skip to Main Content

Helaas is er de laatste tijd op korfbalgebied weinig tot niets te melden.  Momenteel worden er alleen wedstrijden in de Korfbal League gespeeld.  Om de nieuwsloze periode door te komen laten we een aantal Avantianen aan het woord komen. Het woord is deze keer aan Alwin Blijleven, die het stokje door kreeg van Thomas Reijgersberg.

Vraag van Thomas: Hoe is het met je en met je gezin (Suus , Levi & Kate)?

Ja goed hoor. Zoals jij al weet hebben we sinds vier maanden naast een zoon (3) ook een dochter. Lief, makkelijk meisje. Kate dan, hè 😉 Ik voel me echt gezegend met weer een gezond kind.

Hoe ben je zo’n goede reporter geworden (Avanti TV)?

Ik weet niet of ik goed ben, maar ik vind het erg leuk om Avanti TV te maken. Ik probeer in te schatten wat de Avantiaan boeit of wil weten van iemand en ben niet bang om dingen te vragen. Om de één of andere reden kan ik soms best ver gaan voordat mensen boos weglopen.

of je nog wel eens een strafworp neemt na een avondje stappen? 😉

Thomas en ik hebben ooit een hele leuke avond gehad in Scheveningen (zo leuk dat hij mij uit al zijn 1600 insta volgers kiest voor dit item). De dag erna speelden we met 1 en 2 een oefenwedstrijd. Toen ik een stip mocht nemen, gooide ik de bal dichterbij de middenlijn dan bij de korf; ook daar had je bij moeten zijn. Er stond een ongekend harde tegenwind, maar Thomas denkt dat het door de vrijdagavond kwam.

Hoe ben jij ooit bij Avanti terecht gekomen en hoeveel jaar ben jij lid (geweest)?

Mijn ouders, broer en zus korfbalden allemaal, dus ik wist eigenlijk niet beter dan dat ik dat ook ging doen. Ik kan er een jaartje naast zitten, maar ik ben denk ik zo’n 28 jaar lid van Avanti. Waarvan de laatste drie ‘vriend van’.

Als je niet was gaan korfballen, voor welke sport had je dan gekozen?

Ik vind de meeste sporten wel leuk om een keer te doen, maar ben te kleinzerig voor voetbal en bij tennis kan ik een ander de schuld niet geven, dus zou het niet echt weten.

Wat kan je vertellen over onderstaande foto’s?

Dit is het Avantikamp, waar ik vaak de bonte avond deed. Ik ben zelf nooit mee geweest als kind, maar ga al een hele tijd mee als leiding. Ik kijk er elk jaar naar uit. Voor mij echt een soort familieweekend met alle neefjes en nichtjes.

Dit is tijdens de Avanti Awards. Samen met Stefan vd Spek hebben we dit ooit verzonnen. Omdat ik een bepaald beeld heb van hoe de presentatie mij leuk lijkt, doe ik dat dan zelf ook maar. Waarschijnlijk laat ik hier Edwin zich weer ongemakkelijk voelen op het podium, om mijn eigen onzekerheid te verbloemen.

Sterkste fase van het BWD. Hier zat ik zelf als speler van 2 op de bank. Ik vind het heerlijk om een feestje te bouwen op de tribune en gelukkig toen een grote groep gasten met mij. Ik vergat wel eens dat ik als ‘volwassen’ man flauwe liedjes stond te verzinnen met kinderen van 15. Toen dat besef er kwam ben ik maar gestopt. Ik hoop dat de sfeer ooit weer zal worden als toen.

Hier de twee meest ondergewaardeerde spelers uit de selectie in beeld. Nee gekheid. Heb een lange tijd in 2 gespeeld. Ik voelde me wel een hele vent, prima schot, maar kwam verder eigenlijk op alle vlakken te kort. Wijze les voor de jeugd: accepteer dat niet iedereen Stefan Hogervorst kan zijn en geniet van het niveau dat bij je past.

Ofwel er heerste hier een raar virus, waardoor de kapper dicht was, of ik had met Colin vd Zanden in de A1 bedacht dat we ons haar gingen laten groeien. Tom Snaphaan was toen al ons voorbeeld.

Avanti TV interview met de burgemeester van Pijnacker-Nootdorp. Het lijkt op deze foto of ze een snor heeft maar dat was geloof ik niet zo. In de tijd dat ik nog speelde, moest ik vaak na mijn wedstrijd nog even een item draaien. En gewoon lekker nonchalant, ik doe of ik thuis ben bij Avanti.

Welke hobby’s had en heb jij naast het korfbal?

Dit klinkt heel suf, maar mijn kinderen en mijn werk zijn wel een soort hobby’s. Ik kan er in ieder geval erg van genieten en bovendien blijft er naast deze twee dingen weinig tijd over voor breien of puzzelen.

