skip to Main Content

Helaas is er de laatste tijd op korfbalgebied weinig tot niets te melden.  Momenteel worden er alleen wedstrijden in de Korfbal League gespeeld.  Om de nieuwsloze periode door te komen laten we een aantal Avantianen aan het woord komen. Het woord is deze keer aan Thomas Reijgersberg, die het stokje door kreeg van Rick van den Blink.

Vraag van Rick: Hoe is het om als een van de weinige korfballers je sport te mogen beoefenen in deze tijd?

Ja, dat was in het begin wel even raar omdat heel Nederland niks mag (kan) doen en wij wel als (top) sporters. Die knop is uiteindelijk omgezet en nu is het toch ook wel lekker om gewoon met je sport weer bezig te zijn. Wel worden wij twee keer in de week getest via een sneltest en houden we ons goed aan de regels met elkaar. Ik mis wel echt het publiek in de zaal, maar ook dat went wel een beetje. (Ik vind het ook leuk dat mensen van Avanti mij berichten dat ze weer klaar zitten voor de livestream).

Hoe ben jij ooit bij Avanti terecht gekomen en hoeveel jaar ben jij lid (geweest)?

Ik stopte bij Fortuna midden in het seizoen van veld naar zaal. Ik was er eigenlijk helemaal klaar mee, maar kropte dat op en durfde het eigenlijk niet te vertellen. En toen gebeurde er iets kleins en dacht ik: ja dit is genoeg, ik ga stoppen. Uiteindelijk kwam ik via Sophie en Rick in contact met Jan Tromp (toenmalige trainer van Avanti 1 ) en heb ik besloten om bij Avanti te spelen om te kijken of ik op een lager niveau het plezier weer terug kon krijgen en de (rust) die ik even nodig had. Uiteindelijk ben ik drie jaar lid geweest, maar als het kan kom ik nog graag op Avanti.

Als je niet was gaan korfballen, voor welke sport had je dan gekozen?

Dan had ik gevoetbald. Sowieso een teamsport. Ik heb als klein jongetje nog wel eens meegedaan bij Bec ( nu DVC ) met een jeugdtoernooi, omdat mijn oom (Pieter) daar toen zat en mijn opa volgens mij ooit voorzitter of iets was. Zij hadden geen jeugdteam en er is toen een team samengesteld van familie/bekende die bij de club speelden (wij wonnen volgens mij zelfs of kwamen in ieder geval heel ver). Ik voetbal ook elke zomer met een grote groep door om lekker fit te blijven. Ook doen daar wel eens spelers van Avanti aan mee. Soms zijn wel met zijn 20en.

Wat kan je vertellen over onderstaande foto’s?

Dit is samen met Erwin vd Putten. Ik denk dat deze foto na de derde wedstrijd tegen Nic. was. Prachtig eindslot van de wedstrijd met veel supporters die op een dinsdagavond naar Groningen waren gekomen om ons te steunen. Aardige omhelzing met de kale leider, haha! Ik sta nooit charmant op korfbal foto’s in ieder geval.

In de derde en beslissende kruisfinale wedstrijd tegen Nic. met Steef, Sophie en Nikki op de achtergrond. Volgens mij was dit in de laatste 5 minuten en probeerde ik iets te forceren.  Geen idee eigenlijk! Verder weer een charmante korfbal foto 😉

Dit is samen met mijn vader! Een echte Fortuna man maar toen in het blauw-wit van Avanti.  Dit is na het fluitsignaal bij DSC toen we promoveerden naar de Korfbal League. Ik was heel emotioneel na de wedstrijd. Mijn droom en doel was bereikt als aanvoerder bij Avanti en ik wist dat dit mijn laatste wedstrijd in de zaal voor Avanti was. Er ging zoveel door mij heen op dat moment en het was fijn dat ik bij mijn vader in zijn armen viel. Ik heb daarna nog vele oudere, echte Avanti mannen en vrouwen met tranen gezien. Dat was prachtig.

Dit is eigenlijk mijn favoriete Avanti-foto. De emotie en blijheid in de ogen en op het gezicht van die gasten is prachtig om te zien.  Dit was tijdens de kruisfinale wedstrijd in De Viergang tegen Nic.  De hal was stijf uitverkocht en zelfs de overkant stond vol waar ook het BWD stond. Ik scoorde hier de 20-21 volgens mij in de laatste 2 minuten. Helaas scoorden we toen niet meer en verloren we de wedstrijd.

Ja THE HERO(N) FLIES HOME – De Held/Reiger vliegt naar huis (Fortuna).  Dit hadden de supporters gemaakt voor mijn allerlaatste wedstrijd bij Avanti. Met vuurwerk en fakkels. Ik ben die gasten zo dankbaar geweest. Niet alleen toen, maar vanaf het begin dat ik bij Avanti speelde. Supporters zijn onmisbaar voor een club maar deze gasten/meiden van de BWD waren niet normaal dat hele seizoen. Daar hoorde je zelfs vele clubs over.

