skip to Main Content

Helaas is er de laatste tijd op korfbalgebied weinig tot niets te melden.  Momenteel worden er alleen wedstrijden in de Korfbal League gespeeld.  Om de nieuwsloze periode door te komen laten we een aantal Avantianen aan het woord komen. Het woord is deze keer aan Colin van der Zanden, die het stokje door kreeg van Nils van Zuijlen.

Vraag van Nils: Hé vriend, hoe is het met je en lukt het je nog om je beerpong kwaliteiten op peil te houden?

Hé Nils, gaat goed kerel! Leuk om je stukje te lezen. Met mijn beerpong kwaliteiten is niks mis, ik hoorde laatst nog iemand zeggen dat ik ‘een hele gevaarlijke speler’ ben. Het zit ‘m allemaal in het fingerspitzengefühl natuurlijk. Verder gooi ik natuurlijk nog steeds gewoon vaker mis dan raak.

Hoe ben jij ooit bij Avanti terecht gekomen en hoeveel jaar ben jij lid (geweest)?

Na een ongetwijfeld gigantisch succesvol schoolkorfbaltoernooi was er volgens mij een standje waar je lid kon worden, of althans zo zit het in mijn geheugen. Daar ben ik toen lid geworden. Geen flauw idee hoe oud ik toen was, dus laten we het op basisschoolleeftijd houden. Sowieso had ik een relatief korfbalrijke klas op de basisschool, waarvan ik met Laura van Leersum het langst ook samen gekorfbald heb.

Als je niet was gaan korfballen, voor welke sport had je dan gekozen?

Ergens in de C of B ben ik zelfs een jaartje gestopt om te gaan voetballen. Dat deed ik sowieso erg veel naast het korfballen in mijn jeugd. Daarnaast was ik ook wel af en toe bij het basketbal te vinden. Pijnacker had toen nog een basketbalvereniging in Het Baken. Net als mijn voetbalcarrière had die basketbalvereniging geen lang leven: binnen een jaartje stond ik weer op het korfbalveld.

Wat kan je vertellen over onderstaande foto’s?

Dit is een van de mooiste wedstrijden die ik voor Avanti 1 heb mogen spelen. We werden kampioen na een beslissingswedstrijd tegen ONDO. Mijn directe tegenstander was Barry Schep, die net weer terug was bij ONDO na een aantal jaren in de Korfbal League. Vanuit Avanti waren er gigantisch veel supporters, super mooi om daar bij te zijn!

Of ik nou wel of niet actief zelf korfbal, als Avanti 1 thuis speelt is er een vrij grote kans dat ik er ben. Soms zijn de wedstrijden niet om aan te gluren, maar gezellig is het altijd.

Dit is het befaamde ‘tongetje’. Veel medespelers hebben me hier in de loop der jaren al op aangesproken… wat is dat toch met dat tongetje? Geen idee eigenlijk, het zal onbewust wel onderdeel zijn van mijn nonchalante korfbal stijl. Overigens een wonder dat ik hem er nooit afgebeten heb.

Dit was een heel leuk jaar, samen met Ronald Struijk de C1 coachen. Veel van de spelers, of misschien wel allemaal, waren eerstejaars C. Allemaal talentvol, en sommige nog steeds, maar we werden vaak op ervaring afgetroefd dat jaar. De beste herinnering die ik daarvan heb, was in de zaal tegen Eibernest. Ruben Post speelde tegen een heer die wellicht op fysiek vlak op alle fronten minder snel en behendig was dan Ruben, maar het resultaat was een hele gefrustreerde Post in ons team. Overigens is dat bij Ruben inmiddels aardig omgedraaid 🙂

Alwin schreef het al eerder: wij waren in de jeugd en vroege senioren onafscheidelijk en hadden wel eens vreemde ideeën. Dit was de fase van het haar laten groeien. Als ik deze foto zo bekijk stond ’t vast bij Alwin beter.

De eerste veldwedstrijd van het seizoen van Avanti 1 thuis is altijd extra speciaal; en als onderdeel verzamelt de jeugd dan handtekeningen van alles spelers en coaches. Toen ik zelf niet meer in het 1e speelde, heb ik die handtekeningen alsnog een aantal jaren verzameld.

Welke hobby’s had en heb jij naast het korfbal?

De gezelligheid bij Avanti is altijd de grootste hobby, daarnaast hou ik van reizen of andere sporten.

