skip to Main Content

Helaas is er de laatste tijd op korfbalgebied weinig tot niets te melden.  Momenteel is het enige stipje aan de horizon de start dit weekend van de Korfbal League.  Om de nieuwsloze periode door te komen laten we een aantal Avantianen aan het woord komen. Het woord is deze keer aan Peter Vreugdenhil die het stokje door kreeg van Joost Vollering.

De vraag van Joost: Wat kan jij je nog herinneren van het coachjaar van de foto en draag je nog steeds de klompen?

Allereerst bedankt Joost dat je mij het stokje doorgeeft. Kijk de rubriek al vanaf het begin en zat wel eens te denken nadat ik al zoveel jaar niks meer bij Avanti doe, of iemand mij per ongeluk het stokje door zou geven. Dus ja.

Terug naar jouw vraag: wat ik weet van dat coachjaar? Hahahahaha er komen zat herinneringen naar boven, dat het zoizo mega gezellig was met ze alle. Teamreunie organiseren Joost? Welk jaar het was weet ik even niet want heb dit team een aantal keer gehad als coach, dit jaar samen met Colin. Zoizo was ik op trainingen heel vaak verhinderd door me werk, maar op zaterdag altijd aanwezig. Teampraatjes of oefeningen bedenken op trainingen waren niet de sterke kanten maar gezelligheid in de groep gooien wel. En als we kampioen zouden worden zou ik iedereen een paar houten klompen geven, dus van iedereen de schoenmaat opgeschreven en zoals het gebeurde: KAMPIOENEN !!!! Hebben jullie die collectors items nog??? Kan nog wel een paar A-4tjes aan wist je datjes opschrijven maar we houden het hier maar bij.

Dan de tweede helft van de vraag: of ik nog steeds op die klompen loop? Dat ik toen gewoon op houten klompen liep. 😳😳 Loop ondertussen niet meer op houten klompen, maar op zwarte rubberen op me werk.

Expert terras leggen, Peter Vreugdenhil, in actie bij het nieuwe clubhuis

Wat kan je vertellen over bovenstaande foto’s of welke herinneringen heb je er bij:

De terrasfoto’s zijn alweer een tijd terug, denk 2007. Samen met een groep vrijwilligers einde middag en avond het terras dichtstraten bij de kantine samen met stratenmaker Pieter Graveland. Het leuke is nu kom ik hem nog steeds tegen op verschillende werken bij sportveldaanleg. In die tijd ook bij half 🤔 Avanti de voor of achtertuin wel bestraat samen met me broer Leo, Marc en soms Jelle.

Teambegeleider bij het eerste met trainer coach Steven Mijnsbergen

Die andere foto’s was ik teambegeleider bij Steven Mijnsbergen. Gezellige jaren gehad en ook erg veel gelachen en bier gedronken met ze alle.

Wat ga je als eerste doen als alles weer “normaal” is:

Uit eten. En met meerdere mensen een biertje doen en bbqen. Gezelligheid hebben met elkaar.

Wat zou je niet meer veranderen ook al mag je alles weer:

Ik had het altijd druk met bij iedereen klussen, behalve thuis en kon nooit “ NEE “ zeggen. In deze Corona tijd wordt je automatisch wel geremd en dat bevalt me prima dus dat houden we erin.

Wie is je favoriete (Avanti)korfballer en waarom:

Ik heb niet specifiek een favoriete korfballer je doet het met elkaar. Had nooit een Idol ofzo want speelde zelf ook nooit echt op hoog niveau, meer voor de gezelligheid eromheen. Maar van vroeger weet ik in de steinbachhal nog wel Eric Verweij schieten vanuit het hoekje veld, fantastisch.

Wat is jouw nummer 1 in de Top2000:

Oe oe oe oe oe oerendhard van Normaal.

Waar kan je ’s nachts voor wakker gemaakt worden:

Vroeger voor alles, tegenwoordig kan je me maar beter laten slapen.

Heb je nog een tip voor een mooie film of serie om de korfballoze periode door te komen:

Zelf kijk ik weinig series of films. Meestal alleen sport: voetbal, darten.

Wat is jouw mooiste Avantifoto of herinnering:

Pfffffff dat vind ik echt heel lastig. Heel mijn Avanti tijd vanaf me 10e tot me pak hem beet 28e is één grote mooie herinnering. Vanaf zelf korfballen, later in de NAC, Avanti feesten in de oude kantine organiseren. ( zand, houtsnippers naar binnen). Tot aan Avanti kamp, DES- pinkstertoernooi, NKD, zoveel jarig bestaan met feest in de DSVP hal.

En ga zo maar door ……….

Heel mijn gezellige Avanti tijd had ik niet willen missen. Kan er boeken over schrijven, zoveel herinneringen zijn er als ik er aan terug denk.

Aan wie wil je het stokje doorgeven:

Marc Francooijs.

En welke vraag wil je aan deze persoon stellen :

Moh plukkie al? Vermaak jij je nog een beetje na je korfbalcarierre?

 

Back To Top