skip to Main Content

Vandaag is een heel belangrijke dag voor de eindexamenkandidaten bij Avanti. Wachtend op dat ene telefoontje met die ene boodschap: Gefeliciteerd, je bent geslaagd!

Zodra we een positief bericht ontvangen, verschijnt dat hier. Houd deze pagina voorlopig dan ook in de gaten. Als het getal in de titel is verhoogd, hebben we er weer een gediplomeerd korfballer bij.

Diewertje Vink (A5) vond een HAVO diploma alleen niet voldoende. En dus volgde ze aan het Wolfert Lyceum Frans als extra vak. Ongetwijfeld om deze zomer in het populaire vakantieland mooie sier te maken op een terras of in de disco. Of om in de toekomst Franse Human Resources te managen, want Diewertjer gaat na de vakantie HRM studeren in Leiden.

 

Rowena Kuster (A3) springt een gat in de lucht, nadat ze het Stanislas college aan de telefoon heeft gehad: geslaagd voor haar MAVO-examen. En allemaal voldoendes op haar cijferlijst. Wat wil je nog meer? Nou, een hoger cijfer voor wiskunde bijvoorbeeld. Want Rowena is niet tevreden. En dus duikt ze terug de boeken in om zich voor te bereiden op een herkansing. Voor na de zomer staat een vervolgstudie sport en beweging of beveiliging op de planning. Met dezelfde gedrevenheid, gaat dat zeker goedkomen.

 

Amy Peper is nog maar net aangesloten bij de Avanti-selectie, maar heeft nu al geweldig nieuws te delen. Ze is geslaagd voor haar VWO examen aan het Montaigne lyceum, maar daar ging wel een week van slapeloze nachten aan vooraf. Niet zo gek als ze zelf heeft uitgerekend dat wiskunde niet meer dan een mager vijfje kon opleveren, terwijl dat in werkelijkheid een 7,7 bleek te zijn. En wiskunde was geen uitzondering. Een enorme prestatie dus. Helemaal als je bedenkt dat ze op de HAVO is begonnen en in haar derde jaar de stap omhoog naar het VWO heeft gemaakt. Terecht dus dat ook bij de Pepertjes de vlag uit hangt en dat Amy zich kan opmaken voor een studie rechten in Leiden. Gelukkig is rekenen daar geen hoofdvak.

 

Femke Notenboom (A4) moest vandaag wel tegen een grapje kunnen en over stalen zenuwen beschikken. Haar mentor van het Melanchton Bergschenhoek vond het wel een goed idee om Femke in de alfabetische lijst die hij afbelde, helemaal onderaan te zetten. Want “iemand moest toch de laatste zijn.” Het laat zich raden dat de spanning naar grote hoogte steeg, toen iedereen met een naam verderop in het alfabet al was gebeld en Femke nog niet. Ongetwijfeld doet een mentor dat alleen bij een ‘zekerheidje’, maar op het moment zelf voelde dat toch even anders. Uiteindelijk was daar echter toch het verlossende woord. Ook Femke is natuurlijk geslaagd voor haar HAVO diploma. Na de zomer gaat ze verpleegkunde studeren. Gefeliciteerd zuster Femke!

 

Sofie Bazuin (A5) beleefde een zenuwachtige middag, maar ook bij haar mag de vlag in zo te zien wel een hele hoge top. Waar een simpel telefoontje allemaal niet goed voor kan zijn. Sofie verlaat het Picasso Lyceum met een HAVO diploma. En van Zoetermeer verhuist haar schoolcarriere zich naar Rotterdam, waar de Pabo haar gaat opleiden tot juf Sofie. Een toekomst vol zingen in de kring en de klassen rond om een prestatie als deze te vieren. Maar voorlopig mag het ook nog gewoon ouderwets met een gezellig feestje. Want dat heeft Sofie wel verdiend.

Floor de Bock (A4) mag de vlag uit het raam hangen, terwijl ze eigenlijk nog niet eens klaar is met haar HAVO examen. In het tweede tijdvak wacht nog het vak Biologie. Maar omdat de examenkandidaten dit jaar een onvoldoende mogen wegstrepen (en er tot nu toe alleen maar mooie voldoendes op haar lijst prijken), maakt het niet uit welk cijfer ze straks voor Bio haalt. Dat lijkt een slechte motivator om nog hard te leren voor het laatste examen. Maar Floor gaat na haar carriere aan het Wolfert Lyceum Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek studeren in Rotterdam. En dat kan natuurlijk niet met een onvoldoende voor Biologie. En dus neemt Floor de komende tijd gewoon haar boeken mee naar het strand om straks optimaal voorbereid aan haar studie te beginnen. En Floor is vandaag ook nog eens 18 jaar geworden. Dus u begrijpt dat het vandaag een aardig feestje wordt in huize De Bock.

