skip to Main Content

Helaas is er de laatste tijd op korfbalgebied weinig tot niets te melden.  Momenteel is het enige stipje aan de horizon de mogelijke start van de KorfbalLeague op 16 januari.  Om de nieuwsloze periode door te komen laten we een aantal Avantianen aan het woord komen. Het woord is deze keer aan Mena Kuhuwael die het stokje door kreeg van Jeanette Schreuder.

Hoe gaat het nu met  : Mena Kuhuwael

Vraag van Jeannette:

Ik wil het stokje doorgeven aan Mena Kuhuwael, hoe ervaart hij de Corona periode, het leven zonder korfbal

Hi Jeanette leuk dat je het stokje aan mij overdraagt.

2020 was een gek jaar. Begin van het jaar ben ik gestopt met werken en had allerlei ideeën over hoe de tijd van “niets moet” in te vullen. Petra en ik zijn begonnen met 2 maanden overwinteren in Spanje en Portugal. Dat was dus zeker geen slecht begin van 2020. 8 maart  waren wij weer thuis en sindsdien is niet meer zoals het was.

Het was voor ons ook een mooi jaar. Onze jongste dochter is getrouwd, ons derde kleinkind is geboren, dus hoewel ik in oktober zelf weken behoorlijk ziek ben geweest als gevolg van corona, zijn er mooie zaken om op terug te kijken. Zeker nu alles weer ok is.

Een leven zonder korfbal is waar ik enige tijd geleden voor heb gekozen en het niet hebben van de verplichtingen heeft mij goed gedaan en bevalt prima. Jammer is het natuurlijk dat het niet mogelijk is om een wedstrijd te kijken en elkaar bij Avanti te zien.

Wat kan je vertellen over bovenstaande foto’s:

Aan beide foto’s heb ik uiteraard goede herinneringen. Het zijn 2 totaal verschillende 2e teams van Avanti geweest waar wij een kampioenschap mee hebben kunnen vieren.

De eerste foto is van het “beloftenteam” dat in de zaal kampioen in de reserve hoofdklasse werd. Het was een wat vreemd begin want vlak voordat de competitie begon werd ik gevraagd om trainer te worden van Avanti 2. Tot dat moment had ik alleen standaardteam getraind ik heb daar wel even over moeten nadenken. Henk Jan en Dé trainden het eerste en dat was voor mij wel belangrijk en vertrouwd. Het was ook vreemd voor de spelers. De meesten kenden mij niet en wisten dus ook totaal niet wat ze konden verwachten. 

Met de andere team werden wij na een zinderende laatste wedstrijd tegen KCC kampioen op het veld. Mooi was natuurlijk ook dat dit team Reserve League mocht spelen.. Wij hadden hier sportief weinig te zoeken en ik heb in meer dan 35 jaar trainen nooit zoveel pak slaag gekregen,  maar dat heeft de belevenis niet minder mooi gemaakt.

Wat ga je als eerste doen als alles weer “normaal” is:

“Gewoon” weer eens een terrasje pakken, in het weekend een korfbalwedstrijd kijken en afspreken met vrienden, familie en bekenden.

Lekker met de camper op pad is iets ik ook wel naar uitkijk.

Wat zou je niet meer veranderen ook al mag je alles weer:

Hoewel ik zelf niet meer werk vind ik het mooi om te zien hoe snel men is overgestapt en gewend geraakt aan het thuiswerken. Jaren is er over gesproken, kan het wel en hoe zit het met de “controle”? er werden kleine stapjes gezet tot medio maart 2020. In een paar weken is bereikt wat in jaren niet was gelukt en ook nog vele jaren zou gaan duren. Thuiswerken (minimaal gedeeltelijk) is het nieuwe normaal. 

Van mij mag ook het elkaar begroeten blijven zoals het nu is. Met respect, aandacht en (meestal) met enige afstand 🙂

Wie is je favoriete (Avanti)korfballer en waarom:

Dat vind ik een hele moeilijke vraag. 

