skip to Main Content

Helaas is er de laatste tijd op korfbalgebied weinig tot niets te melden.  Momenteel worden er alleen wedstrijden in de Korfbal League gespeeld.  Om de nieuwsloze periode door te komen laten we een aantal Avantianen aan het woord komen. Het woord is deze keer aan Dé Post, oud speler van het eerste (180 wedstrijden, 623 doelpunten), succesvol (jeugd)coach en via zijn transportbedrijf belangrijke sponsor van Avanti.

Hoe ben jij ooit bij Avanti terecht gekomen en hoeveel jaar ben jij lid (geweest):

Ik ben de jongste van een gezin van 6, waarin iedereen korfbalde. Mijn ouders, Dick en Ina Post, waren de hele zaterdag bij Avanti, dus ik ook. Ik denk dat ik ergens in 1986 (5 jaar oud) ben begonnen bij de welpen en in 2012 gestopt als speler. Nu ben ik samen met mijn vrouw Kirsten vriend van Avanti. Mijn dochter Jette zit in de E2 en mijn zoon Freek in de F3. Mijn jongste zoon Max wordt bijna 4 en als de spookies dan weer trainen, gaat hij ook korfballen natuurlijk.

Als je niet was gaan korfballen, welke sport had je dan voor gekozen?

Ik wilde altijd op voetbal, maar ik ben achteraf blij dat mijn ouders daar niet in mee gingen. Praktisch gezien snap ik nu ook dat dat niet realiseerbaar was. Ik hoop dat mijn kinderen daar later ook zo op terug kijken.
Verder heb ik een tijdje er naast getennist. Dat vind ik nog steeds een mooie sport, maar ik kom beter tot m’n recht in een team. Overigens maak je mij blij met alle sporten waarbij je achter een bal aan kunt rennen en je niet hoeft te schaatsen…

Wat kan je vertellen over bijgaande foto’s:

Wouw, dat is lang geleden: 2007. Samen met Koen kampioen in de Hoofdklasse C met deze kanjers. Voor wie ze niet herkend, van links naar rechts: Jordi van Zuidam, Vincent van Beek, Marc Francooijs, Arie Vingerling, Cherrel Tonkes, Cynthia van Velzen, Maaike Hazekamp, Nikki van Trigt en Sophie Donkervoort. Een aantal van hen promoveerde later met Avanti naar de korfballeague. Hele talentvolle groep dus. Uiteindelijk werden we dat jaar 2de op het NK. En als je 2de van NL bent in korfbal, dan ben je eigenlijk net geen wereldkampioen.

Haha, deze foto achtervolgt me een beetje. Het niveauverschil tussen Barry Schep en mijzelf wordt in deze foto wel pijnlijk duidelijk. Aan de andere kant is het geen schande om van hem dit duel te verliezen. In the end wonnen wij als team de belangrijkste potjes van Ondo wel en dat is waar het uiteindelijk om gaat.

Oei, dit is ergens 2008/2009 denk. We werden kampioen in de eerste klasse. Het begin van een opmars!

Deze foto is van datzelfde jaar. Mooie groep hadden we toen en onder Steven Mijnsbergen hebben we als groep echt hele mooie stappen omhoog gezet.


Dit was mijn afscheidswedstrijd in juni 2012. Een hele mooie herinnering waar veel waardering van de groep uit sprak. Dat vergeet je niet meer en pakt niemand meer af. We waren enkele wedstrijden daarvoor kampioen geworden en voor het eerst gepromoveerd naar de hoofdklasse. Ook was ik net vader geworden. Een heel mooi moment om te stoppen. Voor mij was het af en zo kijk ik daar ook op terug.

Mooie afscheidstoespraken van Pieter Pijper, Steven Mijnsbergen en Vincent van Beek. De fotolijst heb ik uiteraard nog, maar hij hangt niet hoor. Life goes on.

Welke hobby’s had en heb jij naast het korfbal:

Ik ben vooral druk met m’n werk en gezin. Veel tijd voor hobby’s heb ik dus niet, maar als er gelegenheid is ga ik hardlopen, tennissen, padellen of wandelen met de hond. Ook ben ik met enige regelmaat aan het darten. Uiteraard alles met gezond fanatisme, vol voor de winst.

Wat mis je vooral wat nu niet mogelijk is door de Corona-maatregelen?

In het begin heb ik de corona maatregelen niet zo negatief ervaren. Het gaf een zekere rust die daarvoor op de een of andere manier niet mogelijk was. Inmiddels ben ik het natuurlijk ook spuugzat en zou ik graag willen dat alles weer normaal is. Vooral voor jongeren en ouderen is het natuurlijk schrijnend als je zo weinig contact kunt hebben.

