skip to Main Content

Helaas is er de laatste tijd op korfbalgebied weinig tot niets te melden.  Momenteel is het enige stipje aan de horizon de mogelijke start van de KorfbalLeague op 16 januari.  Om de nieuwsloze periode door te komen laten we een aantal Avantianen aan het woord komen. Het woord is deze keer aan Arie Vingerling die het stokje door kreeg van Mena Kuhuwael.

Vraag van Mena:

Hi Arie, ik ben benieuwd hoe het nu met je gaat. Na lang blessureleed weer terug in Avanti. (Helaas heb ik je nog niet zien spelen) Hoe zorg je dat je in deze periode fit blijft?

Bedankt Mena voor het overdragen van het stokje. Normaal ben ik niet zo van de interviews, maar ‘jouw stokje’ kan ik natuurlijk niet afslaan. Fijn om te lezen dat het weer beter met je gaat en ik hoop natuurlijk dat het met alle andere Avantianen ook goed gaat in deze gekke tijd. Terug naar de vraag: hoe blijf ik fit? Mijn doel is natuurlijk om meer body te kweken voor onder de korf en in welke sport zijn er meer mannen met ‘body’s’ dan in de dartwereld? Ik ben dus flink aan het darten geslagen. Nee, even serieus: tot eind vorig jaar hebben wij met de selectie gelukkig tot op zekere hoogte nog wekelijks kunnen trainen. Op dit moment is dat helaas niet meer mogelijk en ik heb moeite motivatie op te brengen om zelfstandig aan de slag gaan om fit te blijven.

Wat kan je vertellen over bovenstaande foto’s of welke herinnering heb je er bij:

De eerste foto was onze deelname met de C1 aan het NK. Dit was de eerste keer dat wij, als Avanti, in de Hoofdklassefinale stonden. De hele club is met ons in de bus gestapt om ons te supporten. Helaas heeft het niet geresulteerd in winst, maar het heeft heel veel indruk op mij gemaakt.

Op de tweede foto hadden wij meer succes: wij werden met het tweede twee jaar achter elkaar kampioen. Eerst in de Overgangsklasse, vervolgens in de Hoofdklasse. Verder bevestigt deze foto maar weer dat korfbal de sport van het gemengd douchen is. 😉

Wat ga je als eerste doen als alles weer “normaal” is:

Ik hoop zo snel mogelijk weer wedstrijden te kunnen spelen. Na ruim 2 jaar te hebben gerevalideerd van een kruisbandblessure, was ik klaar om er weer tegenaan te gaan. Ik stond net weer een klein jaar in het veld, toen door corona de competitie werd stilgelegd. We waren de eerste veldhelft al goed uit de startblokken en dat hadden we natuurlijk graag voortgezet in de zaal. Ook zou ik natuurlijk weer graag een lekker koud biertje drinken na de wedstrijd op het altijd gezellige terras van Avanti.

Verder staat mijn bruiloft in juli op de planning en ik hoop deze zo normaal mogelijk te kunnen vieren.

Wat zou je niet meer veranderen ook al mag je alles weer:

Ik heb het geluk dat ik mijn werk vanuit huis kan doen. Hoewel ik het persoonlijke contact met mijn collega’s nu wel mis, zou ik het niet erg vinden om een aantal dagen per week thuis te blijven werken.

Wie is je favoriete (Avanti)korfballer en waarom:

De naam die direct bij mij opkomt is Dé Post. Hij leidde zijn vak altijd goed en was een goede rebounder. Dé is jarenlang mijn trainer geweest en van hem heb ik de fijne kneepjes van het ‘reboundvak’ geleerd. Toen hij stopte bij Avanti 1, heb ik zijn plek mogen innemen, tenminste zo heb ik het toen ervaren.

Wat is jouw nummer 1 in de Top2000:

Ik heb niet echt een favoriet nummer. Eigenlijk luister ik van alles van Nederlandstalig tot aan hardstyle.

Waar kan je ’s nachts voor wakker gemaakt worden:

Voor sushi. Sinds 2 jaar heb ik sushi leren te waarderen en kan ik er geen genoeg meer van krijgen.

Heb je nog een tip voor een mooie film of serie om de korfballoze periode door te komen:

Ik heb ik deze coronaperiode heel veel Netflix gekeken. Ik heb Game of Thrones, Barbaren, The queens gambit en The 100 gekeken. Allemaal aanraders!

Wat is jouw mooiste Avantifoto of herinnering:

Het teamweekend over de grens, namelijk in Barcelona, is een geweldige herinnering. Korfballend was Catalonië niet echt partij voor ons, maar de zaal die eigenlijk voor rolhockey was bedoeld, maakte het toch een uitdaging. Vooral de teambuildingactiviteiten waren erg leuk: een fietstocht over de Ramblas. het uit eten, het samen koken en de spelletjes met elkaar maakten het een onvergetelijk weekend. Organisatie en sponsoren, nogmaals bedankt voor dit prachtige weekend!

Beeld uit de Rolhockeyhal ( Red. )

Hoe bevalt het wonen in Park van Buysen

Sinds eind 2019 ben ik samen met mijn vriendin terugverhuisd van Delft naar het o zo mooie Pijnacker, naar Keijzershof. Doordat wij nu een eigen huis hebben en dus lekker veel ruimte, hebben wij de mogelijkheid om allebei op een eigen verdieping thuis te werken. Dat is een groot voordeel in deze gekke tijd. Verder zie ik vanuit mijn raam in de zomer regelmatig Avantianen schieten op een korfbalpaal op de parkeerplaats.

Aan wie wil je het stokje doorgeven :

Ik draag het stokje graag over aan Joost Vollering.

En welke vraag wil je aan deze persoon stellen:

Hi Joost, wat doe jij op dit moment met jouw vrije tijd, nu we niet iedere zaterdag op Avanti zijn?

Back To Top