skip to Main Content

Helaas is er de laatste tijd op korfbalgebied weinig tot niets te melden.  Momenteel worden er alleen wedstrijden in de Korfbal League gespeeld.  Om de nieuwsloze periode door te komen laten we een aantal Avantianen aan het woord komen. Het woord is deze keer aan Marc Francooijs die het stokje door kreeg van Peter Vreugdenhil.

De vraag van Peter: Moh plukkie al? Vermaak jij je nog een beetje na je korfbalcarriere?

Ja blaaaaaaad! Hahaha. Man ik moet gelijk weer denken aan de tijd dat ik een jaar of 16 was. Vollebak achtertuinen aanleggen met Peet en Leo. Soms wel 30 in een zomer (stukje voor-en najaar erbij dan). Na school gelijk de klompies aan en met Peet of op de brommer naar de klus. Toen dus altijd al druk in de weer! Dat is niet veranderd in de tijd om op de tweede vraag terug te komen;)

Bij deze dan ook gelijk de excuses voor het feit dat het zo lang heeft geduurd voordat ik van mij heb laten horen. U raadt het al, te weinig tijd!

Afgelopen jaar is onze dochter Saar 1 geworden en is er van de zomer een tweede op komst. Daarnaast ben ik van baan gewisseld en Lisenka en ik hebben net een ander huis gekocht waar op het moment een grote verbouwing plaats vindt.

Dus ja, ik vermaak mij heel best! Hierbij ook gelijk een bedankje voor de mensen die helpen bij de verbouwing. Doordat ik een jaar of 19 op Avanti gezeten heb en Lies ook zoiets, bouw je vriendschappen op die wat waard zijn! Los van de sport is dit het mooie van een vereniging als Avanti.

Wat weet je nog van onderstaande foto’s:

Marc speelt in het eerste tegen Sporting Trigon in 2017. In de slotseconden haalt Avanti er een 12-12 gelijkspel uit.

Ik kan mij niks herinneren van deze foto haha. Dat zegt in principe genoeg over hoe ik in erin stond. Ik had geen ambitie, maar vond het gewoon leuk en zette mij altijd volle bak in, probeerde daarmee het team te ondersteunen en soms ook wel op gang te trekken of aan de gang te houden. Van kleins af aan al heerlijk om de tegenstander af te matten (fysiek en mentaal:).

In 2006 speelt Marc in het roemruchte C1 waar het in de halve finale PKC C1 vesloeg

Mooie wedstrijd. Geloof dat ik 2 of 3 keer had gescoord van de 5 doelpunten, iets wat ik niet veel deed. En we waren door naar de finale

Avanti C1 op het NK in Rotterdam

Tsja finale NK. Mooie ervaring, vooral die gekkigheid eromheen was leuk. De wedstrijd zelf was ik niet heel best. Trouwens wel een lekker zomertje gehad aan de koppies te zien;)

Hoe ben jij ooit bij Avanti terecht gekomen en hoeveel jaar ben jij lid (geweest):

Mijn zus Simone zat al op korfbal en ik rommelde destijds al wat op het veld en van ’t een komt ’t ander. Uiteraard bij Kees van Wijk als een welpje gestart. En daarna nooit meer weggegaan totdat ik voor stage naar Ghana ben geweest. Daarna nog een jaartje gebald. Vervolgens voor mijn werk gestopt (ook veel in het buitenland). Verder altijd dikke lol gehad en gemaakt binnen en buiten het veld. Ik kon/kan vaak wel aardig goed opschieten met alle mensen op de korfbal.

Welke hobby’s had en heb jij naast het korfbal:

Vooral veel tuinen aanleggen was de hobby! Voordat ik dat deed altijd buiten spelen, judo en na de kerk voetballen.

Sporten staat nu op een wat lager pitje, ik loop wel wat hard en ging voor het hele corona gebeuren op de fiets naar mijn werk in Rotterdam. Verder rommel en klus ik graag in en rond het huis, geniet ik van mijn jonge gezin, vrienden en familie. Hier ben ik God dan ook elke dag dankbaar voor!

Wat mis je vooral wat nu niet mogelijk is door de Corona-maatregelen?

Ik mis vooral dat ik niet even snel naar de bouwmarkt kan rijden om spullen te halen;)

Ik ben geen fan van winkelen, lunchen, bioscopen enzo, dus wat dat aan gaat maakt het mij het niet zo uit. Ik geef erg graag een hand, een klap op iemands schouder, een knuffel of een kus als ik iemand zie. Dat dat niet kan voelt nog steeds onnatuurlijk en afstandelijk.

Wat ga je als eerste doen als alles weer “normaal” is:

Een grote bbq geven, gezellig met een grote groep mensen!

Wat zou je niet meer veranderen ook al mag je alles weer:

Meer thuis werken (stuk efficiënter). Ik vind het ook wel lekker dat ik minder hoef na te denken over allerlei afspraken en verjaardagen etcetera die meestal in een weekend worden gevierd. Daardoor heb je meer tijd om te rommelen en voor het gezin.

Wat is jouw favoriete gerecht? En maak je dat ook zelf?

Smoor Djawa, maak ik ook zelf. (Indisch stoofvlees met boontjes sajoer en rijst en een biertje)

Als je zelf een favoriet korfbalteam mag samenstellen wie maken daar onderdeel van uit en waarom:

Dat is voorlopig niet aan de orde. Het bevalt mij prima geen verplichtingen op zaterdag;)

Wat is jouw nummer 1 in de Top2000:

“The House of the rising sun” van “The Animals” (zelfs of juist doordat mijn vader dit nummer eeuwig oefende op de gitaar thuis)

Heb je nog een tip voor een mooie film, serie of boek?

Ik kijk geen series, qua boeken zou ik de Bijbel aanbevelen en Guust Flater mag ook niet ontbreken!

Wat is jouw mooiste Avantifoto of herinnering:

Dat is een Heeeeele moeilijke vraag. Want wat heb ik een hoop leuke, gezellige en mooie momenten beleefd!! Van eindeloze zaterdagen op het oude Avanti veld waar we voetbalden, tennisballen zochten, slootje sprongen, snoep zakken lieten vullen voor 2 of 5 gulden cent per snoepje (meestal met Jordi) of dat ik met Stefan na een last minute invalbeurt bij een wedstrijd in de Emerald terug ben gaan lopen naar de Steinbachhal omdat Kees van Wijk ons vergeten was mee terug te nemen;), korfbal kampen met hele lange droppingen of dat we ’s nachts in een tent bij Peter Drop gel in zijn haar hebben gedaan (weet Martin Hoekstra of Dennis en Marlon van Wijk misschien nog wel), poolen bij Hans Verweij, alle toernooien, in je blote bast tegen de bording liggen, kubben enz enz enz….

Maar de beste herinnering heb ik aan een koude sneeuwachtige avond in Friesland. Niet omdat we kampioen waren geworden, maar omdat ik dan gelijk denk aan Lies die dat hele pokke eind door de de sneeuw is komen rijden om voor het eerst naar mijn team te komen kijken als mijn meissie! Avanti heeft daarmee weer een stel voortgebracht!

Uiteraard wil ik mn maat bedanken dat ik dit stokje over mocht nemen in midden in de verbouwing. X-je 😉

Aan wie wil je het stokje doorgeven :

Hans Verweij, omdat we daar altijd graag waren en omdat hij ook heel vaak kwam kijken en we regelmatig een praatje maakte.

En welke vraag wil je aan deze persoon stellen:

Hans, maak je nog wel eens een broodje kaas met gebakken spekkies?

 

Back To Top