Dit doek is nog 1x teruggehangen tijdens Avanti – Fortuna in de zaal. Dat vond ik mooi. En ik ben ook blij dat de band tussen Avanti en Fortuna goed is. Avanti zag Fortuna een beetje als arrogant wat ik altijd begreep maar dat zijn wij juist niet en de mensen van Fortuna komen ook graag bij Avanti, dat vind ik wel mooi dat die band zo gegroeid is.

Welke hobby’s had en heb jij naast het korfbal?

Ik heb nooit echte hobby’s gehad, maar ben graag met mijn gezin of vrienden. Dat is voor mij het allerbelangrijkste. Maar voetballen is wel een hobby en doe ik graag. En ook af en toe gamen met vrienden (vooral in deze tijd), lekker ouwehoeren over van alles door de headset haha. En koken vind ik leuk om te doen.

Wat mis je vooral wat nu niet mogelijk is door de Corona-maatregelen?

Ik mis wel echt het samen komen met een grotere groep vrienden of familie. Wij aten best vaak samen met de familie van Rick op zondagen, maar dat is helaas al een jaar niet mogelijk. Lekker uiteten met mijn gezin of vrienden mis ik ook. En ik mis natuurlijk het publiek bij een korfbal wedstrijd 😉

Wat ga je als eerste doen als alles weer “normaal” is?

Iedereen uitnodigen om gezellig bij elkaar te komen met eten en wat drankjes. En gewoon weer een feestje pakken of biertje na een wedstrijd. Dat mis ik ook wel. Nu moeten we na een wedstrijd binnen 15 minuten de zaal verlaten.

En trouwen! Ik zou vorig jaar 3 juli gaan trouwen met Sanne, dat hebben we verplaatst naar 24 juni dit jaar (als het door kan gaan).

Wat zou je niet meer veranderen ook al mag je alles weer?

Het thuiswerken is wel echt een uitkomst. Ik werk twee dagen op kantoor en drie dagen thuis, maar daardoor heb ik wel heel veel van het eerste jaar van mijn dochter Tess mee kunnen maken en haar zien opgroeien. Dat had ik voor geen goud willen missen. De tijd die ik meer met mijn gezin kan door brengen.

Als je zelf een favoriet korfbalteam mag samenstellen wie maken daar onderdeel van uit en waarom?

Pohh dat is een hele lastige, vooral omdat ik echt met heel veel goede mensen heb gespeeld zowel bij Fortuna en Avanti als bij Jong Oranje en het grote Oranje

Ik maak een team van Avanti en een team van Fortuna, Oranje, Jong Oranje.

Avanti – Heren:

Rick vd Blink op 1 : Eén van de beste schutters waar ik mee samen heb gespeeld. Fenomeen bij Avanti om zijn goals en hoe hij is in het veld. Familie en vriend. Konden alles zeggen tegen elkaar in het veld (boos en blij) en dan was het altijd weer goed. Rick was vaak niet te verdedigen voor tegenstanders (op trainingen door mij uiteraard wel 😉 )

Jordi van Zuidam: Ik heb het al in mijn afscheidsinterview aangegeven toen van Avanti TV. Hij had geen idee hoe goed hij was/is. Tegenstanders waren echt bang voor hem en wilden niet graag tegen hem lopen. Ik heb veel aan hem gehad in het veld en hij aan mij.

Stefan Hoogervorst: In het begin hadden wij het wel lastig samen, maar dat is later helemaal top gegaan. Steef met zijn doorzettingsvermogen, schot en verdedigend was het ook vaak niet fijn om tegen te spelen. Clubheld! Man van alles.

David en Sijmen noem ik even samen: David heeft mij net als wat Rick zei, ook snel opgenomen in de groep. David was soms niet te volgen in aanvallend en verdedigend opzicht. Dat kun je op twee manieren opvatten: goed en fout hahaha. Sijmen is uiteindelijk een hele belangrijke ”aanwinst” geweest voor de promotie naar de League. Stabiel, sociaal, vooral heel goed in dat jaar. We hadden 5 goede heren in dat jaar en dat is fijn voor een trainer.

Avanti – Dames:

Nikki v Trigt : Eén van de beste dames van Avanti ooit denk ik, zonder dat ze dat zelf doorhad. Haar schot (korte kans) was gigantisch en vooral haar kracht in wedstrijden ook. Ik weet nog goed dat ze met een judoworp gewoon iemand omver kegelde en de bal had haha.

Sophie Donkervoort: Hier kan ik niet omheen. Sophie was een binder in de groep en kon eigenlijk heel goed schieten, alleen deed ze dat niet vaak. Verdedigend was zij ook echt heel goed en heeft menig topschutter uitgeschakeld.

