skip to Main Content

Helaas is er de laatste tijd op korfbalgebied weinig tot niets te melden.  Om de nieuwsloze  periode door te komen laten we een aantal Avantianen aan het woord komen. Het woord is deze keer aan Melle Knetemann, die het stokje door kreeg van Emiel Notenboom.

Vraag van Emiel: Ik hoop dat Melle nog steeds de vliegende kippen, struisvogels, olifantenbillen en ijsjes toepast bij zijn  trainingen/wedstrijden. Dit deed hij namelijk wel toen ik hem coachte in het spannende kampioensjaar bij de E2. Ik vraag mij af of je nog steeds weet wat de vliegende kippen zijn?

Dankjewel voor het nomineren, Emiel. Super leuk! Ik weet zeker nog wat “vliegende kippen” zijn: dat is als wij als E2 de bal zo snel moesten vangen. Maar ik moet eerlijk zijn, de rest weet ik nu even niet meer L. Ergens diep van binnen zal het er vast nog wel in zitten en hebben we er toen echt veel van geleerd. Want het waren leuke tijden!

Hoe ben jij ooit bij Avanti bent gekomen en hoeveel jaar ben jij lid (geweest)?

Ik zit sinds mijn 3e op korfbal, ooit begonnen bij De Meervogels. In 2015 kwam ik naar Avanti en ik had het gelijk naar mijn zin. Ik weet nog dat mijn moeder had gezien dat er een open training was, daar zijn mijn zus Ellemijn en ik toen naar toe gegaan. Het was echt super leuk. Kon ook niet anders, de training werd onder andere gegeven door niemand minder dan Emiel!
Inmiddels is dit dus mijn 6e seizoen als lid van Avanti en ik vind het nog steeds geweldig. Het is echt een gezellige, leuke club waar ik mij heel fijn voel en waar naar mijn idee iedereen welkom is.

Als je niet was gaan korfballen, voor welke sport had je dan gekozen?

Ik denk niet dat ik snel voor een andere sport had gekozen. Mijn moeder en haar familie hebben allemaal aan korfbal gedaan. Zelf hebben wij dat nooit meegemaakt, maar mijn oudste zus Merel heeft ooit wel zelf voor korfbal gekozen. Hierdoor kwam ik als baby al op het veld en stond ik op mijn tweede al regelmatig mee te doen met de welpen, waar Ellemijn toen bij zat. Mijn ouders hebben mij wel altijd gevraagd of ik iets anders wilde doen dan korfbal. Dat wilde ik wel, maar dan wilde ik korfbal niet opgeven. Naast korfbal vind ik voetballen met vrienden heel leuk. Dat doe ik meestal 1x in de week in Zoetermeer. Maar ik heb er zeker geen spijt van dat ik op korfbal zit.

Wat kan je vertellen over onderstaande foto’s?

Dit is toch wel één van de mooiste foto’s van mijn korfballeven tot nu toe! Laat ook duidelijk zien hoe ik mij toen voelde. Dit was een zeer spannende wedstrijd tegen PKC (staat ook een verslag over op de Avanti site). Ik denk dat zij wel van ons dachten te winnen. We kwamen in eerste instantie ook best leuk voor te staan (5-2). Helaas werden ze toen wel wakker bij PKC en gingen ook zij scoren. Uiteindelijk zelfs tot 7-9. Gelukkig zetten wij ook door, super spannend! Zoë scoorde de 8-9 en uiteindelijk scoorde ik in de laatste minuut de 9-9! Dat was echt zo’n opluchting, wat je ook duidelijk ziet aan mijn reactie. Volgens mij is er nog een foto waar ik net zo op sta, maar daar zie je onze trainer Punyapat een soortgelijke beweging maken. Ook voor hem was het een mooie “overwinning”. Ik mis dit soort spannende wedstrijden echt enorm, maar deze foto vind ik echt heel tof om er altijd weer aan terug te denken!

