skip to Main Content

 

Helaas is er de laatste tijd op korfbalgebied weinig tot niets te melden.  Momenteel is het enige stipje aan de horizon de mogelijke start van de KorfbalLeague op 16 januari.  Om de nieuwsloze periode door te komen laten we een aantal Avantianen aan het woord komen. Stefan Hogervorst gaf het stokje door aan Jolanda van Wijk.

Hoe gaat het nu met  : Jolanda van Wijk

Wat weet je nog van bovenstaande foto:

Salem Kaifa kreeg een Avanti-award als barvrijwilliger van het jaar. Salem was uit Syrië gevlucht en heeft de eerste week in Nederland in Pijnacker in de Viergang geslapen. Na een jaar rondtrekken kreeg hij een ruimte waar hij kon wonen als statushouder. Salem wilde zo snel mogelijk goed Nederlands spreken (hij spreekt al uitstekend Engels) en kwam oefenen bij Avanti in de keuken en achter de bar. Met de andere barmedewerkers spraken we af dat hij alleen maar Nederlands mocht horen en spreken. Ik weet nog dat ik ging uitleggen dat een kroket 6 minuten moet bakken en dat een frikandel gaat drijven in het frituurvet. “Drijven, wat is drijven!?” Na 4 minuten kwam de frikandel naar boven. “O als ik ga zwemmen, ik ga drijven”. Mede door de oefeningen bij Avanti heeft Salem nu een goede baan en schrijft hij zelfs gedichten in het Nederlands. Top dat wij daar aan mee mochten helpen.

Hoe kom je de korfballoze periode door :

In huis klussen (behangen), lezen, spelletjes, netflixen, op mijn E-bike door het dorp scheuren en wat meer kerkenwerk oppakken.

Wat mis je vooral nu :

: Het contact met iedereen, ik heb een hekel aan vergaderen maar zelfs die mis ik nu.

Wat ga je als eerste doen als alles weer “normaal” is:

Mijn kinderen knuffelen. (of ze daar echt blij van worden weet ik niet maar ik wel) Omdat ze allemaal op zichzelf wonen horen ze niet in je bubbel. Marlon en Dennis zijn allebei in de Coronatijd getrouwd en we moesten op afstand feliciteren. Cindy had vlak voor Corona haar enkel gebroken en toen ze weer moest leren lopen moest ik gewoon afstand houden. Balen is dat.

Wat zou je niet meer veranderen ook al mag je alles weer:

We gebruiken nu de auto bijna niet, we doen heel veel op de fiets, dat moeten we maar zo houden.

Wie is je favoriete korfballer en waarom :

Moeilijk om te kiezen maar mijn favoriet is Nikki van Trigt. Kan goed schieten, laat zich niet wegzetten, ze staat haar mannetje wel in het veld.
Ook naast het veld is ze nooit te beroerd om iets voor een ander te doen en ze houdt van kaastengels met chilisaus.

Wat is jouw nummer 1 in de Top2000:

Troy van Sinead O’Connor

Waar kan je ’s nachts voor wakker gemaakt worden:

Koffie, daar ben ik aan verslaafd.

Heb je nog een tip voor een mooie film of serie om de korfballoze periode door te komen :

de Deens-Zweedse serie Bron of The Bridge.

Wat is jouw mooiste Avantifoto of herinnering:

Als leiding ben ik een paar jaar mee geweest met het Avantikamp maar als kind heb ik ook jaren genoten van de kampen. Ik was altijd wel in voor een grap en op een snikhete dag had ik de leiding een nat pak bezorgd door een wasteil met water over ze heen te kiepen. Dat kreeg ik terugbetaald en ondanks mijn smeken dat ik mijn korfbalkleren nog aanhad werd ik onder de koude douche gezet. Deze foto komt nog uit het archief van Bram Post.

Aan wie wil je het stokje doorgeven :

Annemarie Cleijpool

En welke vraag wil je aan deze persoon stellen :

Hoe kom jij de avantiloze zaterdag door?

Wat schrijf je als redactielid in het blad nu er niks
te melden valt?

Back To Top