Mijn grote korfbalvoorbeeld was Wim van Renesse. Als 17-jarige mocht ik in PAMS 1 bij hem in het vak spelen. Wim was razendsnel, had een geweldig inzicht, nam de perfecte doorloopbal en was in die tijd één van Nederlands beste verdedigers.

De eerste keer dat ik trainer werd van Avanti was in 1998. In afgelopen jaren heb ik ook hier vele goede korfballers gezien. Je doet al snel mensen tekort.

Mariska Zuidervaart (Post) was een echt hele goede aanvallende dame. De wijze waarop zij elke tegenstander wist te passeren was uniek. Op snelheid diep in de voeten lopen en dan de doorloop…ze was niet te stoppen.

Belangrijk vind ik dat een speler/ster investeert in zichzelf en in zijn of haar ploeggenoten, alle rollen wil en kan pakken en anderen beter laat spelen. Henk Jan Post was zo’n speler. Hij was aanvoerder van Avanti 1 en vulde die rol zeer sterk in. Voorop in de strijd en er zijn voor je team. 

Thomas Reijgerberg is natuurlijk een geweldige korfballer en mens. Een ieder die bij hem in het vak staat wordt beter en kan optimaal tot zijn of haar recht komen.

Wat is jouw nummer 1 in de Top2000:

Ik hou van veel soorten muziek. Opgevoed met Jazzmuziek, de Beatles en de Stones. Heb o.a. The Rolling Stones, Queen, Earth Wind & Fire, Supertramp, Michael Jackson en Santana live gezien en ben een groot liefhebber van de “zwarte” muziek uit mijn jonge jaren. Soul en funk.

Mijn favoriete nummer is Let’s get in On van Marvin Gaye. (Dat dit ook muziek is van deze tijd blijkt uit de mashup met Thinking Out Loud van Ed Sheeran).

Waar kan je ’s nachts voor wakker gemaakt worden:

Ik ben best een liefhebber van lekker eten, maar er is overdag genoeg tijd om dat te doen. Dus eigenlijk voor niets!

Heb je nog een tip voor een mooie film of serie om de korfballoze periode door te komen:

De Queen’s Gambit op Netflix vond ik een goede serie. The Irishman is ook aan te bevelen en als je dan toch naar Al Pacino kijkt doe dan nog eens The Godfather. Vandaag de dag is het bijna slow-tv maar het blijft mooi…

Wat is jouw mooiste Avantifoto of herinnering:

Dat is er niet één. Een mooie herinnering heb ik aan het debuut van Dé Post in Avanti 1. Volgens mij in de zaal uit tegen KIOS. Wij hadden een blessure en  de 17-jarige Dé heeft toen zijn debuut gemaakt. In Avanti 1 zaten toen ook zijn broer Henk Jan en zus Judith. Er was wel wat twijfel over mijn besluit maar wat een goede wedstrijd speelde Dé!

Prachtig vond ik het kampioenschap van Avanti 2 in de reserve hoofdklasse zaal. Niet alleen vanwege dat “platte” resultaat. Zeker ook door de weg die wij hebben afgelegd, de vele spelers die een bijdrage hebben geleverd en het geloof en vertrouwen in elkaar.

Tenslotte de League ervaring met Avanti 2. Mooi dat ik dat samen met Christie kon doen. Natuurlijk hadden wij daar qua niveau niets te zoeken, maar leuk was dat wij het ploegen als DVO en TOP het in de thuiswedstrijden moeilijk konden maken.

Aan wie wil je het stokje doorgeven :

Aan Arie Vingerling

En welke vraag wil je aan deze persoon stellen:

Hi Arie, ik ben benieuwd hoe het nu met je gaat. Na lang blessureleed weer terug in Avanti. (Helaas heb ik je nog niet zien spelen) Hoe zorg je dat je in deze periode fit blijft?

 

Back To Top