Avantikamp. Echt, daar moet je bij zijn geweest! Ik ben geloof ik alle keren al mee geweest, stiekem mis ik 1 jaar, omdat ik maar 1 jaar E heb gedaan. Ieder jaar is echt mega leuk, alle activiteiten zijn top, het kamphuis is altijd gezellig. Er wordt goed voor ons gezorgd en samen hebben we het altijd gezellig. Jong en oud door elkaar. Doet mij denken aan mijn leukste kampherinnering: het bananenliedje. En ……… dat ik ieder jaar weer een klein stukje verder kom met de spooktocht (ik ben niet zo’n held). Inmiddels ga ik al wel mee, maar het lukt mij niet om hem helemaal uit te lopen.

Kamp was heel bijzonder vorig jaar! Door corona konden we niet naar een kamphuis. Eerst dachten we dat kamp niet door zou gaan, dat zou echt jammer zijn, zeker voor de mensen die voor het laatst mee zouden gaan. Gelukkig konden ze toch nog een kamp regelen maar dan bij Avanti zelf. Dat is natuurlijk wel anders, maar ook weer speciaal. Volgens mij is er nog niet eerder een kamp op het Avanti-terrein gehouden (wel een nachtje logeren) en dat in grote legertenten op het veld. Tip voor wie dit ooit nog een keer krijgt: het is in de avond en nacht echt zoooooo koud en op de dag super warm. Omdat dit een ander kamp was dan normaal kwam Avanti-TV langs. Hier werden Luuk, Merijn, Melle D. en ik (grote en kleine Melle) geïnterviewd. Hier kwamen wat vragen in voor over wat wij van dit kamp vonden door corona. Ik vond het in ieder geval zeer leuk, maar het toch wel net iets anders dan naar het echte kamphuis gaan.

Oh haha, goed shot! Hier dan hét BWD! Ik was hier 8 jaar en trots supporter van Avanti en dus een echte BWD-er! Ook daar maakte Avanti-TV natuurlijk een item van. Ik zat daar tussen al die stoere, grote jongens. Maar ze namen mij wel altijd overal in mee. Ze hebben toen zelfs aan mijn ouders verteld waar ze zo’n tuinpak voor mij konden kopen, helemaal geweldig vond ik dat, want toen hoorde ik er echt bij!
Ik vond en vind het BWD geweldig en mis dat echt wel. De afgelopen tijd (voor corona) was het BWD niet zo heel sterk. Ik hoop dat dat straks allemaal weer een beetje opkomt als we allemaal weer mogen korfballen!

Maar hier dan het echte hoogtepunt van heel mijn leven! De wedstrijd tegen DSC, in Eindhoven. Ik kon het de volgende dag niet geloven, we zaten in de Korfbal League! De weg er naar toe was echt gaaf. Ik was er altijd bij, elke wedstrijd, waar deze ook was. Zelfs de wedstrijden in Groningen, ik sliep de heen- en de terugweg gewoon in de auto.  Behalve na de wedstrijd tegen DSC, toen ben ik door iemand mee de feestbus in genomen en heb ik de rit naar Pijnacker daar mee gemaakt. Super tof! Wat ik ook altijd heel leuk vond waren de confettikanonnen. Ik kan er niks aan doen, maar waar confetti is, daar ben ik. Althans dat was wel altijd zo. Mijn ouders en zussen pesten mij er altijd mee.

Welke hobby’s had en heb jij naast het korfbal?

Ik vind elke sport leuk, als ik maar kan bewegen. Ik kan niet echt stilzitten of stil zijn, dat is de grootste uitdaging van mijn leven denk ik wel. En natuurlijk hou ik ook van gamen en longboaren, voetballen met mijn vrienden. Filmpje kijken en afspreken, gezellig!

Wat mis je vooral wat nu niet mogelijk is door de Corona-maatregelen?

Natuurlijk mis ik de wedstrijden en dan vooral op het veld met het publiek op het terras. Ik mis lekker een zaterdag heel de dag op Avanti te zijn, met iedereen om je heen waar je lekker mee kan praten, spelen, met vrienden korfballen en naar het 1ste kijken.

Wat ga je als eerste doen als alles weer “normaal” is?

Toch wel heel mijn familie een knuffel geven, want dat mis ik toch wel heer erg.  Gezellig samen eten met familie en vrienden, feestjes met mijn vrienden en natuurlijk korfbal. En uiteindelijk heerlijk heel lang op vakantie.

Wat zou je niet meer veranderen ook al mag je alles weer?

