skip to Main Content

Helaas is er de laatste tijd op korfbalgebied weinig tot niets te melden.  Momenteel worden er alleen wedstrijden in de Korfbal League gespeeld.  Om de nieuwsloze periode door te komen laten we een aantal Avantianen aan het woord komen. Het woord is deze keer aan Jitte Janssen, speelster van Avanti/Post Makelaardij 1 die het stokje door kreeg van Dé Post.

De vraag van Dé: In een van de laatste weken voordat de competitie werd stopgezet, kreeg je een blessure aan je knie. Hoe is het nu met je? Ik hoop dat je snel weer in het veld staat!

Hi Dé, wat super aardig dit. Ja het gaat gelukkig nu eindelijk goed. Ik heb er in totaal vier maanden uit gelegen en kan nu eindelijk weer opstarten met sporten. Dus daar ben ik zeer blij mee.

Ik heb de dinsdag voor Fiks een flinke blessure opgelopen. Ik heb ongeveer twee weken niet kunnen lopen en de orthopeed dacht in eerste instantie aan kruisband- en meniscusletsel. Gelukkig bleken op de scan, tot verbazing van de orthopeed, de banden toch nog heel te zijn en was alleen mijn knieschijf uit de kom geweest met een flinke botkneuzing en opgerekte (kruis)banden als gevolg. Dus ik ben blij te kunnen zeggen dat ik (volgens mij) geheel pijnvrij ben en weer alles vrijuit kan doen!

Hoe ben jij ooit bij Avanti terecht gekomen en hoeveel jaar ben jij lid (geweest)?

Dit zou eigenlijk mijn 2e seizoen bij Avanti zijn. Ik ben dus twee seizoenen geleden gevraagd door Niels en Marrien. Ik ben er nog steeds ontzettend blij mee dat ik deze uitdaging ben aangegaan en bij zo’n gezellige club als Avanti mocht komen spelen! Ik kom eigenlijk van Deetos, waar ik vanaf mijn vierde alle jeugdteams heb doorlopen (net als mijn moeder, zus en oom).

Als je niet was gaan korfballen, welke sport had je dan voor gekozen?

Ik denk dat ik dan toch een hockeymeisje zou zijn, haha. Ik vind dat sowieso een hele leuke sport en een aantal van mijn vriendinnen spelen dit ook. Dus naast een korfbalpaal  had ik vroeger ook een eigen hockeystick waarmee ik veel speelde. Ook zijn de hockeyfeestjes een mooie bijkomstigheid natuurlijk :-).

Wat kan je vertellen over bovenstaande foto’s?

 

Dit was de eerste oefenwedstrijd van het seizoen, na bijna een halfjaar niet te hebben gespeeld door corona. Een heerlijk moment dus! En het beloofde ook veel goeds want we draaien op het veld bovenin mee.

Haha, oh jeetje, deze foto vind ik toch wel ongemakkelijk om te zien. Ik ben een mega spelletjesfanaat en de meeste mensen uit de selectie ook. Dit was in Barcelona, waar we onderling veel spelletjes hebben gespeeld. Ik was hier volgens mij het spelletje beverbende aan het uitleggen. En daar moeten de mannen natuurlijk wel een beetje bij opletten :-).
Foto korfbal.nl
Dit was onze laatste kans om de kruisfinales te halen. Ik was hier derdejaars A en we hadden een belangrijke wedstrijd tegen Fortuna voor de boeg. Ik had toen als aanvoerder een interview met KorbalNL over onze voorbereiding en over het seizoen. Ik zag een wedstrijd tegen Fortuna toch altijd wel als een soort klassieker. Iedereen wilde zo graag van ze winnen. Helaas hadden we als team onze meerdere moeten erkennen in Fortuna, maar we waren er wel voor 100% voor gegaan.

Dit is echt mijn favoriete persoonlijke foto bij Avanti. Het was een super spannende wedstrijd tegen KCC die echt gelijk opging. Ik scoorde toen een paar minuten voor tijd de gelijkmaker (21-21). En dit was de foto van de ontlading die er toen uitkwam. Sowieso was dit een heerlijke wedstrijd om te spelen, waar helaas de punten wel nipt naar KCC gingen.

Welke hobby’s had en heb jij naast het korfbal?

Pfoe best wel wat eigenlijk. Ik vind het heerlijk om lekker te wandelen met mijn hond. Lees graag een boek (ik heb tijdens de eerste lockdown weer een bibliotheekabonnement genomen). Met mijn vriendinnen en familie breng ik graag veel tijd door en voor een leuk spelletje of een feestje (voor corona natuurlijk) kan je me ook altijd bellen. Ook ben ik deze corona-tijd begonnen met darten, dus wie weet dat ik voorgaande mannen wel kan verslaan binnenkort in een potje darten!

Wat mis je vooral wat nu niet mogelijk is door de Corona-maatregelen?

Ja, toch wel lekker het echt samen zijn en leuke dingen doen met z’n allen zonder rekening te houden met wat allemaal wel en niet mag. En dat heerlijke gevoel op de zaterdagen als je een wedstrijd moet spelen, daar heb ik ook echt wel weer zin in.

Wat ga je als eerste doen als alles weer “normaal” is?

Ik denk met mijn vrienden een groot feest vieren!

Wat zou je niet meer veranderen ook al mag je alles weer?

Dat je zo veel tijd doorbrengt met je familie.

Als je zelf een favoriet korfbalteam mag samenstellen, wie maken daar onderdeel van uit en waarom?

Ik moet zeggen dat ik het oprecht niet zou weten, sorry.

Wat is jouw nummer 1 in de Top2000?

Een nummer van Elton John. ‘Don’t go breaking my heart’ of ‘Don’t let the sun go down on me’ met George Michael. Hm, en als ik nog een nummer mag zeggen hoort ‘Ain’t no mountain high enough’ ook bij mijn favorieten.

Wat is jouw favoriete gerecht? En maak je dat ook zelf?

Haha, het eerlijke antwoord is: papa’s patatjes (zo noemen wij dat binnen ons gezin). De friet van mijn vader is het allerlekkerst. Doperwten en een stukje zalm erbij. Heerlijk. Oh en dan carpaccio als voorgerecht.

Wat weten mensen niet van je?

Pfoe jeetje. Ik denk dat de meeste mensen alleen nog een eerste indruk van mij hebben. Dus als de kantines weer open mogen in een normale situatie, zal ik wat beter mijn best doen om met meer Avantianen te praten!

Heb je nog een tip voor een mooie film, serie of boek?

Ja ik ben een disneyfan, dus ik raad dan Coco en The princess and the frog aan. Mega leuke gezellige films met goede muziek voor jong én oud.

Wat is jouw mooiste Avantifoto of herinnering?

Mijn mooiste herinnering is toch wel het weekendje Antwerpen met de selectie. Ik was van tevoren een beetje zenuwachtig, omdat ik nog niemand echt kende. Maar het waren echt twee ontzettend leuke, gezellige en sportieve dagen!
Aan wie wil je het stokje doorgeven? Tom Vreugdendil
En welke vraag wil je aan deze persoon stellen?
Hi Tom, ik heb jou nu al zo lang niet gesproken dus ik vroeg me af hoe het met jou en je studie gaat?
Back To Top