndrecht. Bij De Zwervers werd ik voor het eerst hoofdtrainer”, waarna dienstverbanden volgden bij Juliana, Vriendenschaar 2, Vitesse, Movado, Conventus, GKV 2, Merwede en dus de laatste twee jaar Twist.

Omdat Avanti pas laat in beeld kwam, heeft Enno zich nog geen concreet beeld kunnen vormen van Avanti|Flexcom 2. “Na de eerste trainingen gaan we zien welke kansen er liggen”, aldus de senior logistiek medewerker bij een rolstoelgroothandel, die hoofdtrainer Marrien Ekelmans vooral kent als coach van Valto, waar hij met Twist tegen heeft gespeeld.

Enno woont met zijn vriendin in Zwijndrecht en heeft een dochter (20). Hij gaat binnenkort nog wel op vakantie, die al was geboekt voor hij met Avanti tot overeenstemming kwam.

[MT]
Back To Top