skip to Main Content

Pijnacker – Tom Kalkman zal volgend seizoen naast Henk-Jan Post plaatsnemen op de bank bij Avanti/Post Makelaardij 1. Daarmee is de technische staf voor volgend seizoen weer compleet, na het onverwachte vertrek van Marrien Ekelmans,

Voor de oud-speler van Excelsior, Fortuna en PKC wordt Avanti/Post Makelaardij 1 zijn eerste seniorenteam als coach. “Ik heb wel altijd jeugdploegen getraind bij de clubs waar ik speelde, maar senioren is voor mij een nieuwe stap en daarom een hele leuke uitdaging”, zo introduceert de nieuwe oefenmeester zijn ambities. 

Al toen Tom Kalkman nog in de korfbal League speelde in Papendrecht en Delft wist hij dat hij ooit een standaard team onder zijn hoede wilde hebben. “Maar niet direct nadat ik gestopt was als speler, wat er voor heeft gezorgd dat de ambitie is gaan groeien. Avanti belde op een goed moment”, aldus de huidige speler van Excelsior 4.

Dat de 35-jarige sportdocent aan dit nieuwe avontuur begint naast Henk-Jan, omschrijft hij als een ideale situatie. “Naast dat ik van hem kan leren als trainer, is hij ook een Avanti-man, die weet wat er speelt binnen de vereniging.” Over een rolverdeling hebben de twee nog niet uitgebreid gesproken. “We hebben een oriënterend gesprek gehad, maar dat verliep zo goed, dat we er direct uit waren. Een rolverdeling zal uiteindelijk vanzelf ontstaan”, zo kijkt Tom Kalkman uit naar het nieuwe seizoen. 

[MT]
Back To Top