Dat je toch nog wel een beetje afstand houdt van elkaar, ik hoef niet persé iedereen zomaar heel dicht bij mij te hebben. En bepaalde feestjes bijv.: ik was vroeger niet echt fan van een kinderverjaardag. Daar gaat het jarige kind dan de kaarsjes op de taart uitblazen met de nodige speeksel en snottebellen. Dat mis ik dus echt niet!

Als je zelf een favoriet korfbalteam mag samenstellen wie maken daar onderdeel van uit en waarom?

Met een aantal van mijn huidige team speel ik al best wel lang samen, wat ik ook echt fijn vind. We kennen elkaar best goed, in het veld, maar ook buiten het veld.  Wat betreft mijn favoriete korfbalteam zou ik hier dan ook wel een paar van kiezen. Waaronder Fenna Brand, Jasmijn Los en Lucas Mast. Naast Lucas dan ook meteen maar zijn broer David Mast. Daarbij mijn zussen natuurlijk Merel en Ellemijn. Met Ellemijn heb ik wel eens samen in een team gezeten. Met Merel zal ik denk ik niet zo snel in een team komen, maar je weet nooit. En om het af te maken Merijn Post. We vallen regelmatig bij elkaar in, of ik vervang Merijn omdat hij weer eens iets heeft gebroken. Dit seizoen hebben we nog in 1 vak samengespeeld tegen PKC, de wedstijd. Dat was echt magisch!

Wat is jouw nummer 1 in de Top2000?

Ai Se Eu Tu Pego van Michel Telo: ik hou wel van swingers een mee-blèr liedjes. Dit was een zomerhit toen ik nog klein was. Toen hield ik er al van lekker mee te zingen. Zo hebben ze mij ook gewoon door de microfoon laten zingen tijdens een Meervogels-toernooi – de beelden zijn er nog van: https://youtu.be/tR-G5nMt3hw

Wat is jouw favoriete gerecht? En maak je dat ook zelf?

Toch wel Pizza Salami, die maak ik meestal niet zelf. Het lekkerst is toch wel die in Italië zelf, maar goed, dat lukt nu even niet. Mijn moeder maakt wel eens zo’n verse pizza, op de mijne gaat dan natuurlijk salami. Maar daar heeft ze ook niet altijd de tijd voor, dus is het voor mij meestal een diepvries Pizza. Helemaal prima.

Wat is het spannendst wat je ooit gedaan hebt?

Toen ik het topje van mijn middelvinger moest laten opereren in het ziekenhuis met een plaatselijke verdoving. Dat vond ik zo spannend en zo eng! Hoe kom je daar dan ook zou je denken. Nou, ik werd na de training opgehaald door mijn vader met de auto. Eenmaal thuis had ik iets van haast, ik weet het niet meer echt. Wat ik wel weet is dat mijn vinger ineens tussen de dichte autodeur zat en dat ik mijn vinger er in reflex uit trok. Niet best voor je vingertop en nagel.

Wat weten mensen niet van je?

Dat ik meestal met mijn ogen open slaap. Mensen denken dat ik dan wakker ben, maar ik slaap dan echt. Sommigen schrikken er zelfs van.

Heb je nog een tip voor een mooie film, serie of boek?

Ik heb waanzinnig gelachen om de film Good Boys. Dat is echt een fantastische film.

Wat is jouw mooiste Avantifoto of herinnering?

Dat blijft dan toch echt het promoveren naar de Korfbal League en de weg daar naar toen. Met ups en downs – verliezen hoofdklasse finale – alles bij elkaar super mooi. Het bijwonen van de wedstrijden, BWD, van te voren schminken, het 1e uitzwaaien als we uit speelden. Gelukkig zijn er nog mooie beelden van op AvantiTV. Als ik ze kijk krijg ik er nog kippenvel van.

Aan wie wil je het stokje doorgeven?

Koen Ruigrok

En welke vraag wil je aan deze persoon stellen?

Hey Koen, lang niet gezien. Door al dat terugdenken aan de weg naar de Korfbal League voor dit stuk, moest ik aan je denken. Ik weet nog wel dat je mij bij Sporting Delta na de wedstrijd van de tribune af tilde en al rennend op je schouder naar het feest bracht.

Maar eh, hoe is het? Gaan we je het komende seizoen weer wat meer zien in of om het veld?

Back To Top