skip to Main Content

Helaas is er de laatste tijd op korfbalgebied weinig tot niets te melden.  Momenteel worden er alleen wedstrijden in de Korfbal League gespeeld.  Om de nieuwsloze periode door te komen laten we een aantal Avantianen aan het woord komen. Het woord is deze keer aan Tom Vreugdenhil,  die het stokje door kreeg van Jitte Janssen.

De vraag van Jitte: Hi Tom, ik heb jou nu al zo lang niet gesproken dus ik vroeg me af hoe het met jou en je studie gaat?

Hi Jitte, dank voor je vraag. Mijn studie loopt lekker op tempo en ik ben goed op weg om dit jaar mijn bachelors diploma Werktuigbouwkunde te halen. Zeker nu mijn studie aan het afronden is en mijn afstudeerproject gaat beginnen, oriënteer ik mij al op een masters studie. Heel misschien gaat die zelfs in het buitenland plaatsvinden; namelijk Zweden. Dat moet nog even blijken uit de toelating tot een aantal universiteiten in Zweden, maar aan de TU Delft zijn anders ook hele goede vervolgstudies te doen wat goed te combineren blijft met korfbal natuurlijk.
Dat is namelijk wel een groot iets dat ik zou missen als ik naar Zweden zou gaan, maar zo ver zijn we nog niet en voorlopig is de mogelijkheid tot reizen er niet eens. Kortom mijn studieplannen voor de komende jaren zullen binnenkort duidelijk worden, maar het schiet nu lekker op en ik heb zin in wat er komen gaat.

Hoe ben jij ooit bij Avanti terecht gekomen en hoeveel jaar ben jij lid (geweest)?

Vroeger, heel vroeger, korfbalde mijn vader, daarnaast korfbalden veel van mijn familieleden (ooms, tantes en zus) ook en toen ik mijn zwemdiploma’s gehaald had mocht ik eindelijk zelf kiezen welke sport ik wilde doen en is het eigenlijk vanzelf korfbal bij Avanti geworden. Mijn start was niet de beste, aangezien ik na een jaar of twee het korfballen zat was en ik er eigenlijk niet zo veel van snapte (zoals in het verkeerde veld staan haha..). Toch ben ik toen op mijn tiende weer begonnen en nu zijn we hier.

Als je niet was gaan korfballen, voor welke sport had je dan gekozen?

Waarschijnlijk voetbal, want al mijn vriendjes op school voetbalden ook en korfbal was niet zo populair in de klas. Ook in de tijd dat ik met korfbal gestopt was wilde ik voetballen, maar dat is eigenlijk een beetje weggevaagd waardoor ik toch weer bij korfbal terecht kwam.

Wat kan je vertellen over onderstaande foto’s?

Avanti 2 tegen KVS 2 toen we nog lekker in de zaal konden spelen. Dit was nog onder leiding van de oude baas Enno Verhoef en we waren goed op weg naar het kampioenschap in de reserve hoofdklasse. Dit was een wedstrijd die ons uiteindelijk twee punten opleverde, zodat we ruim bovenaan kwamen te staan. Op deze foto maak ik een one-hander, iets waar we blijkbaar als team op geoefend hadden omdat Nathan en Brend dit ook deden in dezelfde wedstrijd.
Ik geloof dat dit een van mijn eerste wedstrijd in het tweede was, als aanvoerder van de A1. Die overstap is echt heel groot door het veel fysiekere spel. Kimberly de Gier was hier nog de trainer/coach en bracht mij in het veld om te laten proeven van de senioren. Hier maakte ik een doelpunt na een mooie combinatie met vakmaat Koen Ruigrok wat natuurlijk gevierd mocht worden.
Hahaha wat een mooi plaatje is dit. Dit was nou typisch mijn korfbal tijd toen ik maar wat door het veld wandelde, ik denk dat coaches Ellis en Nathalie dat nog wel weten :-). Toch was dit een groep waar ik heel veel jaren samen mee gespeeld heb en vele malen kampioen mee ben geworden. Je ziet hier Brend van Zielst, Merel Lindenburg, Kirsten Tuinder, Anneleen Kolenbrander, coach/trainer Ellis Post, Emma van Vliet, Jesper Zwennes, Bram Bos, Ruben Post, Jolijn (achternaam onbekend), coach/trainer Nathalie van Vliet en ikzelf natuurlijk. Van de spelers is ongeveer de helft van het team nog actief bij Avanti geloof ik.

Een prachtige actiefoto van mijn jonge jaren samen met Ruben Post en Bram Bos op de vage achtergrond, ik weet alleen niet meer of dit voor of na mijn korfbalstop was, maar blijkbaar ben ik actief bezig in het veld. Erg leuk om deze oude foto’s in goede kwaliteit te zien, ik heb ze zeker opgeslagen! 

