skip to Main Content

Aurora, Die Haghe, Erasmus, Fluks, GKV, KVS, Meervogels, Olympia, Paal Centraal, Phoenix, TOP (S), Valto, Velocitas, VEO en wat gelegenheidsteams. Het waren veelal bekende verenigingen, die Avanti tegenkwam bij het Hemelvaartstoernooi bij VEO in Voorburg.

Even wat cijfers: Er waren 175 teams aanwezig, waarvan 25 van Avanti. De teams waren verdeeld over 31 poules. Totaal zijn 453 wedstrijden gespeeld, waarvan Avanti er ook nog eens 47 mocht fluiten. De wedstrijden waren verdeeld over 20 ronden van 19 minuten, met 2 minuten tussen de wedstrijden.

Een strakke organisatie was nodig om dit allemaal in goede banen te leiden en dat is VEO volgens mij goed gelukt. Als er problemen waren, werden die snel opgelost: complimenten.

Net als vorig jaar waren de weersvoorspellingen negatiever dan het uiteindelijke weer. Onderweg naar VEO was er nog een klein beetje (mot)regen, maar tijdens het toernooi was het gewoon droog. Wel was wat hinder van de wind, die op sommige velden zuiver schieten soms behoorlijk lastig maakte.

Kampioenen

Met 25 teams verwacht je natuurlijk ook, dat een paar kampioenen met een beker mee naar huis gaan. Dit jaar is dat uiteindelijk vier teams gelukt.

Het spannendst was het bij de B2, dat een combinatie was van B- en C-spelers. Dit team zag directe concurrent Die Haghe B2 in de laatste wedstrijd onderuitgaan, waardoor Avanti gelijk met Velocitas B2 bovenaan eindigde. Het onderling resultaat was een gelijkspel. Het doelsaldo bleek uiteindelijk beslissend: +7 voor Avanti, +6 voor Velocitas. Weer een kampioenschap voor Punyapat!

Het overtuigendst waren Avanti D1 en Avanti 2. In de zwaarste D-poule met KVS D1, Olympia D1, TOP D1, Valto D1 en VEO D1, werden alle wedstrijden gewonnen. Ook Avanti 2 won alle wedstrijden met uiteindelijk 31 doelpunten voor en slechts 7 tegen.

Het schokkendst was het kampioenschap van de B3. Ook dit team had alle wedstrijden gewonnen en stond in de startblokken om de beker in ontvangst te nemen. Groot was de schrik, toen niet zij, maar een ander team naar voren werd geroepen. Paniek, koortsachtig overleg met de wedstrijdleiding en al snel een verklaring: op het scheidsrechtersbriefje van de laatste wedstrijd was de uitslag omgekeerd genoteerd. Gelukkig regelde VEO dit snel, waarna B3 na een kleine huldiging toch met een beker huiswaarts kon keren.

Bij andere teams was de tegenstand te sterk voor een kampioenschap. Soms was het net niet, soms was het puntjes sprokkelen. Ieder team heeft echter het zoet van minstens één overwinning mogen proeven.

Ondersteuning

Met de inzet van 25 teams komt ook een aantal verantwoordelijkheden. De teams moeten gecoacht en wedstrijden moeten worden gefloten. Jordy was er weer exclusief bij om een deel van de wedstrijden te fluiten en veel spelers bij de senioren en A-junioren hadden naast het spelen nog een taak als coach en/of scheidsrechter. Daarbij vielen soms gaten, omdat mensen niet op twee plekken tegelijk konden zijn. Gelukkig waren er voldoende ouders aanwezig, die die gaten opvulden. Iedereen bedankt voor zijn/haar bijdrage van klein tot groot.

Gevonden voorwerpen

Dit jaar slechts twee gevonden voorwerpen. Een witte sok, die heb ik maar in de vuilniszak gegooid. Blijft over een azuur blauw badlaken, met wat regenboogstrepen op de uiteinden en een paar moddervlekken. Vanaf zaterdag af te halen bij de gevonden voorwerpen in de kantine.

Feedback

Voorafgaand en gedurende de dag proberen we alles natuurlijk zo goed mogelijk te regelen, maar zullen ongetwijfeld af en toe de mist in zijn gegaan. Mocht je nog opmerkingen (negatief of positief) of tips voor ons hebben, mail dat dan naar het e-mailadres onderaan dit bericht. De leermomenten nemen we mee voor de volgende keer.