Wat mis je vooral wat nu niet mogelijk is door de Corona-maatregelen?

Alle spontane drankjes, lunches en etentjes. En ik mis het coachen ook echt wel. Leuk dat we kunnen trainen, maar de wedstrijdspanning, emoties en ontwikkeling van die kiddos is wel een gemis.

Wat ga je als eerste doen als alles weer “normaal” is?

Naar Blijdorp, met vrienden afspreken en naar de Europa League Finale 2021 tussen Ajax en een club die gaat verliezen van Ajax.

Wat zou je niet meer veranderen ook al mag je alles weer?

Beetje social distance kan helemaal geen kwaad denk ik en minder geld uit geven ook niet. Al is dat een beetje in tegenspraak met mijn vorige antwoord.

Als je zelf een favoriet korfbalteam mag samenstellen wie maken daar onderdeel van uit en waarom?

Cas Bakker was echt mijn grote idool vroeger en Christie van Wijk mijn favoriete coach, maar in een tijd waar we uitkijken naar de toekomst neem ik jullie graag mee naar het jaar 2035. Schrijft u mee?

Avanti 1 speelt de afscheidswedstrijd van clubheld Tim van Dorp met o.a. Simon de Kok (C1), Lucas Mast (C1) en Bas Plugge (C1), Julia vd Stoep (D1), Jasmijn Los (C1), Sam Kluiters (B1) en Tess Molijn (C1). Fortuna scout T. Reijgersberg is komen kijken, maar maakt geen schijn van kans nadat alle spelers de autobiografie ‘Een echte Avantiaan trekt alleen blauw aan’ van Bram Post hebben gelezen.

Trainer Stefan Hogervorst laat teambegeleider Brend Dingenouts een publiekswissel aanvragen. Levi Blijleven, Xem vd Blink en Giel Post steken vuurwerk af bij hun zelfgemaakte spandoek. Voorzitter Michel de Groot leunt tegen het Rick vd Blink standbeeld en ziet vanaf het ‘Hooimeijer terras’ dat het goed is.

Wat is jouw nummer 1 in de Top2000?

Ik zou niet weten wat er in de Top2000 staat, maar als ik echt 1 klapper moet kiezen… Margaritha van Marco Borsato. Heerlijk!

Wat is jouw favoriete gerecht? En maak je dat zelf wel eens?

Babi Pangang van mijn moeder vond ik altijd genieten. Ik kook nooit, als ik eens probeer te helpen laat ik de simpelste dingen aanbranden. Laat mij de tafel maar dekken.

Wat is het spannendst wat je ooit gedaan hebt?

Tijdens de hoofdklasse finale Avanti – KCC in de PKC-hal, besloot ik met Marc Francooijs het publiek in te springen ipv nog langer reserve zitten. We hadden dit niet overlegd met Erwin vd Putten, dus misschien spannend hoe hij zou reageren. Al vraag ik me af of hij überhaupt wist dat ik reserve zat.

Wat weten mensen niet van je?

Ik denk dat sommige mensen mij een grotere clown vinden dan ik eigenlijk ben. Als trainer van de D1 en bij Avanti TV ben ik eigenlijk best serieus en kritisch naar mezelf.

Heb je nog een tip voor een mooie film, serie of boek?

Mijn lievelingsfilm is The Shawshank Redemption, maar dat is misschien ook de laatste serieuze film die ik gezien heb. Een goed boek om te lezen lijkt me de Bijbel. Ik heb hem zelf ook niet gelezen maar ik ben jaloers op mensen die leven naar hun geloof.

Wat is jouw mooiste Avantifoto of herinnering?

De mooiste herinnering heb ik aan de play offs richting de League. Deze foto is bij Nic. waar Erwin de tegenstander moe maakte om vervolgens het fenomeen Rick vd Blink te brengen die de rest van het team beloonde met een winnende goal zoals alleen hij dat kan.

Ik heb me nog niet vaak zo’n trotse Avantiaan gevoeld als daar in Groningen en later in Eindhoven. De prestatie, het vele Avanti publiek, de emotie, het ongeloof, mijn vrienden voor me in het veld, mijn vrienden achter me op de tribune, alles kwam samen. Iedereen voelde het zelfde en korfballend Nederland maakte kennis met mijn club.

Aan wie wil je het stokje doorgeven? 

Mijn stokje gaat naar Nils van Zuijlen, een vriend van veel Avantianen, uit het oog maar zeker niet uit het hart.

En welke vraag wil je aan deze persoon stellen?

Als het weer kan zou ik je een knuffel willen geven Nils. Hoe gaat het met je en hoe ziet je leven er momenteel uit?

Back To Top