skip to Main Content

Op  dinsdagavond 12 september 2017 organiseert de Sportraad Pijnacker-Nootdorp een themabijeenkomst “Alcohol en Jeugd” voor alle aangesloten sportverenigingen in onze gemeente. Deze uitnodiging is vooral bedoeld voor alle betrokken ouders, barvrijwilligers, trainers en bestuursleden.

 Spreker:       Dr. Nico van der Lely, kinderarts Reinier de Graaf Gasthuis Delft

Wanneer:     Dinsdag 12 september 2017, aanvang: 20.00 uur

Waar:           Rijvereniging en Ponyclub Het Blauw Gele Vendel – Hoogseweg 27 Pijnacker

Vorig jaar is er bij alle sportverenigingen waar een mystery-shopper van 17 jaar om alcohol vroeg daadwerkelijk alcohol verkocht. Ook bij Avanti! Verschillende bijeenkomsten met gemeente en burgemeester waren hiervan het gevolg. Los van het niet naleven van de regels is er namelijk een veel belangrijkere reden om dit niet te doen. De schade die alcohol veroorzaakt bij jeugd is enorm. Daarom zijn we binnen Avanti actief aan de slag gegaan om hier voorlichting over te geven en de regels na te leven. Deze bijeenkomst van Dr. Van der Lely is dan ook een echte aanrader!

Wat vind jij ervan? Helpt een streng alcoholbeleid? Praat mee en laat je voorlichten over dit onderwerp.

Interesse? Geef je dan z.s.m. op bij Esther Hopma (estherhopma@gmail.com) voor een beperkt aantal plaatsen per vereniging.

Nadere toelichting op het alcoholbeleid bij Avanti, het maatschappelijk probleem in de samenleving en over de aandacht in de media.

Overtrokken gedoe? “Bezopen”, zoals de columnist het op Telstar Online beschrijft waarbij strenge regels en verbieden volgens hem averechts kan werken. Of is juist voorlichting nodig? Waarbij met medische inzichten van een specialist, regionale cijfers en voorbeelden om jongeren, hun ouders en sportkantines het gevaar van overmatig alcoholgebruik onder de aandacht te brengen.

Als Avanti hebben we de taak om binnen onze kantine jongeren onder de 18 geen alcohol te laten nuttigen. Hoe dit te doen en hoe dit te verbeteren is de uitdaging waar we als club al langer mee te maken hebben.

Binnen Avanti hebben we een alcoholbeleid (huisregels en uitvoeringsafspraken) met maatregelen om de bewustwording van het gebruik van alcoholhoudende drank te vergroten en daarmee de naleving van de leeftijdsgrenzen te verhogen. Komende maanden gaan we dit nog intensiever inzetten. Houd je legitimatiebewijs dus gereed als je alcohol bestelt.

De wettelijke regel is en blijft Nix<18. Als vereniging voelen we samen met ouders en jeugdleden de gezamenlijke verantwoordelijkheid. 

Het Bestuur en de kantine-commissie

 

Bezopen idee of toch liever op naar een alcoholvrije generatie?

Er is onlangs weer aandacht in de lokale media voor het onderwerp “Jeugd en Alcohol”.

Het groeiende alcoholgebruik onder jongeren is een maatschappelijk onderwerp, dat de hele samenleving aangaat, en een gezamenlijke oplossing vergt. Preventie en voorlichting zijn daarbij speerpunten van de aanpak.

Onderstaande artikelen zijn eerder in de lokale kranten gepubliceerd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Back To Top