skip to Main Content
Dinsdagavond heeft Niels van der Steuijt, die samen met Marrien Ekelmans verantwoordelijk is voor Avanti/Post Makelaardij 1, aangegeven aan het eind van dit seizoen te stoppen als trainer/coach. Niels is bezig aan zijn tweede jaar bij Avanti/Post Makelaardij, nadat hij hiervoor jarenlang Fortuna/Delta Logistiek A1 onder zijn hoede heeft gehad. Wij vroegen Niels naar het hoe en waarom.

Wat zijn je beweegredenen om de in vele ogen fijne samenwerking na twee jaar te stoppen?
Niels: “Ondanks het feit dat ik erg fijn samenwerk met de staf, spelers en de rest van Avanti, merk ik al langere tijd dat de druk van coachen op hoog niveau me zwaar valt; mede in combinatie met een gezin met twee jonge kinderen en een drukke baan.
Ik heb de afgelopen maanden hierover meerdere goede gesprekken gevoerd, onder andere met Marrien, maar heb nog geen weg voor mezelf gevonden om beter met deze druk om te gaan. Ik heb daarom deze week de knoop doorgehakt te stoppen en merk dat deze keuze mij nu al een bepaalde rust geeft.”

Maak je dit seizoen dan nog wel af, gezien je reden om te gaan stoppen?
Niels: “Absoluut. Daar wil ik alles aan doen en vol voor gaan. Als ik ergens aan begin, wil ik het ook goed afmaken. Ik merk dat de reacties en vooral het begrip vanuit de groep mij al heel veel goed hebben gedaan qua gevoel om met z’n allen dit seizoen goed voort te zetten.”

Zien we je volgend jaar dan ergens anders langs de lijn of las je definitief een pauze in?
Niels: “Het antwoord op die vraag wil ik voor me uitschuiven. Ik vond het komen tot de keuze om te stoppen bij Avanti/Post Makelaardij een hele pittige. Op dit moment denk ik dat een jaartje ‘korfbal-rust’ me goed zal doen. Ik heb eveneens aangegeven eind dit jaar te stoppen als trainer van districtsteam West U19. Mocht ik toch ergens anders aan de slag gaan, dan zal dat op een niveau moeten zijn die voor mij als druk-verlagend zal aanvoelen. Dus lager dan de Hoofdklasse.”

Zien we je ooit nog terug bij Avanti/Post Makelaardij?
Niels: “Ik hoop het heel erg! Ik heb het op heel veel fronten enorm naar m’n zin! In een andere fase hoop ik zeker nogmaals een bijdrage te kunnen leveren aan de club. Maar nu is het eerst zaak om ons met z’n allen te richten op dit seizoen, ik zal er alles aan blijven doen om het maximale uit de selectie te halen.”[MT]
Back To Top