En weer flikte Avanti | Flexcom het om van koploper Tempo te winnen. Met een geweldige teamprestatie hield de ploeg van Marrien Ekelmans en Niels van der Steuijt de punten in eigen huis. Met de rust keken de Pijnackernaren nog tegen een 9-11 achterstand aan, maar met een aantal uitgekiende wissels kwam Avanti in de tweede helft langszij en in een zinderende slotfase trokken ze zeer verdiend aan het langste eind. Eindstand 22-20.

In de uitwedstrijd won Avanti | Flexcom van koploper Tempo met 21-25 en leek Tempo de tegenstander destijds enigszins onderschat te hebben. Deze zaterdag een prachtige wedstrijd waar beide ploegen vol voor de winst gingen. Avanti | Flexcom verlegde aanvallend veelvuldig het spel om de stelende rebound en storende aangeef eruit te halen. En dat werd heel gedisciplineerd uitgevoerd. Het talrijk aanwezige publiek zag een prima spelend Avanti | Flexcom, waarbij de diverse kwaliteiten van de hoofdmacht goed werden uitgespeeld (maar daarover later meer).

Angelo van der Hout scoort de openingstreffer

Tempo grossierde in de aanvangfase in het missen van vele kansen rond de korf en Avanti | Flexcom maakte daar dankbaar gebruik van. Via Angelo van der Hout en Stefan Hogervorst kwamen de Pijnackernaren op een 2-0 voorsprong. Deze marge hield stand tot de 5-3 waarna Tempo via haar eerste aanval de aansluiting vond (5-5). En na de 6-6 was het weer die eerste aanval van Tempo die het volle pond uit haar aanval haalde en naar 6-8 uitliep.

Stefan Hogervorst juicht na de 4-1 van Judith Goedendorp

De eerste aanval van Avanti | Flexcom kreeg in de eerste helft zeker de kansen maar beloonde haar goede aanvalspel niet. Uit de 36 verkregen kansen werd maar 4 maal gescoord, wat een laag rendement is met maar 11%. Om en om scorend werd de ruststand bereikt van 9-11. Niet onvermeld mag blijven de bizarre buzzerbeater van Tempo op 7-10, waarbij in de allerallerlaatste seconde de bal met één hand naar de korf gegooid werd en doel trof. Een vermelding bij mooiste doelpunten van de week zeker waardig, maar er zouden in de tweede helft nog veel mooiere doelpunten te zien zijn.

In de tweede helft werden de sterke punten van de Avanti | Flexcom spelers en speelsters optimaal ingezet. Angelo van der Hout beet zich verdedigend fantastisch vast in Jelle Steenbeek en zorgde er mede voor dat de tweede aanval van Tempo de achilleshiel werd in het verdere verloop van de wedstrijd. In de aanval werd vervolgens in dat vak regelmatig Rick van den Blink ingebracht en die was weer heel belangrijk. Met maar liefst vier doelpunten op cruciale momenten was het fenomeen weer onmisbaar. En met een gemakkelijk scorende Judith Goedendorp (4 maal deze wedstrijd),  een sterk reboundende Manon Ballings en alleskunner Stefan Hogervorst was er de tweede helft balans in het scoreverloop in de eerste vakkencombinatie.

Bankie leeft mee bij weer een doelpunt van Rick van den Blink…
Publiek wordt op haar wenken bediend, na scanderen naam gewoon scoren
En de wedstrijd is beslist wanneer Rick de 22-20 scoort!

En wat te denken van het vak van Tom Snaphaan, Jordi van Zuidam, Sophie Donkervoort en Nikki van Trigt. Zij zouden een ongekend schotpercentage halen van maar liefst 39%. Twaalf doelpunten uit 31 pogingen is echt heel knap. En met dat scorende vermogen beslissend in het terugkomen naar 12-12, waarbij de gelijkmaker van Jordi van Zuidam van ongekende klasse was. Torenhoog boven zijn tegenstander uitspringend de rebound pakken en bij het landen zijn tegenstander onder de korf verschalken met een prachtig doelpunt.

Drieluik van een weergaloos doelpunt: eerst je tegenstander eruit springen bij de rebound…
…dan onder de korf hem verschalken…
…en een feestje vieren met Tom Snaphaan

De score’s gingen om en om tot de 17-17. Avanti | Flexcom mist dan een strafworp maar dankzij Tom Snaphaan wordt het 18-17 en 19-17. En wat een briljant doelpunt was die 19-17. Op volle snelheid passeerde hij zijn tegenstander om vervolgens met één hand in de draai een doorloop af te ronden. De klasse spat er dan vanaf. De spitsen Jordi en Tom konden voluit hun gang gaan dankzij het wederom geweldige passing- en reboundspel van Sophie Donkervoort en Nikki van Trigt.

Uitzonderlijk doelpunt van Tom Snaphaan!! Wat een emotie in 1 foto (zowel bij Avanti als bij Tempo)

Met de twee doelpunten voorsprong werd het, met nog zes minuten op de klok, een zeer spannende slotfase. Rick van den Blink scoorde de 20-17, Tempo maakt 20-18 en 20-19. Nikki van Trigt heel koelbloedig achter de korf de 21-19 en na de 21-20 is het Rick van den Blink die de wedstrijd vlak voor tijd van afstand beslist. Eindstand 22-20. Een hele knappe teamprestatie waarbij aanvallend heel gedisciplineerd het spel steeds verlegd werd en de verschillende kwaliteiten van de diverse spelers en speelsters optimaal benut werden.

Prachtige wedstrijd van een mooie ploeg! Terecht applaus!!

Door het verlies van Meervogels staat Avanti | Flexcom vijf punten voor op de ploeg uit Zoetermeer met nog drie wedstrijden te spelen. Aankomende zaterdag wacht de zeer belangrijke wedstrijd Meervogels/Fisica tegen Avanti, waarbij Avanti zich bij een gelijkspel of winst veilig kan spelen. Dus bij deze de oproep aan alle Avantianen om volgende week naar Zoetermeer te komen om het eerste aan te moedigen. SDO/Blijkwerkt is door de nederlaag tegen Nieuwerkerk inmiddels de eerste degradant.

Bovenin gaat de strijd om de play-off plekken tussen Tempo, Groen Geel, Nieuwerkerk en DSC. Komende week de kraker Tempo tegen Groen Geel.

Doelpunten: Tom Snaphaan (5), Jordi van Zuidam (5), Rick van den Blink (4), Judith Goedendorp (4), Nikki van Trigt (2), Stefan Hogervorst en Angelo van der Hout.