Skip to content

Na een lange winterstop mocht Avanti D1 het seizoen hervatten in het verre Hoek van Holland tegen ‘angstgegner’ ONDO. Op het veld nog kansloos verloren, dus de vraag was hoe deze wedstrijd zou verlopen.

Dat deze groep lerende is, werd weer duidelijk. De eerste 20 minuten waren de talenten van Avanti de meerdere van ONDO en was er een voorsprong. Het team bood goed partij tegen de lengte van ONDO. Helaas was de ploeg de laatste 5 minuten even niet scherp. En zo verdwen de verdiende voorsprong vlak voor rust en keek de ploeg tegen een tegenstand aan van 6-4.

Maar alles was nog mogelijk.

In de eerste helft lag het tempo hoog. Het beeld in de tweede helft was heel anders. Beide ploegen haalden hun niveau niet. ONDO verdedigde heel strak uit; D1 wist daar lastig mee om te gaan. Terwijl we ook te weinig fysieke tegenstand durfden te geven. De combinatie met te weinig scherpte en dus te weinig rendement uit het schot, leverde 1 doelpunt op van ONDO en geen voor Avanti.

Eindstand 7 – 4. Een lage stand voor de hoofdklasse. Hier had echt meer in gezeten, met duidelijke leerpunten voor de komende 2 weken. Er moet echt uit een ander vaatje worden getapt tegen koploper Fortuna om enigszins kans te maken. Vertrouwen op jezelf, alles geven en ervoor blijven gaan, dan is dan natuurlijk alles mogelijk!