skip to Main Content

Helaas is er de laatste tijd op korfbalgebied weinig tot niets te melden.  Momenteel worden er alleen wedstrijden in de Korfbal League gespeeld.  Om de nieuwsloze periode door te komen laten we een aantal Avantianen aan het woord komen. Het woord is deze keer aan Hans Verweij die het stokje door kreeg van Marc Francooijs.

De vraag van Marc: Hans, maak je nog wel eens een broodje kaas met gebakken spekkies?

Het broodje kaas met spekkies staat niet meer op het menu, dit vanwege de invloed op het frituurvet, maar het is wel altijd het toppertje geweest in de Groene Wijdte. Als je thuis een frituurpan hebt, dan kan je het zelf maken als het vet vervangen moet worden. Koop een stuk katenspek, snij dit in repen van 1cm dik, en frituur dit op 180 graden +/- 2 a 3 minuten, niet te lang, anders is het niet meer mals. Eet smakelijk!

Wat weet je nog van onderstaande foto’s:

Avanti A1 kampioen in 1979
Achter: Hans Verweij, Marcel de Bakker, Harald van Zielst, Jan Geert Francooijs, Jacqueline Bukman, Hans Poley, Erik Blijleven, Jolanda van Wijk, Heleen Woudwijk
Voor: Marcel Hofman, Linda Westmaas-Post, Aleid Auwerda, Marco van Zielst, Nel Rensen-Van Wijk en jeugdig supporter Judith Post

Dit was het eerste junioren team onder mijn hoede, in die tijd waren er veel junioren, op het laatst hadden we 3 teams, samen met Max v/d Meer een hele leuke tijd gehad. Het team met gebroeders Marcel en Bert Hofman, Henk Bakker, Frank Remmerswaal, Ron Rensen, Rob Luiten, Marieke Post, Cora Zweers, Petra Hulleman, Ageeth Bloemendaal, Karin Bazuin, daar heb ik de leukste tijd mee gehad, speelde ook altijd voor het kampioenschap. Het tweede team weet ik niet zo veel namen meer, Jacqueline Bukman, Marjan Drop, Marleen Woudwijk, Hans Woudwijk zijn nog namen die ik weet, resultaten staan niet helder op het netvlies. Het 3e team was een beetje het lolbroekenteam met talenten in de groei, Hans Peter den Boer, Bas Molijn, Arno v/d Kuij. Met het derde team ook nog eens een belangrijke wedstrijd gespeeld voor promotie, de toen volgens mij 12 jarige Cas Bakker deed mee, toen ik Cas vroeg of hij wilde mee spelen, sprak Cas: Denkt u dat ik dat kan? Heb hem het vertrouwen gegeven, door te zeggen dat hij dat makkelijk aankon, weet niet of dit later nog van invloed is geweest .

Avanti 1 Kampioen 1978
Achter: coach Willem Pijper, Cock Verweij, Hans Verweij, Cees Bregman, Christie van Wijk, Hans de Jong
Voor: Wout van Wijk, Sjaan van Vliet, Bram Post, Nelleke van der Ende-de Graaf

De kampioens foto van het eerste, hier heb ik goede en slechte gedachten bij, het was een leuke competitie, in de hel van Pijnacker zoals het in de kranten stond vermeld, Het duurde even voor dat we het lek boven hadden, maar nadat we de eerste aanval eerste verdediging hadden gemaakt, liepen we in de wedstrijd niet meer achter de feiten aan, insiders weten waarom deze maatregel nodig was, maar laat ik een tipje oplichten, aanvallen was bij een teamgenoot belangrijker dan verdedigen, behalve als we achter stonden, dan was de inzet wel optimaal , verliezen deed toch meer zeer. Twee wedstrijden voor de beslissende wedstrijd tegen ODO, spring ik vanuit de verdediging voor de lijn om een bal te onderscheppen, volle vaart bij het neerkomen ga ik door mijn knie. De volgende wedstrijd knie ingepakt en uitgespeeld, bij het neerkomen rekening houden met het slechte been. In de kampioenswedstrijd in een sprong duel krijg ik een duwtje in mijn rug, waardoor ik op het slechte been terecht kom, einde verhaal na 13 minuten. Daarna  2 operaties aan de knie in 1 jaar tijd gehad, meniscus er uit. Einde korfbal voor een lange tijd. Maar toch 1 x kampioen geworden, en uit de onderbond naar de 3e klasse landelijk in de zaal. Het is Avanti daarna alleen maar beter gegaan.

