skip to Main Content

Inmiddels hebben de supporters haar al in en rond de dug-out bezig gezien. Kimberly de Gier. Dit  seizoen zwaait zij de scepter over Avanti 2.

De 29-jarige trainer/coach is geen onbekende voor Avanti. De helft van een tweeling heeft haar wortels bij DES in Delft, maar speelde een aantal jaren in de A1 en het tweede van Avanti. Na haar recente verhuizing naar Pijnacker, zag ze een tweede termijn bij Avanti wel zitten. Als speelster, wel te verstaan. Maar dat liep anders.

“Ik nam contact op om te vragen of er misschien nog ergens een plekje voor mij was”, doet de eigenaresse van een strandpaviljoen in Hoek van Holland haar verhaal. “Toen kreeg ik te horen dat er al veel dames in de selectie zaten, maar of ik niet iets anders voor Avanti zou kunnen betekenen. Ze zochten nog een trainer/coach voor het tweede.”

Heel gek was die vraag overigens niet, want vorig seizoen stond Kimberly nog langs de lijn bij Tempo 2, nadat ze het jaar daarvoor bij DES met zelf korfballen was gestopt. “We kregen een nieuwe trainer van 21, terwijl ik toen zelf 27 was. Het plezier om te korfballen was ik een beetje verloren.”

Inmiddels heeft ze de voorbereidingen en ook de eerste competitie-overwinning achter de rug met Avanti 2, dat ze omschrijft als een gemakkelijke, sociale groep. “De gehele selectie is één grote groep, waar iedereen voor elkaar gaat. De spelers die nieuw zijn gekomen, worden gemakkelijk geaccepteerd.” Ook over de samenwerking met Erwin is ze positief. “Een hele sympatieke Amsterdammer. Iemand met een duidelijke mening, die ook open staat voor de meningen van anderen. Hij helpt en adviseert en ik kan hem alles vragen”, omschrijft ze de succesvolle oefenmeester.

Dat het tweede in de zaal uitkomt in de reserve Korfbal League, ziet Kimberly wel als een uitdaging. “Ik schrok wel toen ik zag dat ze vorig seizoen naar de eerste klasse zijn gedegradeerd. Daarom moeten we het dit seizoen anders doen en is de ploeg sterk gewijzigd. Ik ben ook heel anders dan Auke. En we mogen acht keer wisselen, dus kun je als coach ook veel sturen”, ziet ze het nieuwe seioen positief tegemoet.

[MT]
Back To Top