skip to Main Content

Helaas is er de laatste tijd op korfbalgebied weinig tot niets te melden.  Momenteel worden er alleen wedstrijden in de Korfbal League gespeeld.  Om de nieuwsloze periode door te komen laten we een aantal Avantianen aan het woord komen. Het woord is deze keer aan Rick van den Blink, die het stokje door kreeg van Ruben Louwerse.

Vraag van Ruben: Blinkos, hoe is het leven zonder korfbal?

Hee Lange, bedankt voor je vraag.

Het leven gaat prima zo zonder korfbal. Elk weekend lekker vrij heeft zo zijn voordelen met een jong gezin. Al heb ik voor de lockdown nog wat wedstrijd gespeeld bij Fortuna in het 5e en ik moet zeggen dat dat eigenlijk ook wel erg leuk was. Zonde dat we dat niet meer kunnen doen.

Hoe ben jij ooit bij Avanti terecht gekomen en hoeveel jaar ben jij lid (geweest)?

Ik ben terecht gekomen bij Avanti toch een beetje via Sophie en Cherrel. Ik had wel eens contact met die meiden en ik was het plezier een beetje kwijt bij Fortuna en wilde wat anders. Ik ben toen benaderd door een aantal clubs. Sophie had dit gehoord en heeft toen mijn nummer aan Cindy  (destijds TC) gegeven en zo zijn we in gesprek gekomen en heb ik de overstap gemaakt. Dat is achteraf een hele goede keuze geweest en ik ben volgens mij 5 jaar spelend lid geweest bij Avanti. Ben nu nog vriend van Avanti.

Als je niet was gaan korfballen, voor welke sport had je dan gekozen?

Als ik niet was gaan korfballen was ik gaan voetballen. Vroeger in mijn vrije tijd deed ik eigenlijk niks anders dan voetballen en als ik heel eerlijk ben vind ik voetbal ook leuker dan korfballen. Alleen door het wel bekende verhaal van ouders die ook korfbalden, waardoor ik elk weekend bij Fortuna was, ben ik ook gaan spelen.

Wat kan je vertellen over onderstaande foto’s?

Leuke foto’s overigens!

Op deze foto sta ik met mijn neefje Thomas Reijgersberg. Dit is tijdens de thuiswedstrijd van ons tegen Fortuna in de Korfbal League, waar we Fortuna wel even hebben laten zweten. Mooie foto. En mooi om hem eerst te zien opgroeien tot wie hij nu is, dan samen bij Fortuna te hebben gespeeld, daarna samen bij Avanti en dan op het hoogste podium tegenover elkaar.

Dit is denk ik wel mijn karakteristieke manier van juichen: het vingertje. Ik vind altijd dat het publiek ook wat wil tijdens het kijken naar korfballen en dan mag je best blij zijn met een doelpunt of leuke actie.

Dit een foto met mijn oom Aad, vader van Thomas en mijn eigen vader. Vooral mijn vader is er denk ik wel zo goed als elke wedstrijd bij geweest. Hij en Aad stonden vooral bekend om het mopperen tegen de scheids en volgens mij hebben ze samen nog wel eens een scheidsrechter weggejaagd uit de Avanti-kantine omdat hij er toen een potje van had gemaakt. In al mijn jaren als korfballer zijn mijn ouders denk ik wel bij 99% van alle wedstrijden geweest. In welke uithoek we ook speelden. Dat heb ik altijd als erg fijn ervaren.

Op deze foto sta ik met mijn zoon Xem. Geen idee hoe oud hij daar was en of dit bij mijn afscheid of een normale wedstrijd was. Zelf is hij nog niet echt bezig met korfbal. Heeft een paar keer meegedaan bij de welpjes bij Fortuna, maar hij wil alleen maar schieten op de korf. Van wie zou hij dat hebben…

Dit is een leuke foto en hele leuke herinnering. Na de overwinning op Sporting Delta, waarmee wij geplaatst waren voor de play offs naar de Korfbal League. Was een aparte wedstrijd waarin wij wel de bovenliggende partij waren, maar de wedstrijd toch spannend bleef en zoals heeeeel vaak heeft de BWD, die is grote getale aanwezig waren, ons er doorheen gesleept in een moeilijke wedstrijd. En zie het resultaat. Blije spelers en blije supporters. Heerlijk om te zien.

