skip to Main Content

Helaas is er de laatste tijd op korfbalgebied weinig tot niets te melden.  Momenteel worden er alleen wedstrijden in de Korfbal League gespeeld.  Om de nieuwsloze periode door te komen laten we een aantal Avantianen aan het woord komen. Het woord is deze keer aan Nils van Zuijlen, die het stokje door kreeg van Alwin Blijleven.

Vraag van Alwin: Als het weer kan zou ik je een knuffel willen geven Nils. Hoe gaat het met je en hoe ziet je leven er momenteel uit?

Hé Allie, wat leuk je vraag. Life’s good, moet ik zeggen! Leuk ook om je stukje te lezen. Fijn dat het goed met jullie gaat! Die knuffel houd ik tegoed ;). Tegenwoordig woon ik op mijzelf in Den Haag, heerlijk die vrijheid! En sinds kort werk ik daar ook. Chenoa is trouwens sinds een paar weken terug van haar stage in Antwerpen en verhuist binnenkort naar een studentenhuis in Scheveningen. Zonder zoetsappig te zijn moet ik zeggen dat ik het toch wel fijn vind om haar weer dichter bij mij te hebben. Verder loopt alles eigenlijk op rolletjes. Ook mijn studie loopt lekker door, het einde van m’n bachelor komt steeds meer in zicht. Corona gooit in die zin natuurlijk wel roet in het eten omdat ik lang niet alle dingen kan doen die ik leuk vind, maar daar ben ik uiteraard niet de enige in. Desondanks probeer ik uiteraard het beste ervan te maken en heb ik al nieuwe ‘corona hobby’s’ erbij gekregen.

Hoe ben jij ooit bij Avanti terecht gekomen en hoeveel jaar ben jij lid (geweest)?

Na het behalen van mijn zwemdiploma’s ben ik op zoek gegaan naar een andere sport. Dat zal dus ongeveer rond mijn 7e zijn geweest. Na een mislukte voetbaltraining ben ik met een ander vriendje meegegaan naar een korfbaltraining en vanaf dat moment heb ik altijd bij Avanti gespeeld. Inmiddels ben ik alweer twee jaar gestopt, dus ik ben denk ik zo’n 15 jaar lid geweest van Avanti. Nu moet ik zeggen dat tijdens de lockdown het idee om te gaan korfballen wel weer is gaan kriebelen, dus ik denk dat als de omstandigheden het toelaten, ik mij eens ga oriënteren op de verenigingen hier in de buurt.

Als je niet was gaan korfballen, voor welke sport had je dan gekozen?

Ik heb naast het korfballen altijd geschaatst bij IJsvereniging Pijnacker. Daar trainde ik in het begin altijd op zaterdagavond en later werd dat de vrijdagmiddag. Veel wedstrijden heb ik helaas nooit kunnen schaatsen, omdat het dan niet uitkwam met mijn korfbalwedstrijden. De combinatie van beide sporten vond ik altijd erg leuk, vooral vanwege de afwisseling van een teamsport en een individuele sport. Rond m’n 15e ben ik gestopt met schaatsen omdat ik merkte dat het uitoefenen van beiden sporten iets te veel tijd en energie begon te vergen. Als ik niet was gaan korfballen had ik waarschijnlijk serieuzer geweest met schaatsen. Dan had ik meer gaan trainen en ook meer wedstrijden gereden.

Wat kan je vertellen over onderstaande foto’s?

Haha, dit is er eentje uit de oude doos. Geen idee hoe oud ik hier was, maar ik gok dat ik hier in de E-tjes zat. Wat ik wel nog goed weet is dat mijn avantishirt ‘op de groei’ was gekocht. Letterlijk, want in de A1 paste ik dit shirt nog steeds.

Op deze foto vieren we (A2) dat we kampioen zijn geworden. Mijn geheugen is als een vergiet, dus ik moet eerlijk bekennen dat ik niet heel veel meer weet van dit seizoen.

Haha, dit was niet dress to impress, maar als ik het mij goed herinner kwam ik terug van de open dag van mijn huidige opleiding. Ik heb toen een reservebeurt moeten laten schieten om naar de open dag te gaan. Uiteindelijk  hield ik tijd over en ben ik langs gereden om de wedstrijd te kijken. Van een invalbeurt is het uiteraard niet meer gekomen.

Deze foto is van mijn laatste jaar bij Avanti, toen speelde ik in het 3e. Heerlijk in het zonnetje genieten van een biertje op het terras. Naarmate ik ouder werd begon ik de derde helft steeds meer te waarderen ;).

Dit weet ik nog goed! Dit was m’n eerste echte invalbeurt in het 1e tegen KVS. Ik kreeg van Thomas de eer om een strafworp erin te leggen. Dat ik een beetje zenuwachtig was bleek wel toen ik moeite had om de strafworpstip te vinden. Uiteindelijk is het gelukkig goed gekomen.

Nog zo eentje uit de oude doos. Aan mijn lichte krullen te zien was ik hier nog erg jong. Om terug te komen op foto 1, hier zie je duidelijk dat mijn kleren op de groei gekocht waren haha.

Welke hobby’s had en heb jij naast het korfbal?

Vroeger was dat dus schaatsen. En pre-corona genoot ik er erg van etentjes thuis of buiten de deur met goed gezelschap. Zo nu en dan eten in een Michelin sterrenrestaurant is iets waar ik echt onwijs van kan genieten. Helaas, uit eten gaan dat gaat niet meer maar tegenwoordig vind ik het ook leuk om zelf nieuwe gerechten te koken. Vooral gerechten uit de Indische of Surinaamse keuken. Daarnaast vind ik het ook lekker om erop uit te gaan. Met een kwartiertje fietsen ben ik op het strand in Scheveningen, dus zodra het lekker weer is, is de verleiding groot om op de fiets te stappen.