Fenna v Leeuwen: Beste aanvaller van Avanti. In mijn 1ste jaar captain van 1. belangrijk voor de groep

Manon Ballings: Manon was niet de slimste korfballer, maar wel een hele goede. Met haar lengte en schotkracht bij de paal was ze heel belangrijk.

Cherrel Tonkes: Die wil ik niet vergeten. Was mijn maatje en die kleine snelle haalde altijd een voldoende. Kampioen geworden in de overgangsklasse met haar.

Trainers: Erwin vd Putten en Mena  – Erwin heeft een topprestatie met ons geleverd en was fijn om bij de groep te hebben. Ook omdat hij veel investeerde in de club en dat werd zeker gewaardeerd.   Mena heb ik heel hoog zitten. Het klikte gewoon heel erg goed samen en ik vond het echt super fijn om met hem samen te werken en baal er eigenlijk van dat het maar zo kort was. Ik hoop ook dat hij doorheeft wat voor een fijne man het is en dat hij Avanti vaak heeft geholpen.

TEAM FORTUNA – JONG ORANJE – ORANJE  (kort samengevat):

Mick Snel, Laurens Leeuwenhoek, Richard Kunst, Daan Preuninger,  Marcel Segaar, Barry Schep

Celeste Split, Nadhie Den Dunnen, Marjolijn Kroon, Fleur Hoek, Jessica Lokhorst en Mirjam Maltha

Allemaal giganten waar ik super mee heb samengespeeld.

Trainers : Ard Korporaal en Damien Folkerts

Wat is jouw nummer 1 in de Top2000?

Ik heb niet echt een voorkeur voor een liedje (keuzes maken he) maar ik luister graag naar Bizzey en Frenna en dat soort muziek 🙂

Wat is jouw favoriete gerecht? En maak je dat ook zelf?

Ik heb vele favoriete gerechten haha. Onder andere: sushi, pizza, pasta’s, spareribs, barbecue, Burrito’s .. Ik houd van lekker eten en kook zelf altijd thuis. Ben de chefkok in huis en ik vind het ook heel leuk om te doen.

Wat is het spannendst wat je ooit gedaan hebt?

Suppen in Ibiza met Sanne… Het weer sloeg toen een beetje om en er waren overal kleine rode kwallen.. Ik ben als de sodemieter naar ons resort gesupt en Sanne was ongeveer nog midden op zee bij een grot.

Ten huwelijk vragen van mijn vriendin.

Verder de geboorte van Tess vond ik spannend maar ik was vooral ook heel nieuwsgierig.

Wat weten mensen niet van je?

Keuzes maken vind ik wel heel moeilijk, maar dat heb je hierboven kunnen lezen bij beste team en lievelingsgerecht haha. Verder ben ik aardig een openboek dus geen idee.

Heb je nog een tip voor een mooie film, serie of boek?

Ik kijk weinig films of series en lees weinig boeken, maar de laatste tijd wel Lupin en Mocro maffia gekeken en de film Demain tout commence met acteur Omar Sy. Dat is wel een aanrader.  Ik heb nooit één genre wat ik leuk vind maar van alles wat.

Wat is jouw mooiste Avantifoto of herinnering?

Niet de mooiste Avanti foto maar hier staan Rick en ik te genieten nadat we de kruisfinales hadden gehaald met Avanti. Mooi dat we samen hebben gespeeld in het eerste, al was het niet bij Fortuna, maar drie seizoenen bij Avanti. Met Jeannette op de achtergrond, die we beide hoog hebben zitten en echt als moeder van de selectie er altijd was.

Veel mensen zeggen vaak promotie naar de Korfbal League dus de wedstrijd bij DSC is het mooist, maar ik vind vooral de route daar naartoe een super mooie herinnering. Van overgangsklasse onverslaanbaar en dus kampioen naar eerste jaar hoofdklasse, waarin we al bovenin mee draaiden maar keuzes werden gemaakt om het tweede te helpen voor behoud in de hoofdklasse naar tweede jaar hoofdklasse, waarin alles samen viel wat uiteindelijk leidde tot mega leuke en spannende wedstrijden zoals tegen Sporting Delta uit, Nic. in de kruisfinales, KCC in de hoofdklasse finale en DSC in de playoffs voor promotie. Ik zal dit mijn hele leven nooit meer vergeten.

Aan wie wil je het stokje doorgeven?

Ik zou hem aan meerdere personen door willen geven, want ik vind deze stukjes super leuk om te lezen. Maar als ik moet kiezen en dit een beetje door de hele club te laten gaan, ben ik benieuwd naar Alwin Blijleven.

En welke vraag wil je aan deze persoon stellen?

Hoe is het met je en met je gezin (Suus , Levi & Kate)? Hoe ben je zo’n goede reporter geworden (Avanti TV) en of jenog wel eens een strafworp neemt na een avondje stappen? 😉

Back To Top