Welke hobby’s had en heb jij naast het korfbal?

Ik studeer Werktuigbouwkunde aan de TU Delft en ben dus ook vanaf jongs af aan met technische dingetjes bezig zoals Lego. Tegenwoordig ben ik meer bezig met het racen en vooral ontwerpen/bouwen van drones wat naast de auto-modelbouw een grote hobby van mij is geworden. Ook repareer ik af en toe computers en laptops, dus naast korfbal heb ik een vol programma elke week.

Wat mis je vooral wat nu niet mogelijk is door de Corona-maatregelen?

Natuurlijk korfbaltrainingen en -wedstrijden, wat hopelijk met gepaste maatregelen binnenkort weer kan starten. Maar vooral het thuis studeren ben ik na een jaar thuis achter de computer wel zat, ook omdat ik veel practica moest missen kan ik niet wachten om weer naar de TU te kunnen om mijn bachelor af te ronden.

Wat ga je als eerste doen als alles weer “normaal” is?

Stel dat morgen plotseling alles voorbij was, dan zou ik direct mijn vrienden opzoeken en er een late avond van maken want dat is inmiddels wel heel lang geleden.

Wat zou je niet meer veranderen ook al mag je alles weer?

Ik vind die 1.5m eigenlijk wel prima, dus een beetje meer aandacht voor elkaar hier en daar zou ik niet gek vinden.

Als je zelf een favoriet korfbalteam mag samenstellen wie maken daar onderdeel van uit en waarom?

Een heel team van 8 spelers vullen zou mij 1,2,3 niet lukken. Maar als ik terugkijk hoe ik als klein jochie altijd naar het eerste ging kijken, dan horen spelers als Dé Post, Ronald Struik, Fenna Teunissen en Babette Heijblom zeker in mijn team. Ook keek ik altijd op tegen iets meer recentere spelers zoals Rick van den Blink en Thomas Reijgersberg.

Wat is jouw nummer 1 in de Top2000?

Hij staat er altijd in, meestal rond nummer 100 op oudjaarsdag: Eminem met ‘Lose Yourself’. Natuurlijk zijn de nummers in de top10 legendarisch, maar niet echt mijn favoriete muzieksmaak.

Wat is jouw favoriete gerecht? En maak je dat ook zelf?

Eigenlijk vind ik alles wel lekker, maar gerechten uit de Aziatische keuken springen er uit. Alle gerechten die gewokt of geroerbakt zijn, zijn wel echt mijn favorieten; zoals pittige nasi of roerbakgoulash. Deze laatste is een lekker makkelijk recept wat ik dan ook graag maak.

Wat is het spannendst wat je ooit gedaan hebt?

Na mijn VWO examen ging ik op reis naar het midden-oosten met mijn vader. In de schaduw, met 40 graden op de thermometer, zat ik een zakje verse nootjes te eten bij de Damascus-gate in een Arabische wijk in Jeruzalem terwijl het ramadan bleek te zijn.. niet heel slim. Kort erna bleek precies op die plek een aanslag geweest te zijn, dus dat was achteraf erg spannend en zelfs gevaarlijk!

Wat weten mensen niet van je?

Toen ik heel klein was spelde ik mijn naam als ’T, Ollie, M’. Ollie is sindsdien mijn bijnaam en ik reageer er ook echt op. Vooral thuis wordt het wel eens als mijn roepnaam gebruikt, haha.

Heb je nog een tip voor een mooie film, serie of boek?

De film ‘First Man’ uit 2018 over Neil Armstrong en de andere astronauten op de eerste succesvolle reis naar de maan met de raket Apollo 11. Echt een indrukwekkend verhaal en waanzinnig mooi verfilmd waardoor ik ook een traantje moest laten.

Wat is jouw mooiste Avantifoto of herinnering:

Ik denk dat dit mijn favoriete Avantifoto is. Op de route naar de Korfbal League wonnen we bij Sporting Delta een hele belangrijke wedstrijd voor een plekje in de kruisfinales. De wedstrijd was ongelooflijk spannend en met het hele BWD stalen we de show daar in Dordrecht waardoor de sfeer echt ongekend goed was. Ik heb daar altijd met heel veel plezier (en blaren) getrommeld en zo veel fijne momenten en feestjes meegemaakt, ook als de wedstrijd zelf niet heel spannend was.
 
Aan wie wil jij het stokje doorgeven?
 
Bram Bos, een goede vriend waar ik jaren mee samen gespeeld heb, maar inmiddels niet meer korfbalt.
 
En welke vraag wil je aan deze persoon stellen?
Hoeveel boeven heb je al gevangen? 😉

 

Back To Top