skip to Main Content

Vleuten – Avanti/Post Makelaardij A1 is het seizoen meer dan uitstekend begonnen. Niet alleen werd tijdens de ouverture in overgangsklasse C het zwakke Fiducia kinderlijk eenvoudig met 22-10 aan de kant gezet, het was vooral de manier waarop, die indruk maakte.

Een bijzonder gedisciplineerd achttal, met Josan, Milou, Daan en Jasper in de aanval en Evi, Puck, Jona en Pim in de verdediging, startte voortvarend aan de wedstrijd. Op de bank zag Stefan, zonder zijn in Italië vertoevende collega Peter, tot genoegen hoe Milou direct simpel langs haar tegenstander liep en via een doorloop in Vleuten voor 0-1 zorgde. Niet veel later gevolgd door een bijna identieke actie, waarbij de defensie van Fiducia aan de noodrem moest trekken. Maar meer dan uitstel van executie leverde dat de thuisclub niet op. Vanaf de strafworpstip maakt de blonde speelster er alsnog 0-2 van.

Noodrem Fiducia: Milou wordt bij haar tweede doorloop in de rug gelopen

Na een oorbellenpauze en een strafworp voor Fiducia, volgde Puck eenvoudig het voorbeeld van Milou. Aangegeven door een dienstige Jona, nam zij de derde Avanti-treffer en het derde Pijnackerse vrouwendoelpunt voor haar rekening: 1-3. Er zouden er in totaal nog zeven volgen, waarvan nog vier voor Puck, die daarmee topscorer werd met vijf goals. Evenveel als Daan, die bij 1-4 met een afstandstreffer voor het eerst van zich liet horen. 

Puck is alweer haar tegenstandster kwijt. Hier op weg naar één van haar vijf treffers

Vanaf 2-4 legde Avanti de basis van de ruime zege. Twee keer Puck, twee keer Daan en twee keer Pim, brachten een 2-10 tussenstand op het scorebord, waarmee de wedstrijd al snel op slot ging.

Jasper droeg zijn aanvoerdersband met verve. Hij leidde zijn vak en voegde zich bij 2-11 voor het eerst tot het rijtje doelpuntenmakers. Pim sloot de eerste helft af met zijn derde afstandstreffer. De rust kwam bij 3-13.

Aanvoerder Jasper met een handige goal in de paalzone

De A1 had na de pauze aanvankelijk niet veel moeite de lijn van de eerste helft voort te zetten. Een afstandstreffer van Daan, een fraaie treffer van Jasper en opnieuw een doorloop van Puck en het stond 3-16. Maar het gemak waarmee de ploeg over Fiducia heen walste, maakte dat de overmoed langzaam meer grip op het spel begon te krijgen. De discipline werd meer en meer los gelaten en dat kwam het spel en de doelpuntenproductie niet ten goede. Het duurde lang voordat Jona vanaf de strafworpstip voor 3-17 zorgde, maar nog langer voordat Fiducia de korf wist te vinden in de tweede helft. 

Een lachende Daan weet in de rust  al dat de Fiducia naar de punten kan Vleuten

Pas nadat Avanti de teugels verder liet vieren, wist Fiducia de stand iets draaglijker te maken voor het grote aantal assistent-scheidsrechters dat zich bijna vanaf de eerste minuut veelvuldig had laten horen langs de lijn. Maar een wedstrijd werd het nooit meer. Mocht Fiducia nog enige fiducie hebben gehad, dan werd al snel duidelijk dat ze naar de punten konden Vleuten. En dus kon Stefan met een goed gevoel aan de 200 Km lange reis richting Middelburg beginnen om daar ook voor Avanti/Post Makelaardij 1 de eerste punten binnen te halen.

Doelpuntenmakers Avanti/Post Makelaardij A1: Puck (5), Daan (5), Milou (3), Pim (3), Jasper (3), Evi, Emma, Jona (allen 1x).

Overige uitslagen overgangsklasse C:

ONDO A1 – KCC A2: 17-6

Valto A1 – Fortuna A2: 20-6

Komende zaterdag wacht met Valto een tegenstander van een ander kaliber. Het team van Stefan en Peter zal dan moeten laten zien dat het ook een hele wedstrijd gedisciplineerd kan spelen.

Foto’s van de wedstrijd.

[MT]
Back To Top