Wat mis je vooral wat nu niet mogelijk is door de corona-maatregelen?

In april vorig jaar begon ik aan een nieuwe baan, waarvoor ik veel over de hele wereld zou gaan reizen. Inmiddels zijn we een jaar verder, en verder dan een enkele keer een flitsbezoek aan Italië, ben ik niet gekomen. Los van dat dit mijn baan natuurlijk enigszins veranderd heeft, mis ik het reizen en vakantie vieren ontzettend.

Wat ga je als eerste doen als alles weer “normaal” is?

Bijslapen op een strandje in de zon, met een Coronaatje met limoen van de beachbar.

Wat zou je niet meer veranderen ook al mag je alles weer?

Het zit er al heel lang aan te komen, maar flexibeler werken heeft door deze pandemie wel een vogelvlucht genomen. Niet meer locatie of tijdsgebonden werken en zelf meer de balans tussen privé en werk zoeken is wel iets wat ik erg prettig vind. Een soort van ‘het nieuwe werken 2.0’.

Als je zelf een favoriet korfbalteam mag samenstellen wie maken daar onderdeel van uit en waarom?

Een echt goed antwoord is er niet op deze vraag, het zou altijd ook een hoop mensen te kort doen. Ik ga me dus makkelijk van deze vraag afmaken: alle spelers en speelsters waar ik in de loop der jaren mee gespeeld heb zijn in elk hun eigen manier favoriet. Snel, slim, ondersteunend, reboundend, gezelligerds, onhandig of gewoon mooi om te zien 😉

Wat is jouw nummer 1 in de Top2000?

Piano Man van Billy Joel. Heerlijk!

Wat is jouw favoriete gerecht? En maak je dat ook zelf?

Mijn favoriete gerecht ligt heel erg aan mijn bui, maar iets Italiaans is altijd goed. Van een simpel pizzaatje, naar een ossobuco met een lekkere risotto, alles goed. Aangezien ik het afgelopen jaar aan het verbouwen ben geweest en geen keuken had, heb ik niet veel zelf gemaakt. Overigens was mijn favoriete gerecht in deze periode vooral iets wat niet in de magnetron bereid is.

Wat is het spannendst wat je ooit gedaan hebt?

Veel van de wedstrijden in Avanti 1, zeker in mijn eerste jaren waren super spannend. Veel spelers vinden dat heerlijk, een spannende wedstrijd die gelijk op gaat. Na afloop is dat altijd wel prima, maar ik vond het ook fantastisch om gewoon tegen een tegenstander te spelen waarvan je al wist dat je dik ging winnen.

Wat weten mensen niet van je?

Na dit interview helemaal niks meer natuurlijk!

Heb je nog een tip voor een mooie film, serie of boek?

Echt een tipje zit er van mij niet in, daar kijk en lees ik denk ik te weinig voor. Als er dan toch een serie zou zijn waarvan ik zou willen dat ik hem opnieuw voor de 1e keer kan kijken is dat Prison Break. Inmiddels al wel wat ouder, maar heerlijk spannend. Sowieso ontsnappen uit een gevangenis doet het bij mij wel goed; de film Escape from Alcatraz vind ik ook legendarisch.

Wat is jouw mooiste Avantifoto of herinnering?

De wedstrijd tegen ONDO die ik al eerder beschreef was erg mooi, maar er zijn zoveel prachtige (met name thuis) wedstrijden geweest dat het lastig is iets specifieks te noemen. In de laatste minuut het 30e doelpunt maken tegen toen rivaal KOAG en het publiek dat het KOAG publiek uitzwaait op de trap van de Viergang, een kruisje tekenen op de grond en vanaf de middellijn scoren, meedoen aan het NK 1 tegen 1.. (en het jaar erna weer uitgenodigd worden.. niet omdat ik goed gepresteerd had maar omdat er zoveel Avantianen kwamen kijken). Veel te veel om op te noemen, en ik hoop dat er nog veel mooie Avanti herinneringen bij komen!

Aan wie wil je het stokje doorgeven?

Wouter Vernhout

En welke vraag wil je aan deze persoon stellen?

Fox, jij hebt nooit in de selectie van Avanti gezeten, maar toch je Korfbal League debuut weten te maken. Dat is niet veel mensen gegeven, hoe gaat het met je scheidsrechters carrière?

 

Back To Top