skip to Main Content

De EXO-L is de innovatie binnen de korfbalsport van de afgelopen jaren. Het is de manier om de nummer 1 blessure binnen de korfbalsport tegen te gaan, de verzwikking. Het nationaal team en de League clubs maken hier gebruik van en ook binnen Avanti|Post Makelaardij wordt de EXO-L al veel ingezet. Vanaf dit seizoen is EXO-L sponsor bij onze club. Samen met de club, de medische staf en EXO-L gaan wij er aan werken om het verzwikrisico terug te dringen. Op 5 oktober a.s. zal een informatieochtend of -middag georganiseerd worden m.b.t. blessure preventie. Ook zal er vanuit de medische staf een aanspreekpunt zijn om jouw persoonlijke verzwikrisico in kaart te brengen.

Luna Hoekema is één van de EXO-L gebruikers binnen Avanti/Post Makelaardij. Luna speelt in de A2 en speelt nu ruim een jaar blessurevrij met de EXO-L. Luna verteld hieronder haar verhaal waarom ze is overgestapt op de EXO-L.

In het verleden heb ik meerdere keren een blessure gehad aan mijn enkels. Hierdoor ben ik bij het korfballen braces gaan dragen.
Na verschillende braces te hebben geprobeerd, ben ik in juli 2018 overgestapt naar EXO-L. De oude braces zorgde ervoor dat mijn schoenen snel kapot gingen en dat mijn enkels gewend raakte aan de ondersteuning. Ook moest ik elk jaar weer nieuwe braces kopen.Toen ik het promotiefilmpje van EXO-L zag, was ik gelijk enthousiast. Ook hoorde ik dat spelers in de Korfbal League erg tevreden waren. Ik ben naar EXO-L gegaan om een 3D-scan te laten maken van mijn enkels, waarna mijn EXO-L helemaal op maat werd gemaakt. De EXO-L werkt vervolgens als een autogordel. Hij beschermd je op het moment dat je dreigt te verzwikken, terwijl je je volledige bewegingsvrijheid behoud. Ik heb sinds ik de EXO-L draag, geen enkelblessure meer gehad en ik hoop dat dit nog vele jaren zo blijft. 

Ik kan de EXO-L zeker aanraden voor elk niveau.

Back To Top