Skip to content

Afgelopen zaterdag was er tijdens het schoolkorfbaltoernooi bij Avanti/Post Makelaardij ook een instuif voor kleuters van de scholen uit Pijnacker en omstreken. Om 10.00 uur stonden er zo’n 65 kleuters klaar met daarbij 11 begeleiders van Avanti en startten we door te dansen op het liedje van Kinderen voor Kinderen: ‘Bewegen is gezond’. 

Na deze gezamenlijke warming-up werden de kinderen in groepjes verdeeld en gingen zij de 5 spellen langs. Bij het eerste spel moesten de kinderen met de ballen tegen een hele grote bal aan gooien en proberen deze bal naar de overkant te krijgen. Als de bal dan tegen de bank aan de overkant kwam, was er een punt verdiend. 

Ook moesten de kinderen schieten op de korven vanaf de verschillende gekleurde dopjes en na een doelpunt mocht je het dopje pakken en bij de begeleider brengen. En dan natuurlijk met elkaar zoveel mogelijk dopjes proberen te verzamelen. Een ander schietspel was er eentje met hoepels; vanuit de hoepel proberen te scoren en als dat lukte legde je de hoepel om de pion van je groepje. Welke van de 2 groepjes verzamelde de meeste hoepels? 

Om het gooien en mikken te oefenen, hingen er hoepels aan een lijn en moest je met de pittenzak door de hoepel gooien. Sommige kinderen gingen met een tweetal bij een hoepel staan en probeerden met de pittenzak door de hoepel naar elkaar te gooien. 

En tot slot was er nog een tikspel; de kat en de muizen. De kat probeerde de staarten (lintjes) van de muizen te pakken te krijgen. En bij dit spel zagen we zelfs een paar fanatieke vaders meedoen; leuk hoor!

Tussen alle spelletjes door kwam onze mascotte Spookie ook nog een kijkje nemen. Hij speelde met de kinderen mee en ging ook met wat kleuters op de foto. 

Aan het einde van de instuif kregen alle kinderen een lekker bekertje limonade en een kleurplaat van Spookie. En natuurlijk werd er een groepsfoto gemaakt van alle kinderen samen met de spelleiders. 

Heel veel dank voor alle hulp en begeleiding en we hopen dat de kinderen het allemaal naar hun zin hebben gehad bij Avanti!

Back To Top