skip to Main Content

Met de wedstrijden tegen CK Castellbisbal  en de Catalaanse Selectie heeft Avanti / Post Makelaardij het trainingweekend in Barcelona afgesloten.  Avanti 2 won met 23-12 van CK Castellbisbal en Avanti 1 met 33-18 van de Catalaanse Selectie.

De staf en spelers hadden hun intrek genomen in een fraai complex nabij Placa Da Catalunya waar een hele verdieping met 6 kamers en twee keukens tot hun beschikking was.  Alle tijd voor ontspanning en teambuilding in het appartement, waar ook allerlei spelletjes gedaan werden.

Spelletje Dobble met de dames. 1 rondje meegedaan en meedogenloos afgemaakt
Bij het bereiden van de maaltijd een duidelijk rolpatroon
En tijd om te rusten, ra ra wie is dit …
Een ander spel waar ik de naam niet meer van weet. Maar Jitte heeft dit vast van deze mannen gewonnen…

Verder ook nog een fietstocht met de groep door Barcelona en een Quiz.

Tot zover het stuk teambuilding. Dan op naar de wedstrijden. Na het ontbijt met de Taxi richting de sporthal. Schrik niet, in Barcelona is het net zo duur de hele selectie met de Taxi naar de sporthal te vervoeren ( afstand ongeveer 20 km ) als in  Nederland met twee personen een taxi naar Shiphol.

Bij aankomst blijkt dat er niet in de grote hal gespeeld wordt, er is daar een basketbalwedstrijd bezig. Maar in de nabijgelegen ‘semi’ ballonhal. De doelen voor het inline-hockey staan nog op het veld. Ook is het speelveld iets groter dan wij gewend zijn en is de vloer behoorlijk glad.  Als de doelen weg zijn en de palen geplaatst kan er gestart worden met de clinic.  Met een groep van zo’n 20 plaatselijke spelers en speelsters wordt een aantal oefenvormen uitgevoerd. Verschillende spelers komen aan bod om de oefenvorm uit te leggen.

Marrien start de clinic met naasrt hem de Catalaanse coaches
Steef doet het even voor
Linda en Jitte leggen een oefening uit, perfect in het Engels

Na de clinic de wedstrijd van het 2e tegen de plaatselijke vereniging , CK Castellbisbal. Best wel wat aardige spelers te zien en met name bij de dames een talentje van 17 jaar. Aan alle bewegingen is te zien dat zij een goede gaat worden.

Enno krijgt voor de wedstrijd een Catalaans shirt van de gasten
Manon showt hier het shirt dat de selectie vandaag draagt. Door John met behulp van een aantal sponsoren georganiseerd. Manon is overigens nog geblesseerd en speelt niet mee.

Het 2e heeft het zeker niet makkelijk. Het reboundoverwicht is enorm, maar wat wil je met Amber en Ruben in een vak. Maar het schotpercentage blijft laag waardoor de Catalanen met een verrassende 8-7 voorsprong gaan rusten. De spaarzame kansen die zij krijgen worden wel benut.

17 jarig talent van CK Castellbisbal , twee fraaie doorloopballen ! De stijl deed aan ‘onze’ Cherrel denken.
Ruben en Amber, samen zo’n 4 meter hoog. Lekker schieten bij hun in het vak. Maar dan moet je ze wel maken

In de tweede helft gaat het gelukkig lopen en worden de verhoudingen zoals ze moeten zijn. Avanti loopt snel uit naar een flinke voorsprong. Het schotpercentage vliegt omhoog en de eindstand wordt 23-12.

Nathan topscorer met 6

Doelpuntenmakers: Nathan (6) , Kirsten (5) , Linde (4) , Ruben (3) , Yona en  Brend (2) , Tom (1)

Het 1e dan tegen de Catalaanse Selectie. Dat gaat vanaf het begin een stuk eenvoudiger. Ook hier weer een enorm reboundoverwicht. Dat is toch iets waar de Catalanen flink aan moeten gaan werken. De rebound. Zowel aanvallend als verdedigend. De Avanti dames beginnen lekker aan de wedstrijd met Linda , Judith en Nikki (2) is het al snel 4-0. Bij rust is de voorsprong opgelopen naar 16-7.

Nikki maar liefst op 8 vandaag

De tweede helft laat hetzelfde beeld zien. Vooral Nikki is vandaag op schot met maar liefst 8 treffers ( in een competitiewedstrijd scoorde Nikki nooit meer dan 4 treffers ). Mooiste doelpunt komt op naam van Linda. Een doorloop magistraal achter de rug aangegeven door Angelo.

Doelpuntenmakers : Nikki (8) , Stefan (7) , Merijn (5) , Linda en Judith (3) ,  Angelo en  Kirsten (2) , Tom / Jitte / Yona (1)

Dit was de afsluiting van een mooi trainings- en teambuilding weekend met dank aan de organisatoren !

Er zijn een aantal Vlogs gemaakt en deze zijn binnenkort te zien bij AvantiTV.

Zaterdag de 16e begin de zaalcompetitie met de wedstrijd tegen het Amsterdamse Rohda in de Viergang.

Foto’s

Oppervlogger Niels
Back To Top