 

Amy van Antwerpen (A4) slaagde cum laude (“met lof”) voor haar MAVO examen aan het Melanchton Berkroden. Dat klinkt echt super, maar we moesten toch even opzoeken wat dat nou eigenlijk betekent. Zit u er klaar voor? “Gemiddeld 8.0 voor de gemeenschappelijke vakken en voor geen vak lager dan een 6.0”. Cum laude! Wie kan dat nou zeggen? OK, Prinses Amalia. Maar er is slechter gezelschap om in te verkeren. Amy wil nu graag haar HAVO diploma halen aan het Stanislas college, maar wacht nog op een bevestiging dat ze ook daadwerkelijk is aangenomen. Nou, wanneer de directie van het Stanislas dit stukje heeft gelezen, zullen ze wel gek zijn om deze prinses uit Pijnacker niet aan te nemen.

 

Eva van Gestel (A5) mag gerust de volgende studiebol worden genoemd in dit rijtje. Wanneer op je verder keurige VWO-lijst ook nog twee negens (9!!!) staan, waaronder een 9 voor wiskunde D, dan mag de figuurlijke pet wel even af. Helemaal als je als simpele schrijver van dit nieuws niet eens wist dat wiskunde D überhaupt bestond. Nou, Eva weet dat duidelijk heel goed. In augustus gaat ze eerst met haar vriendinnen naar Albufeira (waar hebben we dat meer gehoord?) en in september wacht een studie bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.  En ook korfbaltechnisch gaat het Eva voor de wind. Ze zit nu in de A2/A3 selectie en ziet er naar uit om weer in een gemend team te kunnen spelen. Dan heb je eigenlijk geen trapje nodig om de vlag uit te hangen. Dan ben je van jezelf al een hele grote.

 

Josan de Kok (A1) is geslaagd, maar nog lang niet klaar met school. Vandaag kreeg ze het verlossende telefoontje van het Picasso Lyceum dat het HAVO-diploma binnen is. Dat was voor de familie De Kok na een goed verlopen schoolexamen toch nog een spannende gebeurtenis, maar de zenuwen waren niet nodig. De in het veld regelmatig met scherp schietende Josan, had ook tijdens het eindexamen meer dan uitstekend gescoord. Volgend schooljaar gaat ze naar de Pabo in Den Haag en is het dus straks juf Josan. Maar van school is ze daardoor voorlopig nog niet af.

 

Jasmijn Boode (A3) stopt het niet onder stoelen of banken. Sterker, ze schreeuwt het van de tuinstoel: Ze is geslaagd! Het waren spannende momenten in huize Boode, maar het verlossende telefoontje kon eigenlijk niet missen. Het MAVO-diploma is in de pocket. Op het Melanchton Berkenrode zien ze Jasmijn niet meer in de schoolbanken. Na de vakantie gaat ze studeren aan het MBO Rijnland en binnen no-time zien we Jasmijn terug als onderwijsassistent. Go Jasmijn! Maar eerst natuurlijk feest vieren en een mooie zomer tegemoet met het diploma op zak.

 

Pim Molijn (A1) haalt het behalen van zijn HAVO diploma en zijn 18-e verjaardag op deze foto misschien een beetje door elkaar (hoewel de kurk zit hier nog op zijn plek), maar aan de andere kant: het is hem vergeven. Want slagen voor je eindexamen en helemaal in een jaar als dit, moet gevierd worden. Op het Stanislas college vonden ze het nog niet spannend genoeg, dus waren er een aantal examens nog even kwijt. Maar gelukkig niet die van Pim. En al was dat wel zo geweest, Pim krijg je niet gek. Hij heeft het altijd gezegd: hij gaat slagen. En Pim is een man van zijn woord. Proficiat! En de familie kan ondertussen opgelucht ademhalen. Voor na de vakantie staan de opties voor Pim nog open.

 

Famke Verheggen (A1) wist goed te ontspannen tussen haar examens en de uitslag. Het was nog lang onrustig in Albufeira (populaire bestemming dus), maar gelukkig was ze op tijd terug om het telefoontje van het Sint Maartenscollege aan te nemen. Geslaagd: check! VWO-diploma: check! En dan mag je best wel even met een vlag in de tuin springen van plezier. Het EK staat toch voor de deur, dus niemand zal heel gek hebben opgekeken. Ondanks dat het Nederlands Elftal zondag pas aftrapt. Wat Famke na de zomer gaat doen, weet ze nog niet. Wordt het een studie Pedagogiek? Of Sportkunde? Of misschien toch een tussenjaar? Allemaal zorgen voor later. Nu is het tijd voor een feestje.

 

Mark Beemer (A1) wordt hier op de foto betrapt als hij de vlag met schooltas aan de voorgevel wil hangen. En dat kan maar één ding betekenen: ook Mark is geslaagd! Met maatje Pim was het vooral heel gezellig op het Stanislas, maar allebei geslaagd laten de mannen zien dat er  ook echt serieus geleerd werd. De twijfel die Mark had na het centraal schriftelijk examen voor twee vakken bleek nergens voor nodig, maar zorgde wel voor spannende momenten tot het verlossende telefoontje. Na de zomer start Mark op de Hogeschool Rotterdam aan een studie Global Marketing & Sales. Maar nu eerst zijn middelbare schooltijd op gepaste wijze afsluiten.

Allemaal van harte gefeliciteerd!

Back To Top