 

Tot slot nog een blik vooruit naar volgend jaar: 21 mei 2020. Bij de inschrijving hadden wij wederom een vraag opgenomen over waar je volgend jaar heen zou willen. Weer kwam VEO hier overtuigend uit. Dit stelt ons wel voor een dilemma. Wij vinden het altijd wel leuk elk jaar een ander toernooi te bezoeken, waarbij het met de bus gaan een soort schoolreisje is… Weet je wat, we gaan er later nog wel eens over nadenken.

Eerst nog maar even nagenieten van dit jaar, we hebben namelijk foto’s (deze blijven tot zondag 16 juni online): https://myalbum.com/album/uSrKip5EatWF

 

Tot volgend jaar,

René Deijk en Michel de Kok

toernooicie@avantikorfbal.nl

 

Afgelopen donderdag heeft Avanti weer deelgenomen aan een van de Hemelvaartstoernooien die ons land rijk is. Dit jaar zijn we naar GKV gegaan en het was voor het eerst dat we dit toernooi bezochten.

Om 8:15 was het verzameltijd op het parkeerterrein bij Avanti, waar drie bussen al klaar stonden. Ruim 150 Avantianen hadden zich ingeschreven voor de bus en ze waren allemaal op tijd, waardoor de bussen mooi op tijd konden vertrekken. Na een voorspoedige reis, kwamen we rond half tien aan bij het sportcomplex van GKV. Daar volgde een invasie van het grasveld, dat al gauw behoorlijk blauw kleurde. Badlakens werden uitgespreid en de eerste snoep verorberd. Het was al vroeg aangenaam warm en die warmte zou in de loop van de dag alleen maar toenemen.

Er waren niet zo heel veel andere verenigingen. Avanti had duidelijk het grootste aantal teams op de been gebracht. Met twintig teams hadden we zo’n kwart van het aantal inschrijvingen. GKV, KOAG en Vitesse hadden ook een behoorlijke afvaardiging. Helaas voor de organisatie hadden op het laatste moment een aantal teams afgezegd, waardoor zij tot in de nacht nog hebben doorgewerkt om een nieuwe poule-indeling te maken. De door ons vooraf gemaakte schema’s konden daardoor ook deels de prullenbak in. Het gevolg was enige chaos aan het begin van het toernooi, maar toen de wedstrijden op gang waren, liep het allemaal wel. De scheidsrechters van Avanti hadden onderling goed hun fluitbeurten verdeeld en de coaches wisten waar ze (indien nodig) wisselspelers voor hun teams konden halen bij andere teams.

De hele dag scheen de zon uitbundig, waardoor het een mooie maar ook een uitputtende dag werd voor de spelers. De organisatie had blijkbaar ook geen rekening gehouden met zulk fraai weer, want halverwege de middag was het ijs al op. Een mooie bijkomstigheid was de aanwezigheid van Giovanni van Bronckhorst, die een zoon bij KOAG heeft spelen. We hopen dat hij nog een beetje tijd had voor het spel van zijn zoon, want ik zag behoorlijk veel Avantianen een foto of handtekening bij hem scoren. Ook veel ouders (met auto of fiets) kwamen even langs om de prestaties van de kinderen te bekijken, waardoor het allemaal een gezellige bedoening werd.

Een aantal teams van Avanti hadden het zwaar in hun poules, maar er werd gelukkig ook behoorlijk wat gewonnen. Avanti ging tegen de avond dus zeker niet met lege handen naar huis.

Op de dag zelf hebben veel Avantianen bijgedragen om het een succesvolle dag te laten worden. De coaches, de scheidsrechters en de mensen, die er stonden als er iets geregeld moest worden: hartelijk dank voor jullie bijdrage.

In de voorbereiding en op de dag kunnen er natuurlijk altijd verbeterpunten zijn. Heb je feedback voor ons, zodat wij het de volgende keer beter kunnen doen, dan horen we dat graag. Mail ons dan via: toernooicie@avantikorfbal.nl

Hopelijk tot volgend jaar, de toernooicommissie.

PS: We hebben een aantal gevonden spullen mee terug naar Avanti meegenomen, waarvan zaterdag nog alleen een groene Dopper met drinkdop nog niet bij de eigenaar terug was. De eigenaar kan die in de doos met gevonden spullen in het rek links bij de toiletten van de kantine terugvinden.

Bekijk het album: https://www.myalbum.com/album/7zIGzIIVpoTW

Of bekijk het album als fotoboek: https://www.myalbum.com/shop/photobook/7zIGzIIVpoTW

 

Back To Top