skip to Main Content

Wat is het jammer dat de we de komende weken niet langs de lijn kunnen staan bij het vlaggenschip van Avanti | Post Makelaardij. Avanti is na de belangrijke overwinning in de derby tegen De Meervogels de trotse koploper in de Hoofdklasse B en heeft na vier wedstrijden nog geen punt laten liggen.

Meervogels begon goed aan de competitie met drie overwinningen in de eerste drie wedstrijden, waaronder een knappe zege op Tempo. Vorige week was Fiks, de oude ploeg van Meervogels-trainer Rick Nell (die er overigens niet bij was), echter een maatje te groot. De laatste keer dat Avanti en Meervogels elkaar troffen, was in het zaalseizoen 2018-2019. Toen ging Avanti er tweemaal met de winst vandoor: 25-20 en 25-21.

Ook op deze dinsdagavond was de ploeg van Tom en Henk-Jan duidelijk de sterkere. De uitgestelde wedstrijd werd, uiteraard zonder supporters, op een ouderwets ‘groot veld’ gespeeld. Bij het eerste fluitsignaal kwam bovendien de regen met bakken uit de hemel. De omstandigheden op het Burgermeester Vernède Sportpark waren dus niet bepaald gunstig voor een mooie pot korfbal, maar de spelers trokken zich daar weinig van aan en beide ploegen legden in de eerste helft een behoorlijk aanvalsspel op de mat.

Het kwam bij vlagen met bakken uit de hemel…

Avanti begon met Nikki, Linda, Stefan en Tom in de aanval, terwijl Judith, Jitte, Arie en Merijn het eerste verdedigingsvak vormden. Meervogels ‘trapte’ af met een ingestudeerde beginbal die maar net misging, waarna Avanti het initiatief nam. Via schoten van Linda en Judith (2x) kwam de ploeg uit Pijnacker op een 1-3 voorsprong. Meervogels trok de stand gelijk (4-4, na nog een score van Linda) en wist daarna zelfs even op een 7-5 voorsprong te komen. Avanti liet in de beginfase verdedigend nog wat steekjes vallen, maar de achterstand leek de ploeg wakker te schudden. In de verdediging werden de duimschroeven aangedraaid (met onder andere een prachtig blokje van Jitte op een vrije bal) en zelf scoorden de Avantianen vijfmaal: 7-10. Avanti behield deze marge van drie tot aan de rust, en na een sterk tweede kwartier stond er 9-12 op het scorebord toen er voor de pauze werd gefloten. 

In de rust dan maar inschieten met paraplu…

De Avanti-dames waren gedurende de wedstrijd veel voor de korf te vinden en het Zoetermeerse dameskwartet had alle moeite om ze in toom te houden. Judith, Linda en Nikki schoten met scherp, terwijl Jitte gevaarlijk was op de doorbraak en daarmee twee strafworpen verdiende (de eerste nét mis, de tweede ging er zuiver in). Aan de andere kant werden de vrije ballen van Renske Captijn en Eline van Lomwel, normaal gesproken een belangrijk wapen van Meervogels, vakkundig onschadelijk gemaakt.

Deze vrije bal ging er niet in, maar Nikki was wel weer zuiver van afstand en vanaf de strafworpstip

Tijdens de eerste helft was de regen weggetrokken, maar bij het hervatten van de wedstrijd begon het opnieuw te plenzen. In het tweede bedrijf gingen de schotpercentages dan ook wat omlaag, maar Avanti, met een sterke Arie en Stefan onder de korf, bleef geduldig naar de beste kansen zoeken. De ploeg had weinig last van de grote afstand tussen de korven en wist het spel in de aanval steeds goed klein te houden. Meervogels kwam nog even op 10-12, maar daarna scoorden de Avantianen viermaal terwijl de Zoetermeerse coach tevergeefs met time-outs probeerde het ritme van de doelpuntenmachine te verstoren. Met een marge van zes was het verzet van De Meervogels gebroken. De 10-16 kwam op naam van Tom, die deze partij weer lekker op schot was. In het laatste kwartier wist de ploeg uit Zoetermeer nog drie doelpunten van de achterstand af te snoepen, maar de overwinning van Avanti kwam niet meer in gevaar. Angelo en Brend (leuk om hem weer even in de hoofdmacht te zien strijden) maakten in de slotfase nog hun opwachting. In deze sportieve wedstrijd was de eindstand van 15-18 uiteindelijk een mooie afspiegeling van de krachtsverhoudingen op het veld. 

Arie ouderwets knokkend onder de korf

Tom en Henk-Jan kunnen trots zijn op deze ploeg, die zich niet van de wijs heeft laten brengen door de zware omstandigheden en het eigen spel is blijven spelen. Avanti | Post Makelaardij 1 heeft wederom laten zien dat het een hecht collectief is, dat over meerdere schijven kan scoren en waarbinnen de spelers voor elkaar door het vuur gaan. De koppositie is nu stevig in handen en dat is meer dan terecht. Zaterdag komt hekkensluiter Rohda op bezoek, waarna nog mooie affiches volgen tegen Fiks (uit) en Tempo (thuis). Helaas kunnen de supporters daar niet bij zijn, al zou het mooi zijn als we de wedstrijden net als vanavond (met dank aan De Meervogels!) kunnen blijven volgen via livestreams. 


Doelpunten: Judith (4), Tom (4), Nikki (3), Linda (3), Merijn (2), Jitte (1) en Arie (1)

Uitslagen (zaterdag):
GroenGeel / IJskoud de Beste – Swift (M) 29-22
Tempo – Fiks 19-18
Rohda – Sporting Delta 14-23

Stand:

Met dank aan Jeanette en Edwin voor de foto’s en de input.

Back To Top