Hoe ben jij ooit bij Avanti terecht gekomen en hoeveel jaar ben jij lid (geweest):

Ik ben lid geworden door mijn broers en zussen die ook korfbalden, ik was samen met Rolf van de Berg 9 jaar, als je toen 10 was mocht je spelen na een medische keuring, wij hadden volgens mij nog geen team, moesten op school vragen aan jongens en meisjes of zij ook wilden gaan korfballen, Marijke Valkenburg was er een van die lid werd, zij was echt snel en atletisch, Lenie Beukema uit Nootdorp is ook nog een naam die ik weet, en Heleen van de Berg (Post ) was er ook al. Ik ben er even tussen uit geweest, welke periode weet ik niet precies, maar ik was 14 of 15 jaar. Denk dat ik 1 seizoen gemist heb. Ben nu vriend van Avanti, en dat blijf ik tot mijn dood.

Als je niet was gaan korfballen, welke sport had je dan voor gekozen?

Ik heb na het korfbal aan Squash, Badminton, Jeu de Boules gedaan, en nu wandel ik graag, kom af en toe lopend naar Avanti vanuit Ridderkerk 4 uur en 10 minuten, lekker ontspannen. 4 Daagse nu 14 x 50 gelopen.

Wat mis je vooral wat nu niet mogelijk is door de Corona-maatregelen?

Wat ik het meeste mis is het werk, ik zit vanaf mijn 28ste in de horeca, met elke dag andere mensen om je heen, nu is dat al vanaf 1-10-2020 gesloten, moesten eerder dicht omdat we in een sportcomplex gevestigd zijn.

Wat ga je als eerste doen als alles weer “normaal” is:

Als eerste ga ik werken, en het Hertogenpad: Breda – Roermond 238 km ( ben op 130 km ) afmaken.

Wat zou je niet meer veranderen ook al mag je alles weer:

Wat ik niet meer zou veranderen is het beetje afstand bewaren in winkels, niet dat je moet oppassen dat men al pratend een winkelwagentje tegen je achilleshiel aanplanten, en dan nog verbaasd zijn als je er niet blij kijkt .

Als je zelf een favoriet korfbalteam mag samenstellen wie maken daar onderdeel van uit en waarom:

Het favorieten team , alleen van mensen die voor Avanti gespeeld hebben: Mariska Post, Fenna van Leeuwen, Christie Van Wijk, Tineke Roffel, Irma de Jong, Rick van de Blink, Thomas Reijgersberg, Henk Jan Post, Jordi van Zuidam en Eric Verweij. Coach Mena.

Als deze mensen een collectief kunnen vormen, die het elkaar allemaal gunnen, dan hadden we ook een topteam gehad. Puntspelers/sters, spelverdelers, rebounders, verdedigers, intellect alles zit erin.  Met Mena aan het roer, die kan bijna van alles een collectief maken.

Ik heb Irma de Jong erbij gezet, omdat ik het een super dame vond, maar helaas is ze veel te vroeg gestopt met korfballen. In mijn ogen een speelster a la Mariska/ Fenna.

Wat is jouw nummer 1 in de Top2000:

Ik hou van verschillende soorten muziek, maar mijn nummer 1 is toch Pink Floyd . kunnen verschillende nummers zijn.

Wat is jouw favoriete gerecht? En maak je dat ook zelf?

Ik ben een liefhebber van eten. Zalm vind ik lekker, eet dit alleen in een restaurant. Ben thuis geheel passief met koken de laatste jaren, komt ook door de werktijden, en Ludy kookt heel lekker, dus koesteren dit gegeven.

Wat is het meest spannende wat je ooit gedaan hebt?

De eerste keer dat ik in twee sporthallen (Ridderkerk en Barendrecht) tegelijkertijd een oudejaarsfeest verzorgde met +/- 3000 jongeren op bezoek was wel ff afwachten hoe dat zou verlopen, maar dat ging super!

Wat weten mensen niet van je?

Er zijn maar een paar mensen die me echt kennen , maar dat is geen probleem.

Heb je nog een tip voor een mooie film, serie of boek?

De heilige beentjes met Herman Flinkers, een aanrader voor mensen die al lang getrouwd /of samenwonend zijn.

Wat is jouw mooiste Avantifoto of herinnering:

Ik heb in de gang een foto van Cas Bakker hangen met Henk Jan op de achtergrond, ook Jan Tromp staat erop (even trainer van Avanti geweest)  gemaakt door Tjapko de Heus.

Groet aan alle Avantianen, blijf gezond ! en tot ziens bij Avanti.

 

Back To Top