Wat mis je vooral wat nu niet mogelijk is door de Corona-maatregelen?

Wat ik voornamelijk mis is de spontaniteit en eigenlijk de eenvoud van het leven. Dat laatste klinkt misschien een beetje zweverig, dus ik zal proberen uit te leggen wat ik daarmee bedoel. Hoe heerlijk is het idee dat je met je vrienden besluit om last-minute kaartjes te kopen voor een festival en met z’n allen een top avond hebt. Of dat je op een mooie zomerdag vrienden opbelt en met z’n allen een heerlijke stranddag hebt die je afsluit met een lekker etentje. Geen maatregelen zoals een avondklok, anderhalve-meter-samenleving of één bezoekerspolicy waar je continu rekening mee moet houden. Doen waar je zin in hebt omringd met de mensen die je liefhebt.

Wat ga je als eerste doen als alles weer “normaal” is?

Lastige vraag! Het liefste zou ik alles tegelijkertijd willen doen: feestje vieren, uit eten gaan, op vakantie gaan, dierbaren omhelzen, noem het maar op. Toch zou ik in een ideale situatie m’n koffers inpakken en erop uit gaan. Een wereldreis maken en de mooiste plekken op aarde bezoeken samen met Chenoa is iets dat hoog op mijn lijstje staat. Nu vrees ik dat het afleggen van verre (vlieg)reizen nog wel even duurt voordat dat weer mogelijk is. Maar in die tussentijd neem ik ook zeker genoegen met twee weekjes op m’n gat op een strandbedje in Ibiza. Mij hoor je dan niet klagen!

Wat zou je niet meer veranderen ook al mag je alles weer?

Ik spreek denk ik niet alleen voor mezelf als ik zeg dat ik uitkijk naar het moment dat we alles weer mogen. We beseffen ons denk ik maar al te goed wat we missen, waaronder ook de kleine dingen of dingen die we voorheen altijd als vanzelfsprekend achten. Als alles weer normaal is en alles weer mag is het denk ik goed als we teruggrijpen naar dit besef en daarmee realiseren hoe fijn het is dat we dit allemaal weer kunnen doen. Om er vervolgens dan extra van te kunnen genieten.

Als je zelf een favoriet korfbalteam mag samenstellen wie maken daar onderdeel van uit en waarom?

Als ik zelf een favoriet korfbalteam mag samenstellen, dan zou ik spelers kiezen waar ik als klein jongetje uit de jeugd altijd naar opkeek.  Het team zou qua dames dan bestaan uit Cherrel, Babette, Fenna en Kitty. De heren uit Dé, David, Colin en Ronald.

Wat is jouw nummer 1 in de Top2000?

Mensen die mij kennen weten dat mijn muzieksmaak vrij uiteenlopend is, dus een favoriet nummer vind ik lastig te benoemen. Als ik zo door de Top2000 lijst heen scroll valt mij het nummer ‘ Het regent zonnestralen’ van Acda en De Munnik op. Niet perse mijn favoriete nummer maar wel echt een ‘feel good’ nummer. Het nummer doet mij dan ook terug denken aan mooie avonden onder het genot van goed gezelschap en een lekker biertje.

Wat is jouw favoriete gerecht? En maak je dat ook zelf?

Nog zo’n lastige vraag! Er zijn zoveel gerechten die ik lekker vind, dat ik eigenlijk niet wil kiezen. Als het dan toch moet, bij mij om de hoek zit een Surinaams restaurant waar ik altijd een vaste bestelling haal; Saoto soep en een broodje bakkeljauw. Heerlijk! Ik zou het overigens zelf wel een keer willen maken, maar afhalen is in dit geval wel zo makkelijk.

Wat is het spannendst wat je ooit gedaan hebt?

Iets dat mij altijd bij zal blijven is niet zozeer iets spannends dat ik gedaan heb, maar iets spannends wat mij is overkomen. Een paar jaar geleden waren we met een groepje van Avanti op vakantie in Kos. Midden in de nacht werden we opgeschrokken door een aardbeving, terwijl we aan het stappen waren. De adrenaline die door je lichaam stroomt en de onzekerheid en machteloosheid die door je gedachten schieten op zo’n moment, maken het dat dit mij altijd wel bij zal blijven.

Wat weten mensen niet van je?

Mijn guilty pleasure bij de snackbar is een bamiblok. Dit is natuurlijk not done als Indo.

Heb je nog een tip voor een mooie film, serie of boek?

Laatste serie die ik gekeken heb op Netflix is Lupin. Als je die nog niet gezien hebt, zou ik die zeker aanraden. Het verhaal wordt leuk verteld en je valt van de ene verbazing in de andere. Omar Sy die de hoofdrol speelt vind ik sowieso een toffe acteur! Ik ben overigens absoluut geen boekenwurm maar van de zomer heb ik het boek ‘The subtle art of not giving a fuck’ gelezen. Voor iemand met de concentratieboog van een goudvis leest het boek erg makkelijk weg. Bovendien geeft het boek ook stof tot nadenken. Zeker een aanrader!

Wat is jouw mooiste Avantifoto of herinnering?

Over de jaren veel leuke herinneringen verzameld. Mooiste herinnering is dan denk toch de promotie naar de League en het traject daaraan voorafgaand. De manier hoe je als club helemaal hierin opgaat, de spanning iedere wedstrijd en de ontlading als het dan echt gelukt is. Dat was echt top!

Aan wie wil je het stokje doorgeven?

Ik zou het stokje door willen geven aan Colin van der Zanden.

En welke vraag wil je aan deze persoon stellen?

Hé vriend, hoe is het met je en lukt het je nog om je beerpong kwaliteiten op peil te houden?

Back To Top