Wat ga je als eerste doen als alles weer “normaal” is:

Lekker uit eten met Kirsten en daarna naar de nieuwe James Bond film.

Wat zou je niet meer veranderen ook al mag je alles weer:

Ik vind het heel prettig dat videobellen nu algemeen geaccepteerd is. Dat gaat veel onnodige reistijd schelen, als we dat zou houden. Ook mag van mij het thuiswerken blijven. Als iedereen dat blijft doen, kunnen onze vrachtwagens dagelijks lekker doorrijden (ik werk bij een transportbedrijf).

Als je zelf een favoriet korfbalteam mag samenstellen wie maken daar onderdeel van uit en waarom:

Daar kun je wel een avondje over mijmeren. Ik moet in ieder geval direct aan mijn 12 jaar oudere broer Henk Jan denken. Ik heb bijna 2 jaar met hem in 1 gespeeld, waarvan 1 wedstrijd bij elkaar in het vak. DVO thuis, 19-16 verloren, maar onvergetelijk.

Ook heb ik altijd heel prettig met Mariska Zuidervaart in een vak gespeeld. Ik weet nog dat zij net zwanger was van Mees en voor de zaal stopte met korfbal. In de voorbereiding van de zaal haalden we de finale van Haagse korfbaldagen. Mariska ging toch mee op reservebank. Vlak voor tijd met 2 punten achter kwam ze er in. We gingen verlengen en wonnen de beker. In 10 minuten tijd werd ze MVP van het toernooi. Dat kunnen er niet veel zeggen. Ik heb Mees eigenlijk nooit bedankt, maar eigenlijk moet ik dat eens doen!

In die tijd speelde ik het meest bij Bas Molijn in het vak. Dat was ook echt genieten. Onze tegenstanders waren oprecht bang voor Bas. En terecht, want hij was in staat om zijn tegenstander op alle fronten te overklassen. Je had er bij moeten zijn.

Later vond ik het zelf erg leuk om te spelen met spelers die ik eerder trainen had gegeven. Op de een of andere manier geeft dat een speciale band. In mijn laatste jaar heb ik veel met Stefan Hogervorst in een vak gespeeld die toen voor het eerst in 1 kwam. Ook daar heb ik hele mooie herinneringen aan. Een speler naar mijn hart.

Zo kan ik nog wel even doorgaan… Te veel voor nu!

Wat is jouw nummer 1 in de Top2000:

Ik vind veel muziek leuk en heb niet een uitgesproken voorkeur. Één van de laatste mogelijkheden voor corona heb ik Kensington live gezien. Dat maakte veel indruk.

Wat is jouw favoriete gerecht? En maak je dat ook zelf?

Zelfgemaakte pizza blijft toch het allerlekkerst.

Wat is het spannendst wat je ooit gedaan hebt?

Ik heb Dry Januari met succes afgerond. Vond ik best spannend!

Wat weten mensen niet van je?

Haha, na dit interview niks meer.

Heb je nog een tip voor een mooie film, serie of boek?

Tja, ook op dit gebied heb ik een variabele smaak. Zelf vond ik Undercover wel echt een aanrader. Wat is die Frank Lammers een mooie kerel.

En wat vind jij de mooiste straat of wijk in Pijnacker-Nootdorp en waarom?

Wij wonen in het centrum van Pijnacker en dat bevalt erg goed.

Wat is jouw mooiste Avantifoto of herinnering:

Ik heb heel veel mooie Avanti herinneringen en ik kan er niet echt 1 noemen die er boven uitsteekt. Vooral de kampioenschappen en de bijbehorende feestjes komen dan naar boven. Maar het meest warme gevoel krijg ik bij de ontwikkeling die Avanti de afgelopen decennia heeft gemaakt. Van de oude kantine en Steinbachhal naar een geweldige up to date accommodatie. Van een kleine club naar één van de grootste van NL. Van de afdeling naar uiteindelijk Korfbal League. Dat is toch eigenlijk te mooi om waar te zijn? Echt iets om met elkaar heel trots op te zijn in ieder geval.

Aan wie wil je het stokje doorgeven: Jitte Janssen

En welke vraag wil je aan deze persoon stellen: in een van de laatste weken voordat de competitie werd stopgezet kreeg je een blessure aan je knie. Hoe is het nu met je? Ik hoop dat je snel weer in het veld staat!

Back To Top