skip to Main Content

Korfbalster Linda van der Zijden maakt na dit seizoen de overstap van TOP/SolarCompleet naar Avanti|Flexcom. De 21-jarige Pabo student, die begon met korfballen bij het Scheveningse KVS en de afgelopen twee jaar in het tweede van TOP speelde, is na Judith Goedendorp de tweede vrouwelijke versterking die het trainersduo Marrien Ekelmans en Niels van der Steuijt na de zomer mee neemt naar Pijnacker.

“Niels is mijn trainer geweest bij Noord-West en Marrien heeft me in 2014 laten debuteren in het eerste van KVS. Dat was in de hoofdklasse tegen KCC en ik speelde nog in de A1”, kijkt Linda terug op haar eerdere ervaringen met de oefenmeesters die het vanaf volgend seizoen bij Avanti voor het zeggen hebben.

Na haar debuut tegen KCC kwam Linda via het tweede van KVS een jaar later in het eerste van de Scheveningse club terecht, maar koos ze in 2016 voor een nieuwe uitdaging op het hoogste niveau van Nederland. “Uiteindelijk wil ik toch graag proberen ergens het eerste te halen en met drie vrouwelijke internationals in het eerste van TOP, zie ik daar de komende jaren geen kansen voor mij. Dus toen Niels mij belde met een mooie nieuwe uitdaging bij Avanti, gaf mij dat een goed gevoel en ben ik dingen gaan afwegen. Wat kan ik nog bereiken? Dat heeft me enthousiast gemaakt voor Avanti”, verduidelijkt de aanvallende speelster haar overstap.

Linda van der Zijden

 

[MT]
Back To Top