Deze foto is een momentopname thuis tegen PKC in de Korfbal League tegen in mijn ogen de beste korfballer van allemaal: Richard Kunst. Op de achtergrond zie ik Linde Pijper tegen de toen bij PKC spelende Anita de Ridder. De wedstrijd ging net als alle andere wedstrijden in de league helaas verloren. Veel mensen vonden de league een nachtmerrie, maar ik denk dat we als ploeg en club echt enorm trots mogen zijn dat we daar hebben mogen spelen. Daar blijf ik bij.

Welke hobby’s had en heb jij naast het korfbal?

Mijn hobby’s naast het korfballen zijn toch wel voetballen met vrienden of lekker bezig zijn met de kinderen buiten. Daarnaast een leuk avondje in een kroeg met vrienden deed ik ook graag.

Wat mis je vooral wat nu niet mogelijk is door de Corona-maatregelen?

Wat ik mis door het corona-gedoe is toch wel de gezelligheid en het samen zijn. En daarnaast een lekker terrasje pakken of lekker uit eten gaan met vrienden of gezin is ook wel een gemis.

Wat ga je als eerste doen als alles weer “normaal” is?

Als alles weer normaal is, denk ik het eerste wat ik ga doen lekker eten ergens met mijn gezin of vrienden. Daarnaast zou ik ook wel weer een keertje fysiek aanwezig willen zijn bij een korfbalwedstrijd van Avanti en daar weer de bekende gezichten te spreken met een biertje in de hand.

Wat zou je niet meer veranderen ook al mag je alles weer?

Wat ik niet meer zou veranderen is het thuiswerken. Ik werk al vanaf maart 2020 volledig thuis. En hoewel ik het wel een beetje zat begin te worden, denk ik wel dat dit het nieuwe nu is en ook blijft. Wat ook wel fijn is dat mensen in openbare ruimtes niet meer zo op je lip staan.

Als je zelf een favoriet korfbalteam mag samenstellen wie maken daar onderdeel van uit en waarom?

Mijn favoriete korfbalteam heb ik gebaseerd op mijn tijd bij Avanti en dan kom ik uit bij de volgende mannen en vrouwen. Zonder iemand te kort te willen doen overigens.

Mannen:

– Jordi van Zuidam, uitleg overbodig denk ik. Wat hij allemaal kan…. Zo bloedsnel en behendig. Ik vond het nooit leuk om tegen hem te lopen op de training, maar wel weer leuk om het gezicht van zijn directe tegenstander te zien als hij het veld in kwam.

– Stefan Hogervorst, daar kan ik echt niet omheen. Man van de club. Publiekslieveling. Heeft elke functie binnen de club wel gehad, denk ik. Echt een alleskunner. Kan zichzelf volledig wegcijferen voor het team en zette zich altijd 120% in. Vreselijk om tegen te lopen en heerlijk om in je team te hebben.

– Thomas Reijgersberg, Koning in de rebound en een echte leider. Bij hem in het vak gaat iedereen beter spelen en hij heeft het vermogen om een heel vak lam te leggen. Hij heeft Avanti echt naar een hoger niveau geholpen met zijn winnaarsmentaliteit.

– David Post. Opa van de ploeg. Een van de redenen waarom ik me zo snel thuis voelde bij Avanti. Hij pakte me eigenlijk gelijk bij de hand zonder dat hij het zelf doorhad, denk ik. Hierdoor kon ik vrij snel mezelf zijn en daardoor gelijk lekker mee ballen. Daarbuiten ook echt een lastpak in het veld. Vooral voor de tegenstander en ook wel voor de scheidsrechters, denk ik.

