Door te weinig verdedigende druk te geven in de aanvangsfase kwam Avanti | Post Makelaardij binnen vier minuten op een 4-0 achterstand (80% rendement bij Tempo) en na zeven minuten stond het al 6-1.  Na de snelle time-out van coaches Henk Jan Post en Mena Kuhuwaehl pakt Avanti | Post Makelaardij het beter op en gaan de ballen vallen, maar de opgelopen achterstand wordt niet meer ingehaald. Na een ruststand van 14-11 beleeft de ploeg uit Pijnacker eenzelfde moeizame start als in de eerste helft en staat er na tien minuten een 19-11 stand op het bord en de wedstrijd was gespeeld. Wederom veel vrije ballen tegen die bij Tempo bijna altijd zekerheidjes zijn.

Avanti | Post Makelaardij zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen en kampt met een aantal blessure- en ziektegevallen in de selectie. Hoopgevend waren de goede invalbeurten van Nathan Tuinder (3 doelpunten) en Ruben Louwerse (sterke rebound), waarmee in de slotfase de achterstand nog enigszins verkleind werd. Het is te hopen dat de ziekenboeg de komende weken wat kleiner gaat worden.

Doelpunten: Vincent van Beek (5), Nathan Tuinder (3), Tim van Dorp (2), Floor Munnik (2), Nikki van Trigt (2), Stefan Hogervorst, Merel Knetemann, Lars Molijn en Kirsten Tuinder,

Aankomende zaterdag komt HKC uit Hardinxveld op bezoek in Pijnacker en dat wordt een reünie met Jitte Janssen, Marrien Ekelmans en Merijn Sevenhuijsen.

Met dank aan Edwin Kroeze voor de statistieken en de highlights en Jeanette Schreuder en John Hagen voor de foto’s.