skip to Main Content

Helaas is er de laatste tijd op korfbalgebied weinig tot niets te melden.  Momenteel is het enige stipje aan de horizon de mogelijke start van de KorfbalLeague op 16 januari.  Om de nieuwsloze periode door te komen laten we een aantal Avantianen aan het woord komen. Jolanda van Wijk gaf het stokje door aan Annemarie Cleijpool

Hoe gaat het nu met  : Annemarie Cleijpool

Vraag van Jolanda, Wat schrijf je als redactielid in het blad nu er niks
te melden valt?

Saai he? De redactie heeft maar een lange pauze ingelast rond de kerst, anders kregen jullie echt alleen maar het voorblad en verjaardagen. Gelukkig waren er afgelopen weken gave acties, zoals de ballenactie en de Grote clubactie waar we het Blad mee konden vullen. Maar we kijken weer uit naar een overvolle mailbox op zondagochtend!

Wat weet je nog van bovenstaande foto:

Dit is een foto van Avanti 6, genomen bij Refleks vlak voor de eerste wedstrijd van dit seizoen. Wat hadden we er zin in. Na een onzekere coronatijd mochten we het veld weer op! Helaas verloren we de wedstrijd met 1 punt verschil dus daar kan ik niks moois over vertellen. Wel zijn we tegenwoordig een trots sponsorteam, met dank aan PEVO Flowers!

Hoe kom je de korfballoze periode door :

Net als Stefan zit ik ook veel op de bank. Dat komt niet alleen door corona, maar ook doordat ik de laatste wedstrijd (10 oktober) door mijn enkel ben gegaan. Een knullige val tijdens de warming-up had een operatie en 7 weken gips als gevolg. Terwijl mijn team coronaproof mocht doortrainen, moest ik zoveel mogelijk met mijn been omhoog. Gelukkig mag ik nu weer 2x per week sporten bij het MTC en werk ik hard aan mijn herstel.

Wat mis je vooral nu :

Deze is makkelijk. Ik mis, net als iedereen gok ik, de zaterdagen bij Avanti. Gezellig bij andere teams kijken, na de wedstrijd met het team blijven hangen en patat eten.

Wat ga je als eerste doen als alles weer “normaal” is:

Een teamuitje!

Wat zou je niet meer veranderen ook al mag je alles weer:

Niet per se 1 ding, maar ik vind het heel tof dat iedereen van de een op andere dag super flexibel en creatief werd. Er is zoveel meer mogelijk, als je maar wil. Een jaar geleden leek het onmogelijk om met 1,5m afstand te korfballen. Nu blijkt dat je prima lekker kunt trainen ook al mag je geen partijtje doen of elkaar dichtbij verdedigen.

Wie is je favoriete korfballer en waarom :

Daan van Overveld natuurlijk 😉

Wat is jouw nummer 1 in de Top2000:

Ik hou van kerstliedjes, dus ik antwoord in die sfeer 😉 Mijn favo kerstnummer is: Stop the Cavalry.

Waar kan je ’s nachts voor wakker gemaakt worden:

Zelfgemaakte taart. Ik ben gek op zoete dingen en zeg nooit nee tegen taart.

Heb je nog een tip voor een mooie film of serie om de korfballoze periode door te komen :

Ik hou van spannende series. Queen of the South, The Bodyguard, Kalifat en Shooter zijn zeker aanraders!

Wat is jouw mooiste Avantifoto of herinnering:

Poe, ik heb niet 1 herinnering die eruit springt. Ik ben al sinds de welpen Avantiaan en dat zegt denk ik wel genoeg over wat een mooie club Avanti is. Super betrokken en sociale leden, alle activiteiten die er georganiseerd worden (vroeger al: paaseieren zoeken rond de oude kantine, handtekeningen jagen, het 40 jarig (?) feest in de DSPV-hal en later als senior themafeestjes waarin iedereen opgaat in de dresscode), het NKD en een van de vele krakers van 1 waarin heel de club in het blauw-wit achter het team stond.

Aan wie wil je het stokje doorgeven :

Victor Remmerswaal

En welke vraag wil je aan deze persoon stellen :

Hoe bereid je je voor op spookies en kangoeroes die straks veel te veel energie hebben als ze weer mogen korfballen?

Back To Top