Vrouwen:

– Nikki v Trigt. Als mij wordt gevraagd wat de beste dame is waar ik ooit mee heb samengespeeld, dan noem ik zonder twijfel Nikki. De perfecte speelster voor een spits. Bij haar kan je altijd de 2e bal naar binnen spelen en daarnaast is ze dodelijk zuiver; vooral van achter de korf. Ik had een goede klik met haar in het veld en denk ook dat zij makkelijk mee kan bij bepaalde ploegen in de league.

– Sophie Donkervoort. Ook zo fijn om mee te spelen. Zichzelf altijd wegcijferen voor de spits terwijl ze zelf ook rete zuiver was. Van haar kon je geen schietspelletje winnen op de training.

– Fenna v Leeuwen. Wat een speelster. Zij had zulke snelle acties en dan altijd nog zo zuiver. Zij trainde ook altijd zo fel en liet eigenlijk nooit verstek gaan. Ook zij is belangrijk geweest voor de groei van Avanti.

– Manon Ballings. Zij is een voorbeeld van iemand die eigenlijk heel goed kon korfballen maar dit zelf niet doorhad. Als zij zich echt volledig instelde op een tegenstandster, had die dame een hele moeilijke wedstrijd en haar juichmomenten vergeet ik ook nooit meer. Denk aan Nic. uit waarin ze een spagaat in de lucht maakte na het fluitsignaal.

– Ik moet ook Nikki Klein noemen. Een dame die zich altijd wegcijferde voor de rest van het team maar ook zo goed kon schieten als ze dat al deed. Heeft vaak wat klappen gehad door naar het 2e te worden gezet maar knokte zich altijd weer terug in het team.

Wat is jouw nummer 1 in de Top2000?

Ik heb niet echt een favoriet nummer. Maar Lose Yourself van Eminem doet het altijd wel erg goed.

Wat is jouw favoriete gerecht? En maak je dat ook zelf?

Mijn favoriete gerecht is denk ik toch sushi of pizza. Hier kan je mij wel voor wakker maken. Zelf koken heb ik sinds ik met Esley ben denk ik niet meer gedaan. En niet omdat ik het niet kan maar omdat Esley niet wil dat ik in de keuken kom, omdat ik overal een bende achterlaat.

Wat is het spannendst dat je ooit gedaan hebt?

Ik ben niet echt een durfal, maar als ik iets moet kiezen is het denk ik:  Esley ten huwelijk vragen afgelopen kerst en het hele gebeuren naar het daadwerkelijke trouwen toe. Ook al is het nog ver weg dan nog kan ik me daar nu al druk om maken.

Wat weten mensen niet van je?

Wat mensen niet van mij weten is denk ik dat ik best wel onzeker ben. In het veld oog ik vaak denk ik wel een beetje als een macho en ben ik voor niemand bang, maar buiten het veld is dat wel anders.

Heb je nog een tip voor een mooie film, serie of boek?

Ik vond Game of Thrones echt geweldig. Daarnaast vind ik de serie mocro maffia ook wel aardig en staat de film Inception ook wel in mijn top 3.

Wat is jouw mooiste Avantifoto of herinnering?

Mijn allermooiste Avanti herinnering is toch wel de hele road to the league. Al die wedstrijden die er echt om gingen en wat dat mentaal met ons heeft gedaan. De wedstrijden in Groningen, waar dan de zaal vol zat met Avantianen vergeet ik ook niet snel meer. En natuurlijk de mensen die ik heb leren kennen van de kantine mensen tot aan alle vrijwilligers tot aan de teambegeleiders en natuurlijk alle spelers en speelster waarmee ik heb gespeeld.

Aan wie wil je het stokje doorgeven?

Ik wil het stokje graag doorgeven aan heel, cliché en hierboven ook al genoemd, Thomas Reijgersberg.

En welke vraag wil je aan deze persoon stellen?

Hoe is het om als een van de weinige korfballers je sport te mogen beoefenen in deze tijd?

Back To Top