Ook in het nieuwe jaar zet Avanti | Post Makelaardij 2 haar zegereeks voort. Werd het jaar 2019 afgesloten met een 19-21 overwinning op DSC in Eindhoven, het nieuwe jaar werd geopend met een 33-22 winst op dezelfde opponent na een 19-10 voorsprong bij de rust.

Het is zeer knap hoe een jeugdig Avanti | Post Makelaardij 2 momenteel de ranglijst aanvoert in de reserve Hoofdklasse A. Een jong team dat nog elke week blijft leren en beter wordt. Ook het spelen in wisselende samenstellingen gaat de ploeg goed af. Tegen een wat meer ervaren DSC 3 (met een aantal ex hoofdmacht spelers in de basis) waren de Pijnackernaren veel effectiever in de afronding en werd er over alle schijven gescoord.

De basis voor de overwinning werd in de eerste helft gelegd waar viermaal het maximale rendement uit een aanvalsvak werd gehaald (3-1, 7-3, 12-6 en 18-10). Na de rust gingen de scores aanvankelijk over en weer maar bij 28-16 en 32-22 werd de marge verder uitgebreid. Eindstand 33-22.

Doelpunten: Nathan Tuinder (8), Brend Dingenouts (6), Sabrine Breve (4), Jona Peper (4), Tom Vreugdenhil (4), Angelo van der Hout (3), Michelle Ekelmans (2) en Amber ven Leuveren (2).

Stand Reserve Hoofdklasse A:

Brend Dingenouts belangrijk voor zijn ploeg met het aansturen van het vak en de aanvallende dreiging (6 doelpunten)
Amber van Leuveren heersend in de rebound en ook twee doelpunten met een erg mooie schottechniek
Ook de andere dame overgekomen uit de A1, Michelle Ekelmans, goed voor twee doelpunten
Nathan Tuinder weer messcherp van afstand. Maakt niet uit hoe hoog de verdedigende druk, de doelpunten vallen.
Jona Peper, tijdens de Challenge nog kampioen geworden met RTC West, nu weer goed voor vier doelpunten
En ook de ervaren Sabrina Breve maakte het kwartet vol.